Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby AlanOfTheBerg » Sat Nov 03, 2012 2:56 pm

I've had drives show up with 3.5. Not likely an app issue.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23615
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1128 times
Been thanked: 4829 times

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby AlanOfTheBerg » Sun Nov 04, 2012 3:28 pm

Did you submit any map issues in the missing drive ?
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23615
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1128 times
Been thanked: 4829 times

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby AlanOfTheBerg » Tue Nov 06, 2012 4:27 pm

zexpe wrote:
WeeeZer14 wrote:Data compression is turned on by default now.

Now that's interesting; so there is no way to turn off data compression now?

No.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23615
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1128 times
Been thanked: 4829 times

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby AlanOfTheBerg » Tue Nov 06, 2012 4:30 pm

- My morning commute drive showed up within 5 min.
- My morning commute yesterday is available.
- My afternoon commute hasn't appeared yet.

All are nearly exactly the same distance traveled. Drive processing is clearly not happy with something happening during some drives.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23615
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1128 times
Been thanked: 4829 times

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby AlanOfTheBerg » Tue Nov 06, 2012 4:34 pm

WeeeZer14 wrote:What kind of network switches are going on at each end? Cell to WiFi on each? Same encryption on each WiFi (grasping as straws here)?

I usually have wifi off, so one end is LTE, the other is 3G. No known breaks in coverage during the entire commute.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23615
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1128 times
Been thanked: 4829 times

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby AlanOfTheBerg » Tue Nov 06, 2012 7:40 pm

My problem would be at the work end, too, if I didn't have wifi disabled, as the default wifi there requires AD domain authentication to get through to the internet, so most non-work data is blocked.
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23615
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1128 times
Been thanked: 4829 times

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby CBenson » Tue Nov 06, 2012 3:38 pm

jasonh300 wrote:My theory is that if you end a drive and Waze can't immediately make an internet connection to upload the drive, the drive gets lost.

But you shouldn't lose the whole drive. At worst shouldn't you only lose from where you lost the internet connection.
CBenson
 
Posts: 10330
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1069 times
Been thanked: 2356 times

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby CBenson » Tue Nov 06, 2012 7:56 pm

jasonh300 wrote:The drive uploads haven't worked like this for a while. The entire drive uploads when you switch Waze off. This all started with the last beta before 3.5 was released, so it may not have become an issue to the general public until 3.5.

Must be an iOS version issue.
CBenson
 
Posts: 10330
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1069 times
Been thanked: 2356 times

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby fvwazing » Sat Nov 03, 2012 4:46 pm

Longer drives take longer to process - shorter drives take precedence in processing. In a few days you will see all your drives.
fvwazing
 
Posts: 3589
Joined: Sat Nov 14, 2009 2:48 pm
Has thanked: 415 times
Been thanked: 385 times

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby jasonh300 » Sat Nov 03, 2012 5:27 pm

I'm missing drives going back to the beginning of October. It seems like any drive where I sent several URs gets lost. I've made drives specifically to record tracks through construction areas and to send URs to myself to fix things and verify map problems. This has happened 3 times in the last month.

Yesterday, I made a 30 km drive, leaving several URs on the way. When I got home, the 30 km drive home was showing within an hour but the outbound drive still hasn't shown up.

I've made several reports to support about this including one this morning but the keep saying that there's a delay of up to a week. That doesn't tel me much because I'm missing a drive from October 6 and a drive from October 20, plus there are a dozen other days where my 5 mile commute to work shows one way, but not the other.

So there is definitely a problem and I'm just going to keep reporting back to the developers about it until they have some revelation and see that there is actually a problem.


---------
Via my iPhone 3GS.
jasonh300
EmeritusChamps
EmeritusChamps
 
Posts: 7568
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 408 times
Been thanked: 986 times

Next

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: No registered users