Toll roads option in the client  Topic is solved

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Wed Jun 26, 2013 10:09 pm

DIASHI wrote:[ img ]

Make it red?

[ img ]

Use your eyes?
Learn to use the app properly and drive with due care and attention?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Re: Toll roads option in the client

Postby DIASHI » Wed Jun 26, 2013 5:44 pm

[ img ]

Make it red?

[ img ]
DIASHI
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 01, 2012 3:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Toll roads option in the client

Postby DIASHI » Wed Jun 26, 2013 5:31 pm

fvwazing wrote:Too subtle, maybe?


[ img ]


Yes. Like very subtle
DIASHI
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 01, 2012 3:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Toll roads option in the client

Postby fvwazing » Wed Jun 26, 2013 1:17 pm

Too subtle, maybe?


[ img ]
fvwazing
 
Posts: 3589
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Re: Toll roads option in the client

Postby petervdveen » Wed Jun 26, 2013 12:44 pm

It does give a warning when the route uses toll roads.

Verstuurd van mijn ASUS Transformer Pad TF700T met Tapatalk
petervdveen
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 10106
Joined: Wed Mar 03, 2010 4:43 pm
Location: Netherlands
Has thanked: 616 times
Been thanked: 1470 times

Re: Toll roads option in the client

Postby DIASHI » Wed Jun 26, 2013 7:12 am

I just got a letter from The Toll Roads - Violation Enforcement Dept.

I owe them $125 because WAZE TOOK ME THROUGH A TOLL ROAD BY DEFAULT WITH NO WARNING.

Avoiding toll roads is now checked, but it should have been checked by default to begin with. Then, if someone needs a plotted route, WAZE should ask if you want to use a toll, how much it might cost, ask if you're a FasTrack member or whatever.

I guess I'm the idiot, right? Waze just tells me where to go and in Waze I trust. Not anymore. It also took me to a complete dead end on my route while stopping at a gas station...

Do everyone a favor and integrate some kind of notice or just leave that box checked on a fresh install.

$125 down the toilet. t(-_-t) At least it's going to a private road and not one managed by an incompetent state.

Edit- Maybe the buyout is a good idea. I like you, Waze. You take me on some interesting routes that usually get me home faster than the big highways, even if it does force me to make a left over a 4-lane, 2-way road sometimes. But stuff like this is really frustrating and I want a more professional entity to develop it.
DIASHI
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 01, 2012 3:44 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Toll roads option in the client

Postby etatan » Sun Jun 16, 2013 9:41 am

paulkok_my wrote:Have you tried un-tick the avoid toll OR better still un-install the client and re-install back? By default when you re-install back the client, the avoid toll feature is not available for Malaysia yet. However we are in the process of getting the feature enabled for Malaysia as we have achieved the 90% target required for this feature to be enabled. You can read the toll road progress here

Many thanks paulkok_my. Re-installing the client on my device solved the problem for me. Also, thanks for the URL to the toll road update progress for Malaysia. Cheers! :D
etatan
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 12, 2013 8:33 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Toll roads option in the client

Postby paulkok_my » Wed Jun 12, 2013 9:49 am

etatan wrote:Please enable this option for Malaysia. The maps for BOTH tolled roads and roads without toll are already comprehensively comprehended in the Waze maps.

The issue I am faced with currently is the option to "avoid toll roads" was available when i used Waze while I was driving in Australia, and i turned it on in order to avoid the toll roads - as i was driving a rental car, and did not have a toll tag.

Now that I am back in Malaysia, the option has disappeared from my Waze menu (same device), and i am stuck with the option being enabled. Waze is consistently asking me to use the old trunk roads (no toll), when the tolled roads (all highways) is the better option..

Thanks!

Have you tried un-tick the avoid toll OR better still un-install the client and re-install back? By default when you re-install back the client, the avoid toll feature is not available for Malaysia yet. However we are in the process of getting the feature enabled for Malaysia as we have achieved the 90% target required for this feature to be enabled. You can read the toll road progress here
paulkok_my
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1126
Joined: Thu Jul 19, 2012 4:34 am
Location: Selangor, Malaysia
Has thanked: 297 times
Been thanked: 239 times

Re: Toll roads option in the client

Postby etatan » Wed Jun 12, 2013 9:34 am

Please enable this option for Malaysia. The maps for BOTH tolled roads and roads without toll are already comprehensively comprehended in the Waze maps.

The issue I am faced with currently is the option to "avoid toll roads" was available when i used Waze while I was driving in Australia, and i turned it on in order to avoid the toll roads - as i was driving a rental car, and did not have a toll tag.

Now that I am back in Malaysia, the option has disappeared from my Waze menu (same device), and i am stuck with the option being enabled. Waze is consistently asking me to use the old trunk roads (no toll), when the tolled roads (all highways) is the better option..

Thanks!
etatan
 
Posts: 4
Joined: Wed Jun 12, 2013 8:33 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Toll roads option in the client

Postby pvaladares » Sun Jun 09, 2013 1:27 pm

It seem to be feasible.

There is already the option to choose the car picture.
It could be possible to specify the number of axes and further details.

Viamichelin has a very good example of this.
pvaladares
 
Posts: 954
Joined: Sun Jun 24, 2012 6:05 pm
Location: Portugal
Has thanked: 80 times
Been thanked: 162 times

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: rodeoralph