tomidd, mrzí nejen mně, ale i vícero kolegů co prošli etapami růstu, které se ti v tuto chvíli zdají nepřekonatelné. Psal jsem to před pár dny v jiném příspěvku a jen krátce. V podstatě nejde o počet editů, ale o znalosti a zkušenosti, které na cestě, kdy edituješ získáš. Většinou platí, že různými editacemi získáš širší znalosti. Pokud nový editor a nemyslím konkrétně Tebe, protože jsem neprocházel Tvou historii, udělá jedinou zkušenost s tím, že vybere všechny segmenty v obci, pak mimo obec a nastaví na nich MPR. Pak bohužel taková hloubka znalosti nestačí a v podstatě může mít takový kolega i více než 25.tis editů získaných na nastavení na MPR a komunitě přijde nesprávné nechat tak málo znalého kolegu spravovat segmenty chráněné na vyšší zámky. Osobně jsem se na L4 skutečně proeditoval a ne plošnými edity, ale to je jiná. věnoval jsme tomu neskutečně moc času v krátké horizontu.
Moje doporučení jak se dobrat dnes na vyšší rank

.
1/ zkus si vytipovat LC, který má vazbu k té EA či AM a začni sním spolupracovat => udělej si tak patrona co bude mít informaci o tvých znalostech.
2/ nesoustřeď se na počet editů, ale na odstranění chyb v mapě => geometrie, šipky, kategorie, U-turn, atd. Zkrátka znalosti

.
3/ právě naopak, piš žádosti na odemčení => ale při odemčení nenastavuj slepě jen MPR, ale oprav co jsem popsal výše. Seznámíš s různými problémy a ostatní si všimnou tvé práce => styl jakým je žádost podaná je také znakem vyzrálosti. Styl tu připojit Dirty je jiný než Odemčení lokality s kompletní opravou chyb. Samozřejmě nikdo neodemkne magistrálu pro nastavení restrikce

. Když to pochopíš jsi v půlce.
4/ účastni se setkání tak, aby ostatní tušily, jak v k editacím přistupuješ a seznámili se s tvými znalostmi => 5 a více setkání je skoro druhá půlka.
5/ čti wiki a ptej se třeba svého patrona. Zase ty znalosti.
Zkusíš-li místo honění editů tyto rady myslím, že vyšší rank je daleko, daleko jistější. IMHO bez ohledu na konto, sami LC přijdou s návrhem na zvýšené ranku.

.
VÝŠE ZÁMKŮ JE OCHRANOU PŘED NEZNALOSTI. KDYŽ TOTO EDITOR POCHOPÍ NEBUDE JIŽ OMEZEN NIČÍMV prvé řadě musí zdůraznit, že nechci hanit žádného editora, protože poctivě udělaný edit, má svou cenu.
Otevřel jsem zmíněnou historie jen tak, volným výběrem. Koukni znovu třeba
v okolí cca 2km u Dolních Beřkovic. Jsou tu asi všechny výše zmíněné chyby k opravě.
PS: WME má ochranu na plošné editace, což je někdy spravedlivě a někdy ne => kolegově (zkušení) co zamykali velké města to také dělali za pár editů a to u toho strávili mnoho hodin, které mohli také investovat jinak

.