by VetchyKmet » Sun Jul 20, 2014 7:07 pm
AHOJ VŠEM,
mám dotaz na routováním WAZE a pár poznámek pro ty, kdo mají možnost to opravit..
Situace dnes, ráno, cca 8:10, trasa Karlovice /u Vrbna pod Pradědem/ - Hodonín.
Očekával jsem trasu Karlovice - Bruntál /je vcelku nepodstatné, jestli přes Nové Heřmínovy nebo Andělskou Horu, rozdíl nepatrný/,
dále pak Štenberk, Olomouc, a po R46, D1, D2 a I/55 domů.
Waze mi naprosto nelogicky a dle mého názoru bezdůvodně nabízela trasu přes Opavu a Fulnek, dále pak D1 do Olomouce a standardně domů.
Nechápu, týden před tím, jsem naprosto v pohodě projel dle WAZE cestu tam bez problémů.
Naštěstí mám i TOMTOM Go 825 LIVE, který navigoval - no řekněme, že líp...
Je nějaké vysvětlení pro tuto nabízenou trasu???
Silnice II/452 v úseku Pustá Rudná - křižovatka 451, 452 je dle klienta příliš vpravo /směr na jih/, jel jsem jakoby mimo silnici, zřejmě nepřesná GPS z důvodu úzkého údolí a mnoho stromů...
Poznámka 1:
Pokud jsem trasu změnil na Karlovice - ZOO Sv. kopeček Olomouc, tak trasa byla OK, přes Bruntál a Štenberk.
Poznámka 2:
Chtěl jsem využít možnost vyválcovat dosud neuvedené cesty v obci Karlovice, problémy dva:
a/ celé Karlovice, jakoby by byly ve Waze posunuty malinko na jih - severní konce silnic začínaly "příliš nahoře", jižní konce byly nedotaženy směr západ-východ OK
b/ to, co jsem jeden den vyválcoval, druhý den svítilo v klientovi červeně, další den zmizlo
Takže nic... Zkusím to namalovat podle snímků na Mapy.cz a podle Google map...
Poznámka 3:
Nedávno jsem se ptal na aktualizace benzínek - viz příslušné tema.
Některé benzinky na bruntálsku nejsou aktualizovány i více než 30 dnů. Je zřejmé, že údaj o cenách PHM takto "čerstvý" je o ničem...
VetchýKmet
Hodonín