Toll roads option in the client  Topic is solved

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Thu Aug 16, 2012 12:01 pm

There wouldn't be any need to not show alternatives including tolls if they were labelled or a dialog came up, maybe next to the 1,2,3 route numbers have a red T next to it?

Sent from my GT-I9100P using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Thu Aug 16, 2012 6:51 pm

Ah right, thanks Alan for the clarification. :-)

Sent from my GT-I9100P using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Tue Oct 30, 2012 7:19 am

I'd suggest posting in your country / state's forum in case they're not aware of this toll.

Sent from my GT-I9100P using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Wed Oct 31, 2012 7:09 am

.....in your country and/or States FORUM....not here. Sheesh!
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Tue Dec 11, 2012 10:57 pm

Umm...."potato"? :) (Irish parents)
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Wed Jun 26, 2013 10:09 pm

DIASHI wrote:[ img ]

Make it red?

[ img ]

Use your eyes?
Learn to use the app properly and drive with due care and attention?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2569
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 45 times

Re: Toll roads option in the client

Postby foxitrot » Wed Aug 22, 2012 11:37 am

I suspect that "no network connection" == "unsupported client state" :D
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7174
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2518 times
Been thanked: 1145 times

Re: Toll roads option in the client

Postby foxitrot » Tue Feb 19, 2013 7:28 am

jasonh300 wrote:
AlanOfTheBerg wrote:
jasonh300 wrote:They should make the Toll Roads work the same way as Parking Lot Roads. They got that working perfectly.

But it isn't quite that simple everywhere. Parking lots have an "exit" penalty. If a Toll Road is made of bits where some are toll and some are not, then this "exit" penalty would apply multiple times.

But that's fine...if you have tolls set to "avoid", it'll still avoid them. If you have it turned off, it would ignore the restriction.

If the driver were already on a Toll road, while his preference were "no toll" and the road would consist of an uninterrupted stretch of tolled segments, then the routing engine would have no problem to route him along the Toll road indefinitely long. But he should be navigated away, ASAP.

OTOH, If this driver decides to agree with a suggested tolled route alternative, then the routing engine could ignore his "no toll" preference, but just now and only for this particular stretch.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7174
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2518 times
Been thanked: 1145 times

Re: Toll roads option in the client

Postby foxitrot » Wed Mar 20, 2013 9:46 pm

Have you already signed a NDA with Waze? No? Then imagine it as a "somewhat large value, but not too much".

Wait - has bgodette already found it out? I've possibly missed it being announced, sorry...
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7174
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2518 times
Been thanked: 1145 times

Re: Toll roads option in the client

Postby foxitrot » Wed Mar 20, 2013 10:46 pm

scarlogarcia wrote:
foxitrot wrote:Have you already signed a NDA with Waze? No? Then imagine it as a "somewhat large value, but not too much".

Actually, some NDA are completely unnecessary, mainly when one must config his app based on a unknown size. :(

The problem is, each and every simple value or principle falls in Waze under the "can't disclose" category. Including the dirt road's length.

The crowd has two most important roles: a) observe the black box' behavior, b) according to the observations, draw the best possible map and feed the box with it, then repeat the a)

Since some year and half ago I'm constantly wondering, how advanced and robust the Waze maps would be, if this behavior was already known in advance and 'cast in the stone' (or in the Wiki) by the devs. Without disclosing, what this and that knobs are for and which colors will flow from these tubes...
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7174
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2518 times
Been thanked: 1145 times

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: No registered users