Toll roads option in the client  Topic is solved

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderator: Unholy

Re: Toll roads option in the client

Postby zsezo » Sat Aug 11, 2012 7:01 am

Zirland wrote:All toll roads in the Czech Republic was marked on July 19. We are ready to enable the feature for CZ. Please engage.

Because already marked on July 19., I think all of your toll roads on the map. Tried to change the setting in the prefereces file? :D
Outsmarting ourselves, together. :D
Country manager, Global Champ: Hungary and FTW
http://waze.hu and Facebook and HU:Térképszerkesztés/Map Editing
zsezo
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 547
Joined: Wed May 25, 2011 4:00 am
Location: Magyarország/Hungary
Has thanked: 348 times
Been thanked: 93 times

Re: Toll roads option in the client

Postby Zirland » Sun Aug 12, 2012 8:45 am

zsezo wrote:
Zirland wrote:All toll roads in the Czech Republic was marked on July 19. We are ready to enable the feature for CZ. Please engage.

Because already marked on July 19., I think all of your toll roads on the map. Tried to change the setting in the prefereces file? :D

We already experienced a window, when "Avoid toll roads" was working in the client. It was perfect. But then Waze HQ disabled the feature for CZ, unfortunately.
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1532
Joined: Sat Jan 02, 2010 3:01 pm
Location: Praha, Czech Republic
Has thanked: 35 times
Been thanked: 269 times

Re: Toll roads option in the client

Postby zsezo » Sun Aug 12, 2012 9:10 am

zsezo wrote:But then Waze HQ disabled the feature for CZ, unfortunately.


Oh no... Just forgot to enable, or having problem to broadcast or push the settings to whole CZ users.
Outsmarting ourselves, together. :D
Country manager, Global Champ: Hungary and FTW
http://waze.hu and Facebook and HU:Térképszerkesztés/Map Editing
zsezo
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 547
Joined: Wed May 25, 2011 4:00 am
Location: Magyarország/Hungary
Has thanked: 348 times
Been thanked: 93 times

Re: Toll roads option in the client

Postby mpawlicki » Wed Aug 15, 2012 12:10 am

When Avoid Toll Roads option is enabled, do you even get an option to see that route? What I mean by this is that I still would like to know the traffic times on a toll road because it may be cheaper to pay the toll and drive faster.
Image
mpawlicki
 
Posts: 79
Joined: Thu Jul 12, 2012 3:16 pm
Location: Columbus, OH, USA
Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Wed Aug 15, 2012 9:31 am

Yes. Well you do here in the UK anyway. It's only a penalty to drive on a Toll, not a complete no-go :)
floppyrod84
 
Posts: 2583
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 44 times

Toll roads option in the client

Postby fvwazing » Wed Aug 15, 2012 9:54 am

If you have "Avoid toll" on, the first route you will get has no toll. If you ask for alternative routes the 2nd or 3rd route MAY include toll if that gives a substantial advantage. Currently these toll-using routes are not marked as such.
Waze jezelf!
600K+ edits
AM for some 25.000 km² around Maastricht, the Netherlands
iPhone 3Gs / iOS 6.0.1
fvwazing
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 3593
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Re: Toll roads option in the client

Postby ellipsis » Wed Aug 15, 2012 3:52 pm

It would be nice if you could completely avoid toll roads... I turned on the option, and now during my commute in Denver, the 2nd and 3rd option are ALWAYS tolls, which is pointless to me since the toll roads are ridiculously expensive and I'm never going to take them, even to save an hour. Between work and home, going on the toll road costs me around $20. There are enough other routes on my commute that I would have other options, but they're always a couple minutes longer than the toll routes and therefore never show up.
ellipsis
 
Posts: 19
Joined: Thu Mar 11, 2010 6:41 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Toll roads option in the client

Postby Olestas » Thu Aug 16, 2012 7:18 am

There also should be option to SEE, exactly WHERE the toll road is. I thought waze would WARN me when there are toll roads.. but it either includes them in route or just tries to avoid, but I do not KNOW this.. would be better to show it.
ImageImageImage
Coordinator: Latvia/Lithuania/Belarus
Country manager (Full coverage): Latvia/Lithuania/Belarus/Russia
Olestas
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 4286
Joined: Wed Mar 09, 2011 7:08 pm
Location: Latvia
Has thanked: 1376 times
Been thanked: 1014 times

Toll roads option in the client

Postby tigertanghao » Thu Aug 16, 2012 11:04 am

ellipsis wrote:It would be nice if you could completely avoid toll roads... I turned on the option, and now during my commute in Denver, the 2nd and 3rd option are ALWAYS tolls, which is pointless to me since the toll roads are ridiculously expensive and I'm never going to take them, even to save an hour. Between work and home, going on the toll road costs me around $20. There are enough other routes on my commute that I would have other options, but they're always a couple minutes longer than the toll routes and therefore never show up.

+100... It's very expensive in Toronto Canada as well. It make no sense to include in 2nd / 3rd option. I live close to a toll road. Have exactly same issue. Thought the avoid toll road would solve my problem. But seems only half. If user choose to avoid it, just completely avoid it please, please!!!
tigertanghao
 
Posts: 61
Joined: Fri Dec 09, 2011 6:07 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 4 times

Toll roads option in the client

Postby fvwazing » Thu Aug 16, 2012 11:12 am

Given that some absolutely want to have an alternative INCLUDING toll and some want alternatives AVOIDING toll the solution can only be to show 1 alternative for each - and indicate which is toll. At least that indication is in the making.
Waze jezelf!
600K+ edits
AM for some 25.000 km² around Maastricht, the Netherlands
iPhone 3Gs / iOS 6.0.1
fvwazing
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 3593
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], DmitryIvanchenko