Waze nováčik - otázky

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vadox » Fri Jun 20, 2014 6:54 am

Ahoj,
Hej, ja viem, is not a bug, is a feature :D
Az tak velmi ma to netrapi, ale jazdim denne po BA a tych udalosti je celkom dost. Ak presne viem, kde to je, mozem daleko dopredu naplanovat, ako to obist. Je tu dost husto a casto sa stane, ze sa dostanem do kolony preto, lebo podla zobrazenia sa mi zda, ze je to az o dve krizovatky dalej. Ak by bolo mozne si pozriet, kde presne to je, obcas by to pomohlo.
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vadox » Fri Jun 20, 2014 9:20 am

ma5jkl wrote:
vadox wrote:Ak presne viem, kde to je, mozem daleko dopredu naplanovat, ako to obist.


Ale prave na toto je Waze urcene, aby si to nemusel robit ty. Pokial si ale zvyknuty jazdit bez zadania ciela (bez navigacie) tak potom to samozrejme nema ako fungovat.


Prave takto to casto pouzivam. Obehavam miesta, ktore nie su dopredu urcene ani casovo, ani v poradi. Preto by bolo vhodne najprv si obzriet "situaciu v terene" a podla toho sa zariadit.

Na jeden sposob som dosiel: pokial nie je zapnute GPS, tak po zobrazeni udalosti staci tapnut na mapu a potiahnut ju. Zmizne vrchne hlasenie a mapa zostane na mieste udalosti.
Tak sa da pred jazdou spravit si prehlad, ale priamo v aute je to nerealne.

@foxitrot: Co to je GPS fix ? Mam Samsung S2+ s Androidom 4.2.2, da sa to nejako dostat ?
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vadox » Fri Jun 20, 2014 11:10 am

foxitrot wrote:Jasne :) moc technicky vyraz. Ked zariadenie po chvili hladania uz ziska svoju presnu GPS poziciu, tak sa tomu povie, ze "uz ma GPS fix". Takze aj ten tvoj to asi ma pomerne casto ;)


Aha,
ja uz roky poznam tento stav, ked pristroj spocita svoju polohu, ako "GPS lock".
Pamatam si jedne z prvych GPS prijimacov (+-1998), ktore sa "lock-li" az po 15-20 minutach po zapnuti. Vtedy som to vyuzival, ako zdroj presneho casu pre technologie. Na urcenie polohy sa velmi pouzit nedali vzhladom na umyselne zavedenie nepresnosti pre civilne pouzitie GPS a neexistencii mapovych podkladov.
Pojem "fix" pre mna vzdy nazmenal nieco ako "opravit". Fixnut bug znamenalo opravit ho. Preto ta otazka.
No co uz, asi som uz moc stary. Dnes so mnou oslavuje narodeniny aj Nicole Kidman, dokonca aj rok narodenia mame rovnaky ;)
Samsung Galaxy A70, Android 9.0
Waze vzdy najnovsia verzia
vadox
 
Posts: 39
Joined: Sun Oct 06, 2013 7:36 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Wed Dec 25, 2013 8:50 pm

Nemám tam EA, takže to nemůžu vyzkoušet ověřit, ale předpokládám, že jsou tam dva identické segmenty přes sebe. Jeden bude potřeba smazat. Většinou se to stávalo/stává, když má editor (nemyslím teď člověka, ale editovací nástroj) "svůj den"...

Edit: GinBook byl rychlejší :-)
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Wed Dec 25, 2013 8:58 pm

foxitrot wrote:Presne tak, dva paralelne segmenty 141884474 a 199855557 a cervena sipka je medzi nimi.

vargosz wrote:Nemám tam EA, takže to nemůžu vyzkoušet ověřit, ale předpokládám, že jsou tam dva identické segmenty přes sebe.

Mozes. Na chvilu sa odhlas a zahraj sa na pieskovisku ;-)

Na mape som si vsimol, ze sa to tam len tak hmyri editormi :)


Já vim, ale jsem línej :-D
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Fri Dec 27, 2013 8:12 pm

EfendiM9 wrote:Highlight script sa dal relativne lahko upravit, aby tieto veci ukazoval aj editorom s nizsim levelom (nikdy som uplne nechapal preco je to spravene natvrdo len pre vyssie levely).
Neviem, ci to mylan v CZ/SK verzii upravuje, ale mohol by ... ;)


Tady je návod jak a kde WME Color Highlight upravit: https://www.waze.com/forum/viewtopic.ph ... 10#p334567
ale fungovalo to v době, kdy se do chrome instalovala rozšíření ze souboru ve formatu .js, jak to upravit dnes v .crx netuším...
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Fri Dec 27, 2013 9:08 pm

Tak jsem se pokusil mylanovu verzi WME color highlight upravit pro L1/L2 uživatele... Ale protože mám L3 tak nemohu otestovat funkčnost...

Rozšíření je zde:
Attachments
WME_color_highlights_czsk_edition_L1_L2_171.zip
(125.78 KiB) Downloaded 118 times
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Sat Dec 28, 2013 8:04 am

Chtěl jsem jenom zkusit jestli to ještě funguje, ale by bylo lepší kdyby na to mohl mrknout mylan až bude mít čas, protože nejnovější verzi upraveného scriptu už má na chrome store a tam odtud jí neumím stáhnout. Takže je to v tuším té verzi, která funguje jen v EN.

Odesláno z mého ST27i pomocí Tapatalk
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Tue Jan 28, 2014 5:07 pm

Hmmmm v mapě nic nevidím... Poslední update na tom segmentu byl: October 03, 2013 takže se tam v poslední době nic nedělo...‎

Leda, že máš v telefonu (tabletu) nakešovanou neaktuální mapu. Vypadá to jako by tam byl mikrokousek Major Hwy. Zkus, až budeš poblíž toho místa dát v klientu: Levé menu > Nastavení > Rozšířené > Přenos dat > Aktualizovat mapu v okolí.

Nic jiného mě nenapadá, snad odpoví někdo zkušenější...

edit: ještě sem hodím permalink...
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby vargosz » Thu Feb 20, 2014 1:05 pm

Každopádně i po přečerpání a snížení rychlosti (nevím teď přesně na jakou rychlost to snižuje český O2, ale bude to podobné) ti ta rychlost pro waze bude stačit - vyzkoušeno...
[L4] Android 5.1.1 Sony Z1 Compact Stock ROM (Waze - actual Beta version)
vargosz
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 743
Joined: Wed May 23, 2012 9:39 am
Location: CZE
Has thanked: 257 times
Been thanked: 200 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users