Waze nováčik - otázky

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Wed Oct 22, 2014 1:50 pm

GinBook wrote:
pvo11 wrote:
GinBook wrote:Pokud mas Android, kluci ti jiste poradi jak si upravit skin, tak aby jsi zeleznice videl i v klientovi.

Podle tohoto by to mělo jít i na iOSu:
https://wiki.waze.com/wiki/Color_schemes


Podle mne jen s jailbreak. Rad bych se pletl.

Podle toho popisu by to potřeba být nemělo. Nové schéma se dá do Documents. iOS nemám, ale předpokládám, že do Documents by se mělo dát zapisovat i bez jailbreaku :) .
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Fri Oct 24, 2014 11:37 am

hamilnes wrote:Je možné pridať do editora pomocnú vrstvu s WMS geodetickými dátami, napr. administratívne členenie? Máme tu množstvo bezmenných ciest a veľmi by to pomohlo pri určovaní ktorá cesta ku ktorému mestu patrí.
Tu vidím, že v PL používajú WMS vrstvy z geoportálu: https://www.waze.com/forum/viewtopic.ph ... &hilit=wms

Ptáš se právně nebo technicky :D?
WMS data z ŘSD patři mezi povolené zdroje, takže právně tomu nic nebrání.
Technicky tomu také nic nebrání, jen by to musel někdo naprogramovat, neboli nejsou lidi :).
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Fri Oct 24, 2014 1:25 pm

hamilnes wrote:
pvo11 wrote:Technicky tomu také nic nebrání, jen by to musel někdo naprogramovat, neboli nejsou lidi :).

pvo11 myslím, že práve ty si tu macher cez skripty :) ...nemohol by si niečo nakódovať? PL priatelia by iste boli naklonený spolupráci na dobrej veci.
:idea: Niečo také, kde by uživateľ zadal link WMS služby, a mohol by si v WME zapnúť vrstvu, napríklad to potrebné administratívne členenie.

Možná jsem se špatně vyjádřil, lidi jsou, ale nemají čas :), tedy alespoň já už tomu více věnovat nemůžu a to mám "ve frontě" spoustu důležitějších věcí.

Ono to vypadá, že když má skript pár stovek řádků, že se napíše za chvilku, jenže než člověk ty řádky napíše, je za tím spousta zkoušení, zjišťování rozhraní, atd., zvláště, když většina věcí není dokumentovaná a člověk s ničím obdobným nikdy nedělal.
Pokud by se do toho chtěl někdo pustit, tak jsem ochoten poradit, ale co se týká WMS, toho moc nebude. Tady můžu maximálně poradit jak pracovat s vrstvami a konvertovat souřadnice.
Dobrý zdroj informací je reverse engineering cizích skriptů :).
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Sat Oct 25, 2014 8:18 pm

V pátek jsem si všiml, že mi Waze jako 1. trasu nenabídlo tu nejrychlejší, která je zároveň nejkratší. Dneska jsem zkusil zadat stejný cíl znova a výsledek je stejný, tentokrát jsem udělal screenshot.

Rozumíte tomu někdo?

Já vždy myslel, že 1. trasa, kterou zvolí automaticky, když si nevyberu alternativu, je ta nejrychlejší nebo nejkratší, podle toho, co je nastaveno. Ale ten screenshot mě přesvědčil, že žiji v bludu :) .

Screenshot_2014-10-25-22-06-53.png
(77.76 KiB) Downloaded 544 times
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Sun Oct 26, 2014 8:06 am

tex232 wrote:A není to trasakterou rád jezdíš?

Ne, i když jsem jí párkrát (3-5x) jel, protože ta nejkratší byla zavřená.
Ale tak rychle se to Waze určitě nenaučí. Preferovanou cestu domů ho učím od začátku a už mi ji občas nabídne, ale někdy také ne.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Sun Oct 26, 2014 8:19 am

pvo11 wrote:
tex232 wrote:A není to trasakterou rád jezdíš?

Ne, i když jsem jí párkrát (3-5x) jel, protože ta nejkratší byla zavřená.
Ale tak rychle se to Waze určitě nenaučí. Preferovanou cestu domů ho učím od začátku a už mi ji občas nabídne, ale někdy také ne.

Tak oprava, pořádně jsem si přečetl čísla silnic, co tam nabízí. Normálně čtu jen I maximálně II, protože III , mi stejně nic neřeknou.
A skutečně 1 je ta moje preferovaná, ale v tom případě jsou u dvojky nesmyslná čísla jak délky, tak času.
Tady je kus trasy, kde se liší:
1:
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... ,252711850

2:
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... ,176733942
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Sun Oct 26, 2014 4:09 pm

foxitrot wrote:Waze devs to mimo mikrofón upresnili asi takto: z podobne rýchlych trás je to tá, u ktorej vedia s najväčšou pravdepodobnosťou zaručiť, že to naozaj bude asi tak dlho trvať (keďže priemerky a nepredvídané udalosti sú nestále). Kedysi na to použili termín "optimálna trasa".

Chápu, co je tím myšleno, ale já si pod pojmem optimální trasa představuji něco jiného, ale nebudu svoji představou zavádět diskusi jinam.

Jak jsem psal v minulem příspěvku tady je 1) ta správná trasa, ale v 2) to zobrazuje jako kratší a rychlejší i když není. Já jsem byl tak překvapený z toho pořadí, že jsem si nejdříve nevšiml která, je která.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Sun Oct 26, 2014 4:17 pm

Tak se mi to podařilo nasimulovat i na live mapě:
https://www.waze.com/en-GB/livemap?lon= ... n=15.32627

Když posunu počáteční bod dál po společné trase na I/2 (Československých legionářů), tak už to funguje dobře a hlavně to původní trasu 2) ani nenabídne.
https://www.waze.com/en-GB/livemap?lon= ... n=15.32627
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Sun Oct 26, 2014 4:41 pm

pvo11 wrote:Tak se mi to podařilo nasimulovat i na live mapě:
https://www.waze.com/en-GB/livemap?lon= ... n=15.32627

Tak teď to hledá zase jinak, měl jsem udělat screenshot :(.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby pvo11 » Sun Oct 26, 2014 5:12 pm

pvo11 wrote:
pvo11 wrote:Tak se mi to podařilo nasimulovat i na live mapě:
https://www.waze.com/en-GB/livemap?lon= ... n=15.32627

Tak teď to hledá zase jinak, měl jsem udělat screenshot :(.

Opět to hledá jako předtím, tak jsem udělal screenshot. Tak je jasně vidět, že 1) je kratší než 2). Ale v popisu tras je to obráceně.

trasy.jpg
(90.16 KiB) Downloaded 646 times


Tady je v screenshot plné velikosti.
https://docs.google.com/file/d/0B22BRoD ... NvQ28/edit
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1725
Joined: Mon May 19, 2014 5:04 pm
Location: Kutná Hora, Czech Republic
Has thanked: 261 times
Been thanked: 979 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users