Zopar otazok

Moderators: Unholy, GinBook, guri211, Zirland

Zopar otazok

Postby Araneo » Sun Jan 02, 2011 11:01 am

Zdravim, mal by som par otazok ohladne dotvarania ciest v Cartouche.
Videa som videl, takze kopu veci viem spravit, ale predsa len mam zopar otazok a nejasnosti:

1. nejde mi napriklad spravit most.
Na mape http://world.waze.com/cartouche/?zoom=5&lat=48.19789&lon=17.61215&layers=TBFTFFFFFFFFFFFFFTTTT neviem spravit most. Cesta 62 ma ist ponad zeleznicnu trat.
Ked len jednoducho chytim zeleznicu + ctrl + cesta 62 a vyberiem Bridge, tak mi to hodi error.
Napadlo ma, ze by som mal najskor zvysit level cesty 62 na lvl 1, ale nevidim to ako rozumny postup. Jedine ze by som pridal tesne pre most a tesne za most jeden junction a na level 1 nastavil len ten kusok mosta.

2. Ak v lokalite nie je arrea manager, tak kto povoluje mazanie ciest? Na mape http://world.waze.com/cartouche/?zoom=7&lat=48.18923&lon=17.72528&layers=TBFTFFFFFFFFFFFFFTTTT je kruhak a su tam zbytocne pozostatky ciest, ktore nedokazem zmazat.

3. kedy sa vyvalcovana a zeditovana cesta dostane von do LiveMap? Vsimol som si, ze asi 2-3 dni po editovani cesty sa objavila zeditovana v navigacii, aj ked nie kompletne. Ale v livemaps nie je.

Vdaka za pripadne odpovede.
Araneo
 
Posts: 2
Joined: Sun Dec 26, 2010 9:08 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Zopar otazok

Postby Araneo » Tue Jan 04, 2011 7:13 pm

Zirland> Dakujem,

Železnicu som posunul na level -1, nazov obce som zmazal (nevsimol som si ze ho tam mam vyplneny).

Dakujem aj za premazanie kruhaku. Ako to, ze mate take vysady, ze viete mazat az v Galante? Alebo tadial chodite?
Mam totiz na zmazanie v tej oblasti niekolko dalsich "nepodarenych" ciest, ktore su sice este cervene, ale su bud duplicitne, alebo navyse. Nepresiel som ich ja takze ich neviem zmazat.
Alebo cervena cesta zmyzne po case sama?
Araneo
 
Posts: 2
Joined: Sun Dec 26, 2010 9:08 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Zopar otazok

Postby Lu-Ko » Sun Jan 02, 2011 7:48 pm

Zirland wrote:Znovu se ukazuje, že železnice v mapě představují zbytečné komplikace, ale nebudu znova opakovat svoje názory na železnici v autonavigaci. Pokud tedy chcete, aby silnice 62 vedla nad železnicí, nechte silnici jak je a posuňte vlak dolů.

Na tomto konkrétním případě se ukazuje pouze nepochopení tvorby mostu kolegou Araneo. Stejný problém by měl u mimoúrovňového křížení silnice se silnicí, s železnicí to nemá nic společného.

Co se týká železnice samotné, je to úplně to samé, jako různé druhy vodních ploch, několik druhů lesů/parků/rezervací - jsou to orientační body a je zbytečné se jim bránit. To bychom mohli v mapě mazat lesní pěšiny (někde jsem je viděl označené v parku), aby nás tam náhodou nechtěla poslat navigace, protože se to kříží s normální silnicí ;-)
Lu-Ko
 
Posts: 42
Joined: Fri Aug 27, 2010 6:34 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Zopar otazok

Postby MagicOfLA » Sun Jan 02, 2011 1:44 pm

Araneo wrote:1. nejde mi napriklad spravit most.
Na mape http://world.waze.com/cartouche/?zoom=5&lat=48.19789&lon=17.61215&layers=TBFTFFFFFFFFFFFFFTTTT neviem spravit most. Cesta 62 ma ist ponad zeleznicnu trat.
Ked len jednoducho chytim zeleznicu + ctrl + cesta 62 a vyberiem Bridge, tak mi to hodi error.
Napadlo ma, ze by som mal najskor zvysit level cesty 62 na lvl 1, ale nevidim to ako rozumny postup. Jedine ze by som pridal tesne pre most a tesne za most jeden junction a na level 1 nastavil len ten kusok mosta.


Mosty este rozumne podporovane nie su. Proste spravne ponastavuj levely jednotlivych usekov, to je vsetko. Junctiony nedavaj, pretoze routovac pocita na kazdu krizovatku nejaku casovu penaltu, takze tam, kde skutocne nie su, ich treba mazat...

Mozno sa raz dockame i mostov...

2. Ak v lokalite nie je arrea manager, tak kto povoluje mazanie ciest? Na mape http://world.waze.com/cartouche/?zoom=7&lat=48.18923&lon=17.72528&layers=TBFTFFFFFFFFFFFFFTTTT je kruhak a su tam zbytocne pozostatky ciest, ktore nedokazem zmazat.


afaik nikto.

M.
Image
Waze 3.7.7 @ HTC Desire (Android 2.3.7 @ CM 7.2.0.1)
MagicOfLA
 
Posts: 1210
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 69 times
Been thanked: 165 times

Re: Zopar otazok

Postby Vikos » Tue Jan 04, 2011 7:52 pm

Araneo wrote:Zirland> Dakujem,

Železnicu som posunul na level -1, nazov obce som zmazal (nevsimol som si ze ho tam mam vyplneny).

Dakujem aj za premazanie kruhaku. Ako to, ze mate take vysady, ze viete mazat az v Galante? Alebo tadial chodite?
Mam totiz na zmazanie v tej oblasti niekolko dalsich "nepodarenych" ciest, ktore su sice este cervene, ale su bud duplicitne, alebo navyse. Nepresiel som ich ja takze ich neviem zmazat.
Alebo cervena cesta zmyzne po case sama?


ještě detail - základní pozemní úroveň je 0 - vše co je podzemí (tunel) je záporný level., vše co je nad zemí je kladný level - tzn. železnice by měla být 0 a cesta +1
:!: Než začnete editovat: :!:
* Waze Czech wiki / Editace / Značení cest / POI - překlad / video návody *

HTC Desire (Android 2.2) + Waze release 2.0.2.4 (Beta :) )
Area manager: Ostravsko, Opavsko a Frýdecko
Vikos
 
Posts: 224
Joined: Tue Jan 26, 2010 1:16 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Zopar otazok

Postby Vikos » Wed Jan 05, 2011 9:39 am

Zirland wrote:
Vikos wrote:ještě detail - základní pozemní úroveň je 0 - vše co je podzemí (tunel) je záporný level., vše co je nad zemí je kladný level - tzn. železnice by měla být 0 a cesta +1


To je samozřejmě pravda, ale v takovém případě by bylo třeba to řešit způsobem navrženým hned v prvním příspěvku, tzn. dát junction kousek před most a kousek za most a zvýšit level jen v úseku nad železnicí. Já bych to tak asi udělal, ale někdo tu k tomu měl výhrady, že to zbytečně udělá penalizaci 10 sekund.


Ta penalizace je dost silný argumnet, proč tak dělat celou cestu:

1. v aplikaci nepoznáš, na jaké úrovni cesta je - tzn. je jedno, jestli je to lvl 0, nebo třeba 10
2. pokud bude takových "přejezdů" po cestě více a ty by jsi na každý přidal 10 sekund penalizaci, navigace tě pak taky může poslat jinou (delší) cestou.
3. čím méně junction, tím menší šance, že se někde něco špatně nastaví pro routování.
:!: Než začnete editovat: :!:
* Waze Czech wiki / Editace / Značení cest / POI - překlad / video návody *

HTC Desire (Android 2.2) + Waze release 2.0.2.4 (Beta :) )
Area manager: Ostravsko, Opavsko a Frýdecko
Vikos
 
Posts: 224
Joined: Tue Jan 26, 2010 1:16 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Zopar otazok

Postby Zirland » Sun Jan 02, 2011 6:28 pm

Araneo wrote:1. Cesta 62 ma ist ponad zeleznicnu trat.
Ked len jednoducho chytim zeleznicu + ctrl + cesta 62 a vyberiem Bridge, tak mi to hodi error.
Napadlo ma, ze by som mal najskor zvysit level cesty 62 na lvl 1, ale nevidim to ako rozumny postup. Jedine ze by som pridal tesne pre most a tesne za most jeden junction a na level 1 nastavil len ten kusok mosta.

V PRINCIPU je tu problém.
Jakákoliv operace se segmenty, které mají rozdílný typ, je nesmyslná. Operace "vytvoření mostu" je spočívá ve spojení dvou navazujících segmentů, zvýšení jejich úrovně o jedna nahoru a smazání křižovatky na jejich spojnici. Takže je jasné, že nelze nikdy spojit silnici s železnicí.

Znovu se ukazuje, že železnice v mapě představují zbytečné komplikace, ale nebudu znova opakovat svoje názory na železnici v autonavigaci. Pokud tedy chcete, aby silnice 62 vedla nad železnicí, nechte silnici jak je a posuňte vlak dolů.

Koukal jsem se, že u železnice máte vyplněný název obce. To je taky pěkná blbost. Já bych to dal bez obce, fakt. Jinak budete mít název vesnice roztahaný přes půlku Slovenska.

Araneo wrote:2. Ak v lokalite nie je arrea manager, tak kto povoluje mazanie ciest? Na mape http://world.waze.com/cartouche/?zoom=7&lat=48.18923&lon=17.72528&layers=TBFTFFFFFFFFFFFFFTTTT je kruhak a su tam zbytocne pozostatky ciest, ktore nedokazem zmazat.


Kruhák jsem promazal.


Araneo wrote:3. kedy sa vyvalcovana a zeditovana cesta dostane von do LiveMap? Vsimol som si, ze asi 2-3 dni po editovani cesty sa objavila zeditovana v navigacii, aj ked nie kompletne. Ale v livemaps nie je.


Do livemap se dostane asi tak za ty 3 dny. V podstatě pokud je v aplikaci v mobilu, tak v Livemap na netu je to taky. Může to být "problém" toho, že dlaždice pro každý zoom level livemap se generují jinak často, tak je možné že jen změnu zrovna ještě není vidět.
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1384
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 23 times
Been thanked: 227 times

Re: Zopar otazok

Postby Zirland » Mon Jan 03, 2011 6:39 am

Tím problémem jsem neměl na mysli to, že se kolega snažil udělat bridge s nekompatibilními segmenty, ale hlavně záležitost výškové úrovně trati a hrozící nebezpečí roztahování šedých ploch obcí.

Vodní plochy a jiné LANDMARKS se chovají v editaci zcela odlišně a zásadně nekolidují se silnicemi, jsou vždy na pozadí. (mohou kolidovat vzájemně, ale to je jiný problém).
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1384
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 23 times
Been thanked: 227 times

Re: Zopar otazok

Postby Zirland » Wed Jan 05, 2011 7:21 am

Vikos wrote:ještě detail - základní pozemní úroveň je 0 - vše co je podzemí (tunel) je záporný level., vše co je nad zemí je kladný level - tzn. železnice by měla být 0 a cesta +1


To je samozřejmě pravda, ale v takovém případě by bylo třeba to řešit způsobem navrženým hned v prvním příspěvku, tzn. dát junction kousek před most a kousek za most a zvýšit level jen v úseku nad železnicí. Já bych to tak asi udělal, ale někdo tu k tomu měl výhrady, že to zbytečně udělá penalizaci 10 sekund.
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1384
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 23 times
Been thanked: 227 times

Re: Zopar otazok

Postby Zirland » Wed Jan 05, 2011 1:57 pm

Vikos wrote:Ta penalizace je dost silný argumnet, proč tak dělat celou cestu

Když tak uděláš "celou cestu" jak ty říkáš, tak jednak si tím odporuješ v kontextu předchozí připomínky o tom, že -1 je tunel ... tak ty bys teď cestu co je na zemi najednou celou dával do luftu.
Navíc si tím rozesereš ostatní křížení na té cestě s ostatníma silnicema.

Vikos wrote:1. v aplikaci nepoznáš, na jaké úrovni cesta je - tzn. je jedno, jestli je to lvl 0, nebo třeba 10

Nepoznaš to na pohled většinou, ale jedno to není.

Vikos wrote:2. pokud bude takových "přejezdů" po cestě více a ty by jsi na každý přidal 10 sekund penalizaci, navigace tě pak taky může poslat jinou (delší) cestou.

Vykašlat se na celé železnice :) Aha to už jsem říkal ... tak nic.

Vikos wrote:3. čím méně junction, tím menší šance, že se někde něco špatně nastaví pro routování.

Naprosto sdílím tvé obavy.
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1384
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 23 times
Been thanked: 227 times


Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: grepa