Voice Commands reference

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: krankyd, Unholy

Re: Voice Commands reference (US?)

Postby mapcat » Sat Jul 14, 2012 10:55 pm

Thanks Alan!
CM, USA/Canada ∙ iPhone 5 ∙ iOS 7.1
mapcat
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2444
Joined: Mon Dec 20, 2010 5:29 am
Has thanked: 95 times
Been thanked: 192 times

Re: Voice Commands reference (NA only)

Postby McCracken808 » Wed Jul 10, 2013 2:14 am

xteejx wrote:Indeed it does. Usually it'll say "heavy traffic reported ahead" then the recalculation beep, then the ETA change. At least that's my experience.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2


One and a half years of using Waze and I have never had the pleasure of this sequence of events. I'll hear "heavy traffic reported ahead" but never had a recalculation after.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Aloha,
Douglas


AM - Hawaii

ImageImageImage
Waze Resources:
Waze Wiki, Landmarks Guideline, Area Manager Wiki, Best Practices

iPhone 5, iOS 7.1, Waze 3.7.8, Mazda3
McCracken808
 
Posts: 268
Joined: Sat Dec 31, 2011 10:14 pm
Location: Kunia, HI USA
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Voice Commands reference (NA only)

Postby McCracken808 » Tue Jul 16, 2013 6:05 pm

McCracken808 wrote:
xteejx wrote:Indeed it does. Usually it'll say "heavy traffic reported ahead" then the recalculation beep, then the ETA change. At least that's my experience.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2


One and a half years of using Waze and I have never had the pleasure of this sequence of events. I'll hear "heavy traffic reported ahead" but never had a recalculation after.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Okay, I have to admit this. The day after I posted this, I got one of these heavy traffic reports and an ETA update. :oops:
Aloha,
Douglas


AM - Hawaii

ImageImageImage
Waze Resources:
Waze Wiki, Landmarks Guideline, Area Manager Wiki, Best Practices

iPhone 5, iOS 7.1, Waze 3.7.8, Mazda3
McCracken808
 
Posts: 268
Joined: Sat Dec 31, 2011 10:14 pm
Location: Kunia, HI USA
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Voice Commands reference

Postby metalmarky » Tue Feb 18, 2014 1:13 pm

I have tried many times to report a pot hole with voice commands. I have tried saying pothole quickly (like the voice prompt asks you), pot... hole slowly. Has anyone been able to use voice to report a pot hole? It is the only thing I have found that I cannot get it to recognise, it asks the 3 times then says cancelled. All other commands as far as I know work mostly first time.

I am using 3.7.7.997 beta but I have always had this issue.
Metal Marky
Galaxy S2
metalmarky
 
Posts: 5
Joined: Wed Feb 17, 2010 9:36 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Voice Commands reference

Postby mr5picker » Fri Jan 24, 2014 5:36 am

Voice commands have completely stopped responding for me. Haven't seen anyone else mention these symptoms yet.
I'm running Waze version 3.7.7 but this problem started at least 4 months ago with the previous version. Basically, once I bring up voice command mode (3 finger tap or wave), I get the "how can I help" request but it fails to respond in any way to any voice input. In the past, voice command mode would close after a few failed attempts. Now, it just sits there - for hours if I let it. It doesn't tell me that it doesn't understand, it just waits. I've tried with the iphone mic and 2 different BT sets.
I've got a Verizon iphone 4 running iOS 7.0.3. Have completely uninstalled and reinstalled.
Had no problem with the earlier version on the same phone. TIA

Edit: just realized this is probably not the best thread to post this question to. Sorry.
mr5picker
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 24, 2014 5:23 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Voice Commands reference

Postby mr5picker » Fri Jan 24, 2014 4:53 pm

kentsmith9 wrote:
mr5picker wrote:Edit: just realized this is probably not the best thread to post this question to. Sorry.

Another user is also reporting voice command problems at https://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=78326. That thread might be better.


Thanks. Similar in that they also can't use voice commands but different OS (I'm running iOS) and symptoms are different. I'll just start a new thread an apologize for a duplicate post ;)
mr5picker
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 24, 2014 5:23 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Voice Commands reference (US?)

Postby pvaladares » Wed Sep 26, 2012 10:56 pm

All current available commands can be found at \Waze\asr_cmd in Android platform.
Last edited by pvaladares on Tue Oct 09, 2012 1:06 am, edited 1 time in total.
Country Manager for Portugal | Champ | Expert Android and others
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
pvaladares
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 602
Joined: Sun Jun 24, 2012 6:05 pm
Location: Porto/Lisboa, Portugal
Has thanked: 35 times
Been thanked: 36 times

Re: Voice Commands reference (US?)

Postby randallrash » Tue Jul 31, 2012 12:30 am

I was testing by reporting "Heat Wave" since it's over 102 degrees. Although it repeated what I was reporting correctly, it put "Tornado" on the map popup. Sorry everyone. :?
randallrash
 
Posts: 3
Joined: Sun Jul 17, 2011 5:39 pm
Location: Rockwall, TX
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Voice Commands reference (NA only)

Postby sketch » Tue Nov 26, 2013 4:35 am

I really wish there were a way to "Prefer Bluetooth" for input (voice commands) but not output (directions). TBH, if there is a Bluetooth input device connected, it should always be used for voice input.
iphone 5 • ios 7.1 • waze 3.7.9.914 • mac os 10.9.2
new orleans based • detroit enthusiast • usa country manager
2013 ford focus titanium hatchback 5mt • performance blue
Image Image
sketch
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 3532
Joined: Sat Aug 08, 2009 6:13 pm
Location: New Orleans, LA
Has thanked: 459 times
Been thanked: 547 times

Re: Voice Commands reference

Postby sketch » Wed Dec 18, 2013 9:32 pm

Is there a command for "sleep"?

I would agree that most of those should be added back, except "close app", as it's misleading and inaccurate. The rest could be interpreted to mean "sleep".


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
iphone 5 • ios 7.1 • waze 3.7.9.914 • mac os 10.9.2
new orleans based • detroit enthusiast • usa country manager
2013 ford focus titanium hatchback 5mt • performance blue
Image Image
sketch
Global Champ Mentor
Global Champ Mentor
 
Posts: 3532
Joined: Sat Aug 08, 2009 6:13 pm
Location: New Orleans, LA
Has thanked: 459 times
Been thanked: 547 times

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Knotical, slandrum