Toll roads option in the client  Topic is solved

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderator: Unholy

Re: Toll roads option in the client

Postby Jan924 » Mon Apr 01, 2013 8:21 pm

Hey,

is the option "avoid toll roads" activated for france already? I'm driving from germany to france the next week and would like to avoid them;)

But did i get it right, even if activated, i couldn't use it, as i'm a german wazer?


Cheers
Jan
AM Karlsruhe/Großraum Backnang (Rems-Murr-Kreis)
Jan924
 
Posts: 148
Joined: Tue Mar 12, 2013 7:05 am
Has thanked: 35 times
Been thanked: 33 times

Re: Toll roads option in the client

Postby Jan924 » Mon Apr 01, 2013 9:15 pm

Problem is, i can't activate "avoid tollroads", because i just don't have this option;)
AM Karlsruhe/Großraum Backnang (Rems-Murr-Kreis)
Jan924
 
Posts: 148
Joined: Tue Mar 12, 2013 7:05 am
Has thanked: 35 times
Been thanked: 33 times

Re: Toll roads option in the client

Postby Jan924 » Mon Apr 01, 2013 11:09 pm

davipt wrote:
Pelle924 wrote:Problem is, i can't activate "avoid tollroads", because i just don't have this option;)


Oh, that. But isn't there any Auto-Bahn with tolls in Deutschland? I know the ones around Düsseldorf where I lived were all free, but I had a feeling there were some (update: wikipedia says no, only trucks and electronic non-stop payment).

You can always ask for the toll road option, because Nordschleife is officially a "public road with tolls" ;)

Update: it may happen that as soon as you cross the French border you may get an server push that may enable the avoid tolls. I'm not sure about this. This is based on the knowledge that my Portuguese friends when fly to Germany or Holland will get their clients update with the German or Dutch TTS languages, but no idea about the tolls nor am sure when the update happens - right after crossing, or may need a restart, or may need some hours, sorry.


well that would be shit if waze doesn't include the nordschleife in its routing anymore.. :D but yes we have no highways with tolls, but having the "avoid toll" option would make scence, just in case you'd like getting a route through other contries (which does happen in europe ;) )

but still the question if france even is activated for toll free routing..
AM Karlsruhe/Großraum Backnang (Rems-Murr-Kreis)
Jan924
 
Posts: 148
Joined: Tue Mar 12, 2013 7:05 am
Has thanked: 35 times
Been thanked: 33 times

Re: Toll roads option in the client

Postby jasonh300 » Sat Nov 24, 2012 12:03 am

ottonomy wrote:I would like to see some differentiation in settings based upon whether a toll road is automated-only (no pay booths, but only sensors for on-board chips or transponders, like FastTrak) or a traditional toll road, where one can pay at a booth on a one-time basis. I don't mind paying for toll roads on occasion, when they will save me a great deal of time, so I leave the "avoid toll roads" setting switched to off. The problem is, sometimes Waze will direct me onto a toll road which has no option to pay as I go, and I have to figure out on the fly how to get out of the situation. In some cases, the "toll road" is actually just a toll lane, separated by some kind of barrier from the main road. When I don't enter that lane after Waze has instructed me to, because I have not got the required transponder device in my vehicle, Waze doesn't understand that I am now driving parallel on the main road instead, and as such will fail to give me the correct exit instructions, as the toll lanes sometimes exit to the left, and at different locations from the main road.


The Detour or Road Closed button we've been waiting for, and is in development on the back-end would help with this problem also.
Image
New Orleans, Louisiana
Regional Coordinator, South-Central Region
Waze FAQ ... Best Map Editing Practice
Ask me about Louisiana or Mississippi Editors Chat in Google Hangouts!
jasonh300
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7401
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA USA
Has thanked: 345 times
Been thanked: 889 times

Re: Toll roads option in the client

Postby jasonh300 » Mon Feb 18, 2013 7:24 pm

They should make the Toll Roads work the same way as Parking Lot Roads. They got that working perfectly.
Image
New Orleans, Louisiana
Regional Coordinator, South-Central Region
Waze FAQ ... Best Map Editing Practice
Ask me about Louisiana or Mississippi Editors Chat in Google Hangouts!
jasonh300
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7401
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA USA
Has thanked: 345 times
Been thanked: 889 times

Re: Toll roads option in the client

Postby jasonh300 » Tue Feb 19, 2013 6:43 am

AlanOfTheBerg wrote:
jasonh300 wrote:They should make the Toll Roads work the same way as Parking Lot Roads. They got that working perfectly.

But it isn't quite that simple everywhere. Parking lots have an "exit" penalty. If a Toll Road is made of bits where some are toll and some are not, then this "exit" penalty would apply multiple times.


But that's fine...if you have tolls set to "avoid", it'll still avoid them. If you have it turned off, it would ignore the restriction.
Image
New Orleans, Louisiana
Regional Coordinator, South-Central Region
Waze FAQ ... Best Map Editing Practice
Ask me about Louisiana or Mississippi Editors Chat in Google Hangouts!
jasonh300
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7401
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA USA
Has thanked: 345 times
Been thanked: 889 times

Re: Toll roads option in the client

Postby jasonh300 » Sat Aug 02, 2014 12:46 am

paulkok_my wrote:
Un-install the app, delete the waze folder and re-install. That should solve the problem.


I think the question is, if all of the toll roads in Puerto Rico have been mapped, why hasn't the feature been enabled for Puerto Rico?
Image
New Orleans, Louisiana
Regional Coordinator, South-Central Region
Waze FAQ ... Best Map Editing Practice
Ask me about Louisiana or Mississippi Editors Chat in Google Hangouts!
jasonh300
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7401
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA USA
Has thanked: 345 times
Been thanked: 889 times

Re: Toll roads option in the client

Postby jentdrive » Wed Oct 31, 2012 8:13 pm

Is there a dedicated page I can bookmark with a list of countries with toll road support?

Also, I drive a 6.5 hour trip to visit my family but I end up paying about $40 each way over about six tolls. According to the Google Maps "avoid toll roads" option I can eliminate most of these and only add an hour to my trip. Will I be able to tap the "Routes" option and see a toll-free (or toll-minimized) alternative, even if it adds more time and distance to the route?

Thanks!
jentdrive
 
Posts: 15
Joined: Thu Sep 20, 2012 8:45 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Toll roads option in the client

Postby JOHN-LALA » Wed Dec 25, 2013 6:36 pm

Please enable this Option for Germany. We had a similar post already on April 2nd...

... and btw. MERRY CHRISTMAS to all !!!


<< explanation:
Yes, we do have toll roads in Germany... not many, as you can read in earlier posts (and here:https://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=197&t=45045 ). But the main advantage would be to be able to plan trips to neighboring countries properly.

Scenario: we spend Christmas in Bavaria, for New Years we'll spend some time in Switzerland. To reach our destination we'll have to cross some short distance on Austrian streets.

I do have the "Vingette" for the Swiss Highway system (it's about € 35,00 for the full year) but I would not like to buy the Austrian 10-day-pass (for € 8,50) which I won't be using on the way back!

So I'm sitting here (near Munich) and I would like to plan my trip at least to the Austrian-Swiss border town of "Sankt Margrethen" with no toll roads. From there on I'd like to re-enable toll roads for our further trip.

But alas... I can't even disable toll roads, can't even see the darn option in my settings. All because I sit in good ol' Germany, where we have no toll roads (not yet!!!)

Image


So again: please, please enable the toll-road-option for Germany -- and make my day!!!

end explanation >>
JOHN
Image
JOHN-LALA
 
Posts: 37
Joined: Wed Dec 18, 2013 9:41 am
Location: Wiesbaden, Germany
Has thanked: 21 times
Been thanked: 2 times

Re: Toll roads option in the client

Postby JOHN-LALA » Thu Dec 26, 2013 12:14 pm

Now thank you very much for that useful response... Could you please point out to us who the heck our coordinator would be?!!

If he/she doesn't read this thread, he/she might not be interested in this feature, b/c he/she might not be traveling to neighboring countries with toll roads and thus doesn't give a sh*t.

If you, the almighty coordinator, do give a sh*t and read this thread, then please forgive me for my direct manner... but I'd still wonder why you took no action several months' ago...

I say we (all of Germany) need this option enabled and we don't need it in a year, we need it sooner rather than later!

... If you (the humble reader) are with me, please give me a "thank you" for this post and maybe, maybe our sheer numbers will persuade the coordinator to look into this...

sincerely,
JOHN
Image
JOHN-LALA
 
Posts: 37
Joined: Wed Dec 18, 2013 9:41 am
Location: Wiesbaden, Germany
Has thanked: 21 times
Been thanked: 2 times

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot]