Page 65 of 297

Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Nov 05, 2014 4:08 pm
by GinBook
Dobra, potom navrhuji dat obrazek pred a po uprave. Misto v textu/dokumentu je.
Navrhuji take preformulovat text ve validatoru. Nevedet o co jde, tak to tez nepochopim.
Obrazek pripravim pokud nestaci ten muj vytvor. ;-)


Komentář z telefonu.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Wed Nov 05, 2014 4:31 pm
by GinBook
tmx643 wrote:Ahoj, nikde jsem to tu nenašel.
Jak je to s hlášením kolon a s úseky se sníženou rychlostí průjezdu, co se zobrazují v mapě?
Všiml jsem si, že jakmile zahlásím nějakou kolonu, naskočí do mapy omezená rychlost průjezdu, asi v daném segmentu silnice, obvykle mám pocit že 4 km/h. Takže jak to je?

Jaké rychlosti uvažuje waze po nahlášení: kolona / střední / velká / ucpáno? A jak to porovnává s daty, co má o rychlosti pohybu mobilů?
Změní se rychlost v daném úseku, nebo nějakou vzdlálenost před / za místem hlášení? Tj. mám hlásit na místě, kde kolona začíná (kde jsem se zastavil)?


Vedlejší otázka: Mám najeto asi 230 km (v dashboardu), body vidím v dashboardu, editoru i aplikaci, ale přesto mám v aplikaci stále dudlík (14 dní po registraci) a počet kilometrů v aplikaci se snižuje jen asi o 6 km denně. V dashboardu dudlík nemám, ale nevím, jestli tam jsem ho někdy měl. :)
Zacnu od konce.

Ja bych klidne dudlik bral. ;-)
Ted vazne. 14 dni je celkem dlouho, ale diky tomu, ze to je (bylo) ted trosku rozbite, jeste chviku pockej. Pripadne to potlacime na support. V dashboardu dudlik neni, jen jedna ikona pro vsechny.

Kolony hlas pokud mozno na zacatku a pokud je dlouha klidne i na dalsich mistech v kolone. No je omezen pocet hlasek za nejake casove obdobi.


Ohledne zobrazeni v klientovi.
To ze se ti to zobrazi u tebe kolona po nahlaseni kolony neni jeste informace omezeni / spomaleni pro ostatni. Jen si system vezme k CPU, ha tady se asi neco deje, dame si bacha a cekame na potvrzeni od dalsiho uzivatele.
Porovnava se to tak, ze na segmentech je nejaka prumerna historicka informace o rychlosti vsech uzivatelu za neurcite obdobi.
Pokud nastane vyrazna odchylka tve rychlosti mobilu v aute oproti tomu prumeru na segmentu , system vyplivne zpomaleni v provozu.




Komentář z telefonu.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sun Nov 16, 2014 6:14 pm
by GinBook
tmx643 wrote:
GinBook wrote: Zacnu od konce.

Ja bych klidne dudlik bral. ;-)
Ted vazne. 14 dni je celkem dlouho, ale diky tomu, ze to je (bylo) ted trosku rozbite, jeste chviku pockej. Pripadne to potlacime na support. V dashboardu dudlik neni, jen jedna ikona pro vsechny.
Tak to zabralo 24 dní a 650 km, než mě to posunulo na level 2... Je to trochu zpomalené... :)

Počkej, nepleť si co je v WME a co v klientovi.
Editování nemá nic společného s dudlíkem v klientovi. A klient nic s L2.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Dec 02, 2014 4:31 pm
by GinBook
Kdyz budes jezdit v CR, melo by se to prepnout samo.

Ovsem obcas se to chova divoce, proto pozdeji doporucuji napsat na support pokud by se to stale chovalo jinak nez potrebujes.


Komentář z telefonu.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Tue Dec 02, 2014 10:28 pm
by GinBook
Záleží jak je uzavírka zadána, pokud ji zadáme my přes formulář, tak tam je to natvrdo.
Dej prosím permalink a my to zkontrolujeme a případně zrušíme.

Dík

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Thu Dec 04, 2014 10:08 am
by GinBook
Kdysi nám HQ poslali 3000 chyb mimo jiné i s tímto problémem křížení. Ale nikdy jsme nezjistili, zda je to chyba nebo ne. Uvidíš asi obě varianty. Správně by asi mělo být, aby byli úrovně segmentů přes sebe různé.

Občas se dříve stávalo, že tě navigace poslala kolmo z dálnice na vedlejší cestu, přestože segmenty nebyly připojeny a úroveň byla stejná.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Mon Dec 08, 2014 3:47 am
by GinBook
Ahoj

Bohuzel pro tebe je tato funkce uz zrusena a to uz docela dlouho.


Komentář z telefonu.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sat Dec 13, 2014 9:25 am
by GinBook
Okolo dubna, kvetna jsem resil podobny problem. Stejna specifikace HW. Otevreny 2x chrome a nekolik oken v kazdem. CPU 70%, RAM 100% a tak to slo na HDD na 100% zatizeni. Neco editovat bylo utrpeni. Nakonec jsem kapituloval a koupil novy stroj.

Osobne si myslim, ze je WME cim dal vice narocnejsi na vykon, data. K tomu par... 28...scriptu udela svoje.

Nevim jake zkusenosti maji ostatni.


Komentář z telefonu.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sat Dec 13, 2014 11:09 am
by GinBook
Ted jsi mne dostal, jake zdroje?

Ze bych na neco zapomel?


Komentář z telefonu.

Re: Waze nováčik - otázky

Posted: Sat Dec 13, 2014 11:29 am
by GinBook
A jo.
Muzeme cerpat data ( ne mapove podklady) z RSD, to je komunikace jako poloha a cislo.

Muzeme cerpat data z CUZK. ( ne mapove podklady). Ulice ,cislo.

Muzeme cerpat data s JSDI. ( ne mapove podklady). Uzavirky, udalosti.

Mapu mame v editoru od googlu a street view taktez v editoru.

To je tak vse.


Komentář z telefonu.