Excessive junctions

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Excessive junctions

Postby mapcat » Sat Sep 24, 2011 3:09 pm

noralf wrote:I don't know any other way to add city names to roads passing through several communities without splitting them with junctions. This "problem" only shows in very rural areas with only one road passing by, so I will just use this method for now.

It's really the only method you have, so don't fret over those junctions. They serve a purpose, so they're not excessive at all.
CM, USA/Canada ∙ iPhone 5 ∙ iOS 7.1
mapcat
 
Posts: 2845
Joined: Mon Dec 20, 2010 5:29 am
Has thanked: 95 times
Been thanked: 196 times

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Tue Jan 08, 2013 9:21 am

This weekend I cleaned up a good stretch of road (About 20 km) consisting of small segments connected by 40 - 150 meters between junctions. This road was unroutable in one direction because ALL the junctions only were allowed routing in one direction, even if the road itself was bi-directional. Now this road only has junctions where it is needed, and hopefully it is also routable.
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Sun Sep 25, 2011 7:02 am

mapcat wrote:
noralf wrote:I don't know any other way to add city names to roads passing through several communities without splitting them with junctions. This "problem" only shows in very rural areas with only one road passing by, so I will just use this method for now.

It's really the only method you have, so don't fret over those junctions. They serve a purpose, so they're not excessive at all.

I know they have a purpose. It's just that some phone clients always create junctions between 50 and 1000 meters apart, even on long several km's of rural roads without any intersections at all. I have seen in average between 3 and 4 junctions for each km of road. On such roads I have been removing most of the junctions. I would prefer to add junctions manually instead of removing heaps of unneeded ones. I also realize that the only way to add names to towns and other places are by using junctions. Normally this is easy because there are local roads connected and junctions are there already, but when there is only ONE road past that place it becomes necessary to add junctions.
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Sat Sep 24, 2011 10:12 am

There you spotted it! Thank you! :-)
This is my own doing, because I don't know any other way to add city names to roads passing through several communities without splitting them with junctions. This "problem" only shows in very rural areas with only one road passing by, so I will just use this method for now.
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Sat Sep 24, 2011 9:48 am

dmcconachie wrote:
noralf wrote:Well..
The new Papyrus editor is bugging me now...
I have found out how to edit the roads, and have found many improvements.
But I have not found a way to remove unneeded junctions.... Suggestions anyone?

Depends on the editing rights you have in that area. If you have the rights then click on the junction, click on the recycle bin up top, click on the save icon.

I have full AM rights in the area. But the recycle bin is gray when I select the junction by clicking on it. I have removed several erroneous GPS tracks using this method.
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Sat Sep 24, 2011 9:39 am

Well..
The new Papyrus editor is bugging me now...
I have found out how to edit the roads, and have found many improvements.
But I have not found a way to remove unneeded junctions.... Suggestions anyone?
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Tue Sep 13, 2011 10:33 am

AlanOfTheBerg wrote:Use Papyrus and deleting lots of junctions is much faster once they are in place.


I have not tried Papyrus that much yet, so I have not familiarized me enough with it.

AlanOfTheBerg wrote:Both Cartouche and Papyrus have a method to select a range of a single street (one name). Works better in Cartouche right now as Papyrus does not actually let you change anything once you select with this method. You can multi-select manually and name them all at once.


I have tried multi-selecting (Ctrl/Click) and that works well in Cartouche. But I have never been able to select the roads at each end of a stretch and use the "Select all roads between" function. That would be a timesaver.

AlanOfTheBerg wrote:The perimeter-defined idea has been kicked around a lot, and because it has the potential to be misused by altering a massive amount of objects at once, it is not going to be implemented.


I can see that point. It's better to make it more difficult to do such big changes. :-)
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Tue Sep 13, 2011 10:21 am

gettingthere wrote:Although I suppose that the paving function should not add any junctions at all. I suppose that would make you happy?


That would work for me! Better still if the function was selectable.
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Tue Sep 13, 2011 10:19 am

gettingthere wrote:Really I don't understand the big problem. You must go in the map editor anyway to add the Country, City, Road Type, Road Name, etc. Just remove the extra junctions when you are there editing the other details.


I know.. My problem is that there are roads stretching for 20 - 30 km's, and the app is dropping about 3 junctions pr. km. In reality there should be just 10 - 15 junctions along those stretches..
Anyway the problem disappears gradually all the time I am taking the work to remove unneeded junctions manually and there are fewer and fewer new roads to pave. :-)
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Excessive junctions

Postby Kaffesnoken » Mon Sep 12, 2011 11:08 pm

gettingthere wrote:I am not quite understanding why you need to add a junction to add a city name to a segment.

This is connected to my situation - long road segments, without any natural junctions or crossroads, passing through settlements with only a few houses close to the road. Most of those places have names.... :-)

gettingthere wrote:All road segments need to be junctioned otherwise Waze can not route on these roads that you are paving. If you have too many junctions due to using the paving method, you can remove unnecessary junctions by selecting the junction and deleting it. You can't delete a junction unless the road segments are the same. Country, City, Road name, and Road direction need to be set the same before you can remove the excess junction.


I know all that, but when there is only one road... :-) In cities and towns the junctions come natural, as there are more roads.

This sends me back to the phone client "problem" that I started this thread with. It produces lots and lots of junctions, totally unneeded, for miles and miles of road. It's a mess.... :-)
Area Manager, Tromsø, og Midt-Troms
Kaffesnoken
 
Posts: 84
Joined: Tue Apr 19, 2011 8:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot]