Android 3.5.1.4 official feedback thread

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderator: Unholy

Re: Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby Samuelfac » Tue Nov 27, 2012 1:57 pm

euleralves wrote:
pvaladares wrote:All bugs reported in last beta still exist :oops:

Again, again and again.

I can't report error maps anymore since first 3.5.
Nobody help me. I need go back to 3.2

http://www.waze.com/forum/viewtopic.php ... 19#p296419


+1.
I also have this same problem. Waiting for solution.
Samuelfac
Localizers
Localizers
 
Posts: 24
Joined: Tue Aug 14, 2012 12:28 pm
Location: Joinville, SC, Brasil
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby autourdupc » Tue Nov 27, 2012 2:16 pm

When starting in navigation, I get sometime a french "Allons-y, c'est parti", sometimes an get a "Let's go", and sometimes I get a partial french text like if the TTS "c'est parti" overlaps the TTS "Allons-y".

Most of the time, firts TTS "Allons-y" is truncated at it's start and we can heard something like "lons-y".
France - French - Galaxy S3 - Android Version 4.1.2 - Stock ROM
Translator for french language - "Localization expert"
autourdupc
Localizers
Localizers
 
Posts: 728
Joined: Thu Dec 29, 2011 2:25 pm
Location: France - Lyon
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby CBenson » Tue Nov 27, 2012 2:54 pm

Don't know if this is actual client software based, but today I got a couple of popups indicating that waze had found a better route, however neither the route nor my ETA changed.
Regional Coordinator: Mid-Atlantic, US
Verizon, Nexus 6, Android 6.0.1, Waze 4.2.0.0
CBenson
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 10067
Joined: Wed Nov 03, 2010 9:13 pm
Location: Crownsville, MD, US
Has thanked: 1000 times
Been thanked: 2231 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby simoxp93 » Tue Nov 27, 2012 5:18 pm

simoxp93 wrote:I still can't update gas prices, waze think that there's no GPS signal (but is not true).
The only way to do this is to simulate my position with fakegps


Solution:
move waze to internal memory.
I have noticed that if waze is on the SD I can't update gas prices (GPS error), if is in the internal memory it works...
Italy Country Manger
Image Image Image
simoxp93
Map Raider
Map Raider
 
Posts: 291
Joined: Wed Apr 27, 2011 1:12 pm
Location: Desenzano del Garda (Brescia, Italy)
Has thanked: 29 times
Been thanked: 55 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby darkneon » Tue Nov 27, 2012 6:00 pm

Waze will not reconnect without restart when losing 3G for a longer time.

Logs sent just now

===========================================

Verzonden met Tapatalk op mijn Samsung Galaxy Note(GT-N7000) running Android 4.0.4
ImageImage
Waze Ingress Theme: http://goo.gl/zKdXW Perfect for at night
darkneon
 
Posts: 260
Joined: Fri Dec 09, 2011 6:35 am
Has thanked: 23 times
Been thanked: 30 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby Kuhlkatz » Tue Nov 27, 2012 6:35 pm

This relates to TTS, but here's the full story.

3.5 version was updated through Play store, no problems. Navigated to work fine this morning.
I saw the Waze Google+ posting on "Robin" and decided to install it to play around later. Selected Waze integration while briefly looking at it at work, and shut it down.

Later when starting Waze to verify a menu option for someone. Waze just would not start, as it could not connect. I was connected on Wi-Fi at the time, so thought it was a network issue. Switched Wi-Fi off & tried 3G. Still the same - Waze could not connect to the network. A colleague verified that he connected fine, so I cleared Wazes data from Apps settings.
Voila, that worked ! Looks like Robin broke my Waze, but I'll figure that out later..

When I drove back home, I obviously had to set ASR back on as all my setting was toast. Restarted and set course home, and then Serena said in her finest English voice "Lets get streeteted".
I thought I heard wrong, but looked at the TTS files when I got back. The TTS in both files that says 'started' are pronounced as 'streeteted'.

It looks like 'St' is now overcompensated for after being pronounced as Saint all over. It's probably a good thing that Serena did not tel me to get "Saint-eted". That would have ended my editing career.

Here's the links to both files on my dropbox public folder as I cannot upload .tts to the forum :
Let's get streeteted.
Let's get streeteted. Drive Safely.

We should really get TTS sorted if there is no form of whitespace between word abbreviations. 'N1' is not 'North One'. Fine if it was 'N 1' is, but parsing text can seriously be improved.
Better get streeteted on fixing this asap.
Carel Cornelius
AM : Centurion & Sandton, ZA
CM & Coordinator, South Africa
(HTC One, Android 5.0.2, v7.19.401.51)
Image
South African Wiki Waze Wiki Map Editing
Kuhlkatz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 904
Joined: Fri Jul 20, 2012 6:11 pm
Location: Centurion, Pretoria, South Africa
Has thanked: 36 times
Been thanked: 148 times

Re: Re: Re: Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby pvaladares » Tue Nov 27, 2012 7:29 pm

Autourdupc wrote:
darkneon wrote:
stuffhappens wrote:[quote="Autourdupc"]Is it possible to add an entry in the "Danger" "on road" menu ?
I would like to be able to select "Car stopped"

Actually, we have "car stopped on shoulder", but we frequently encounter while driving cars stopped on the road (there is not always a shoulder, or the shoulder is so little...).
--> "Car stopped on road" is also necessary !


"Lane blocked" or "vehicle stopped in road" would be better - I'm getting fed up of reporting broken down fuel tankers and other BIG vehicles as 'cars' on the shoulder.

+1

Yes, you are right... "Vehicle stopped in road" is a good text.
Please Perlin, could you consider our request ?[/quote]

I translated that way for the PT_pt version ;-)

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Image
Country Manager for Portugal | Champ | Expert Android and others
Area Manager for Luanda (Angola) and Macau (China)
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
pvaladares
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 930
Joined: Sun Jun 24, 2012 6:05 pm
Location: Portugal
Has thanked: 79 times
Been thanked: 160 times

Re: Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby pvaladares » Tue Nov 27, 2012 7:40 pm

simoxp93 wrote:
simoxp93 wrote:I still can't update gas prices, waze think that there's no GPS signal (but is not true).
The only way to do this is to simulate my position with fakegps


Solution:
move waze to internal memory.
I have noticed that if waze is on the SD I can't update gas prices (GPS error), if is in the internal memory it works...


Also you can not use the Widget

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Image
Country Manager for Portugal | Champ | Expert Android and others
Area Manager for Luanda (Angola) and Macau (China)
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
pvaladares
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 930
Joined: Sun Jun 24, 2012 6:05 pm
Location: Portugal
Has thanked: 79 times
Been thanked: 160 times

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby JuandeCruzL » Tue Nov 27, 2012 11:36 pm

Every time I stop, instead of the usual warnings and notices popups, the focus moves slightly away of where Im located, and the icon to get focus on my car appears.
When I begin to move again, the map stay in the place it was, instead of focus on my car again as before. I have to click on the icon to make the map follow me again, but everytime I stop It does the same again.

So it makes the navigator almost useles in town...

Im using android 2.3.4 on a LG Optimus 2x (p990).
JuandeCruzL
 
Posts: 5
Joined: Tue Jan 31, 2012 1:51 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Android 3.5.1.4 official feedback thread

Postby pvaladares » Tue Nov 27, 2012 11:58 pm

It would be nice to have two volume controls, one for device volume and another one for the voices volume, as the iOS versions has.
Image
Country Manager for Portugal | Champ | Expert Android and others
Area Manager for Luanda (Angola) and Macau (China)
Forum PT | Wiki PT | Facebook PT | Twitter PT
pvaladares
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 930
Joined: Sun Jun 24, 2012 6:05 pm
Location: Portugal
Has thanked: 79 times
Been thanked: 160 times

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: smiroldo