Obec P v Presove

Moderators: Unholy, guri211, GinBook

Re: Obec P v Presove

Postby vlado_s » Tue Jan 22, 2013 6:33 pm

MagicOfLA wrote:Ked sme to tak dva roky dozadu skusali, tak vyhladavanie bez diakritiky nefungovalo vobec, ale stacilo dat nazov bez diakritiky do anglickeho nazvu. To bolo samozrejme v casoch cartouche. Ako je to teraz, certvie, v kazdom pripade vyhladavanie podla toho stale funguje (vid Prague).

Nemáme možnosť overiť či sú údaje automaticky vypĺňané aj nediakriticky alebo waze robí on-line "preklad", ale ak je použitý aj nediakritický názov potom sa už jedná o 2 rozdielne mestá, detto to platí aj pre ulice. Vyhľadávací engine je podstatne lepší ale jeho databáza má mizernú periodicitu aktualizácie (vymazávanie raz za X mesiacov).
V Cartouche sme si to mohli zobraziť/zmeniť/zadať teraz to môžeme už iba využívať ;)
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3183
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 347 times

Re: Obec P v Presove

Postby vlado_s » Mon Jan 21, 2013 9:33 pm

Tam kde sa (omylom) zadá mesto bez diakritiky zanikne väzba k originálnemu diakritickému názvu a potom je to na veľmi dlhú dobu (po oprave) rozdvojené, vlastne treba čakať na vhodnú aktualizáciu.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3183
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 347 times

Re: Obec P v Presove

Postby vlado_s » Sun Jan 20, 2013 10:27 pm

Už áno :oops: ako sa promptne presunie stred chybne označeného mesta, ale nie je mi jasné prečo zaniknutie trvá mesiace.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3183
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 347 times

Re: Obec P v Presove

Postby vlado_s » Sat Jan 19, 2013 10:53 pm

S city layer je to komplikovanejšie. Je rozdiel či sa jedná o vytvorenie nového mesta alebo aktualizácia existujúceho mesta. Napr. posledný decembrový a prvý januárový týždeň boli nové mestá generované denne, potom to pokleslo na 2-3 dňové cykly. Na aktualizáciu treba čakať mesiace :(
Premenovávanie segmentov sa riadi rovnakým princípom. Čo vznikne vrámci jedného (prvého) cyklu je na mape rýchlo, no ďalšie zmeny treba dlho čakať. Neviem čím to je, ale ak je premenované celé mesto, tak niekedy staré zanikne vrámci najbližšieho cyklu, ale inokedy zostanú zobrazované obe, pričom každý polygón reflektuje svoj tvar.
Vidím, že už máme aj Kosice, čo je horšie ako "pismenkove" mesta nakoľko pre Prešov a Presov je umiestnenie stredu mesta identické alebo to neplatí pre Košice a Kosice.
vlado_s
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 3183
Joined: Fri Sep 09, 2011 3:55 pm
Has thanked: 131 times
Been thanked: 347 times

Re: Obec P v Presove

Postby Sanicko » Sun Jan 20, 2013 9:02 pm

vlado_s wrote:Vidím, že už máme aj Kosice, čo je horšie ako "pismenkove" mesta nakoľko pre Prešov a Presov je umiestnenie stredu mesta identické alebo to neplatí pre Košice a Kosice.

Neco tam testujes?
AM: Košice
Waze Android 4.0.2 & Sony Xperia Z (Android 5.0.2, rooted) & Ford C-Max & DoD LS460W
Sanicko
 
Posts: 560
Joined: Thu Apr 05, 2012 2:46 pm
Location: East Slovakia
Has thanked: 36 times
Been thanked: 17 times

Re: Obec P v Presove

Postby porubcan » Sat Jan 19, 2013 9:15 pm

Do decembra sa city layer aktualizoval iba sporadicky. Následne sa frekvencia prudko zvýšila. Ten problem tu vsak bol asi aj predtým.

if it looks strange, it's my phone's fault
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6097
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 753 times
Been thanked: 1742 times

Re: Obec P v Presove

Postby porubcan » Sat Jan 19, 2013 7:09 pm

Pri aktualizacii city layer su nove obce pridavane, no tie co maju byt odstranene, nie su. Pisal som na support pred 2 tyzdnami. Zatial nic. Tak som s tym uz otravoval Oriho.

if it looks strange, it's my phone's fault
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester
Waze 4.16.0.1 on iPhone 7 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6097
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 753 times
Been thanked: 1742 times

Re: Obec P v Presove

Postby petk0 » Mon Jan 21, 2013 10:06 am

Ja sa do mesta, ktore ma nazov len s diakritikou, neviem navigovat. Neda sa prepnut klavesnica...
Pomoze alternate name?
Huawei P9 Lite Android 6. Xiaomi Redmi Note 4 Android 7.1.2
petk0
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1221
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:00 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 243 times
Been thanked: 152 times

Re: Obec P v Presove

Postby MagicOfLA » Tue Jan 22, 2013 6:01 am

Ked sme to tak dva roky dozadu skusali, tak vyhladavanie bez diakritiky nefungovalo vobec, ale stacilo dat nazov bez diakritiky do anglickeho nazvu. To bolo samozrejme v casoch cartouche. Ako je to teraz, certvie, v kazdom pripade vyhladavanie podla toho stale funguje (vid Prague).

M.
Image
MagicOfLA
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
 
Posts: 1312
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:41 am
Location: Praha / Ružomberok
Has thanked: 81 times
Been thanked: 178 times

Re: Obec P v Presove

Postby GinBook » Sat Jan 19, 2013 9:07 pm

U nas je jsou jednopismenkove obce taky a jsou tam už přes měsíc. možná 2 měsíce. Přesto že jsme je už dávno přejmenovaly.
ImageImageImageImageImage
CM; Coordinator Czech Republic
iP 6+ / Huavej P8 Lite / iPAD v.2017
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6678
Joined: Tue Oct 12, 2010 8:35 am
Location: Czech Republic
Has thanked: 857 times
Been thanked: 1557 times

Next

Return to SK: Žiadosti o úpravu ciest na Slovensku

Who is online

Users browsing this forum: No registered users