Page 194 of 297

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Fri Oct 23, 2015 11:05 am
by paaaja13
grepa wrote:Další problém je, že někdo to udělal právě pro to, aby mohl zadat čísla popisné. A neboli teraski už nejde u očíslovaných ulic smazat název bez předcházejícího smazání čísel popisných. :?
Aha! Tohle je běžná praxe, že když chci doplnit čísla popisná (ne orientační) tam, kde nejsou názvy ulic, že se do názvu ulice dá název obce? Jestli ano, potom si konečně vyplním číslo popisné u domku svých rodičů na venkově. :-)

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Nov 10, 2015 11:33 pm
by paaaja13
Ahoj, máte někdo fundovanou odpověď proč u silničního segmentu nejde nastavit (vypnout) jméno ulice. Ten segment nemá vyplněné jméno obce, ale má vyplněné jméno ulice, které nejde vypnout. Segment leží skoro mimo civilizaci a žádná obec tam fyzicky není. Místo je v mém EA a má zámek na L1. Díky za osvětu.
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =268438829
a
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =153909909

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Thu Jan 28, 2016 1:49 pm
by paaaja13
PetrJ1984 wrote:Dobrý den nevím,jestli se na to už někdo ptal.Aplikaci Waze používám už třetí den a nezobrazují se mi žádné nasbírané body,takže nevím kolik jich mám a ani ujeté kilometry se nezobrazují.
Podobný problém řeší hodně lidí. Obzvláště konec loňského roku byl bohatý na podobné zkušenosti ostatních uživatelů. Některým se dokonce body odečetly :-).
viewtopic.php?f=22&t=85745&start=40&hil ... AD+se+body
I já jsem si prošel touto zkušeností. Stav bodů se mi vrátil sám od sebe asi po 3 týdnech. Asi stačí nepropadnout panice.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Apr 19, 2016 11:45 am
by paaaja13
majkiitelini wrote:Super, ale modrá písmenka na červeném pozadí jsou poněkud nečitelná...
... a pro toho, kdo bych chtěl výrazu "nečitelná" dát nový rozměr, doporučuji tisk na černobílé tiskárně. :-)

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Mon Apr 25, 2016 2:39 pm
by paaaja13
Ahoj,
poradíte mi někdo, proč Waze naviguje po nesmyslné trase?
Situace je taková, že má možnost volby ze 2 alternativ cesty:
1) cesta po silnici III.třídy, 380m, 5 segmentů, rychlost 50km/h na všech nebo
2) cesta po silnici přes vilovou čtvrť se zpomalovacími retardéry, 420m, 5 segmentů, rychlost 20km/h na všech.
A vybere si tu horší. Přitom nikde není hlášeno nebezpečí, kolona, hlídka, barevný podklad cesty oznamující pomalý průjezd, nic. Na té logicky vhodnější cestě jsem zkontroloval napojení segmentů na sebe i povolení pokračování na další segment. Zkrátka jsem nenašel nikde důvod, poč by navigace měla vést přes horší cestu.
Napadá vás někoho vysvětlení? A případně i nápad na spravení? napadlo mě alespoň část té "horší" cesty změnit z "ulice" na "ulička na parkovisšti".
Díky za inspiraci.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Mon Apr 25, 2016 9:27 pm
by paaaja13
Hmmm, GPS body tam jsou, ale jak poznáme, jestli ta frekvence na té horší cestě je nepřesnost GPS, skutečný provoz záměrný nebo provoz těch, co sem byli zavedeni navigací. A k čemu nám tahle informace vlastně je?
Místo je v Dolních Břežanech, je tam na to URko s oběma trasama.
Od https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... ueFilter=0 do https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... ueFilter=0
Je na tohle nějaký obecný postup?

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Apr 26, 2016 10:48 pm
by paaaja13
ArgiCZ wrote:Nejsi prvni, kdo poukazuje na tyto problemy, zkus nainstalovat verzi 3.9.x, jestli se to bude chovat stejne. Pozor, na ulicku na parkovisti rozhodne nemen, pres tento typ segmentu to neroutuje.
...že teda ještě rušim přihlouplým dotazem: Proč ne uličku na parkovišti? Pokud to někoho tudy nebude routovat, tak si cestou po hlavní jen pomůže a pokud sem někdo bude chtít vjet, například pojede do některé z místních vilek a nebude jiná cesta než ulička na parkovišti, potom ho to požene i přes uličku na parkovišti, ne? Do té zóny jsou dva vjezdy a z obou bych udělal uličku na parkovišti.
A co se týká verze aplikace, doporučíš downgrade všem, kteří budou tudy routováni? To myslím není systémové řešení.
Díky za komentáře.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Fri Jun 03, 2016 8:19 am
by paaaja13
Včera jsem si zkusil. Odeslání prošlo, klient mi napsal, že mi přidělil 6 bodů a v mapě přibyla za mými zády protisměrná bublina. Takže to bere.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sat Aug 20, 2016 11:25 am
by paaaja13
Ahoj vespolek,
existuje nějaká norma nebo doporučení na množství obrázků u objektů v mapě? Když se podíváte na jakékoli větší obchodní centrum, najdete u něj i desítky fotografií vesměs nevalné kvality. Co uděláte? Odmažete nějaké? Kolik jich tak nechat? Já si myslím, že jedna, pochopitelně ta nejkvalitnější, by měla stačit.
A co když narazíte na neaktuální fotografii? Například, když na fotografii je přes půl snímku nápis InterSpar a ten už pár měsíců v ČR není. Smažete?
Ono to pro dost lidí může být lákavý bodový přivýdělek: jedu na nákup, nechám se dovést až na místo a potom před vypnutím navigace ještě vydělám 6+ bodů pořízením snímku.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sun Aug 21, 2016 7:55 pm
by paaaja13
GinBook wrote:Paaaja13: a jak to chces kontrolovat? Tech mist je tisice.
Pokud narazis na nevhodny obrazek, muzes ho nahlasit.
Ano, je jich tisíce. Kontrolovat to ručně našimi nástroji úplně dobře nejde. Nevhodný obrázek rovnou smažu, teda aspoň tam, kde mi to můj nízký level dovolí. Hodně nevhodný obrázek na místě, kam nemůžu nahlásím.
Jen mi šlo o to, jestli k tomuhle máme nějakou kuchařku - nějaký metodický pokyn, kolik fotek k jednomu bodu je ještě snesitelných a co už je za hranou.
To, o co mi šlo, je to, že každý obrázek je pár kilo. Zbytečných kilo! Z toho odvozuji zvýšení zátěže serverů, požadavky na úložiště (+backup), nějaký traffic na infrastruktuře ... Nemýlím se, že když se nechám do takového místa navigovat, tak mi klient stáhne všechny obrázky přes můj datový limit v telefonu? Anebo stáhne jen první a ostatní jsou na serveru stejně zbytečné?
No, dejme téhle otázce nízkou prioritu a probírejmě ji na fóru, až bude všechno ostatní hotové :-)