Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby usa_8ximq376 » Sat Nov 10, 2012 4:38 am

just ran into this on my phone - however i had connectivity issues at the beginning of the drive, not the end, which was my return trip home - the trip there showed up fine however. would love to help find any rhyme/reason behind this!
--
shrtstck
iPhone5/Waze 3.5/ATL
usa_8ximq376
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 05, 2012 6:28 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Sat Nov 10, 2012 5:12 pm

jasonh300 wrote:I mean that the latest beta might've fixed it.


Yep - that's what I understood.
jasonh300 wrote:Is anyone with missing drives using Android or are we all on iOS?


In this thread? It's about the iOS app version 3.5. Prolly wont get many responses from Android users, I'd think!
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Sat Nov 10, 2012 1:48 pm

jasonh300 wrote:Or it could be the latest beta.


That certainly can't be ignored.
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Tue Nov 06, 2012 4:57 pm

WeeeZer14 wrote:2.) Data compression is turned on by default now. Client must be caching data to compress chunks and send. So it is possible we lose the buffer on shut down if it isn't successfully flushed.


I had always had Data Compression on in the previous version and never noticed this behaviour of missing drives, though.
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Tue Nov 06, 2012 3:19 pm

zexpe wrote:My current theory is that these are drives that were shared with friends _and_ a friend actually viewed the link.


Not mine. Haven't shared any drives at all.
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Sun Nov 04, 2012 8:29 pm

AlanOfTheBerg wrote:Did you submit any map issues in the missing drive ?


I don't think so. But I'll keep that in mind next time I notice a missing drive.
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Sun Nov 04, 2012 3:20 pm

fvwazing wrote:Longer drives take longer to process - shorter drives take precedence in processing. In a few days you will see all your drives.


Actually, I don't think it's that either. I did 2 long drives (113km) yesterday. The first one hasn't showed up but the second showed up almost immediately. The exact same drive from 3 days ago is missing in both directions.

----
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Sat Nov 03, 2012 4:04 pm

Read a little closer: not all drives. Some showing up, some not.
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Sat Nov 03, 2012 1:32 pm

Just check this sticky post first and then you can contact support via a help form on the Support page (appears after you do a search without resolution):

viewtopic.php?f=18&t=23084
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Missing drives since iOS app 3.5 upgrade

Postby therubinator » Sat Nov 03, 2012 12:27 pm

I hadn't clocked it as a 3.5 issue but I had been noticing this recently.
Image
Waze Area Manager
City of Toronto, Ontario, Canada
therubinator
 
Posts: 37
Joined: Fri Aug 17, 2012 4:57 pm
Location: Toronto
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], vince1612