Failed to Initialize - No Network Connection

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: krankyd, Unholy

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby btc9183 » Fri Aug 27, 2010 4:02 am

I have been having this same issue on my Moto Droid with Froyo. I was able to resolve it by going into Settings->Applications->Manage Applications and then pressing Clear Data. Then I relaunched Waze and set up the application again. It now works perfectly.
btc9183
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 28, 2010 11:59 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby damaniac » Wed Apr 07, 2010 6:54 am

Hi,

same problem occurred to me after the update a few days ago. Save your map data and screen settings from the SD card (folders skins and maps) if you have a large cache and own settings.

Uninstall the current version and delete the waze folder on the SD card.

Install the new version 1.7.2.0 and start, change all settings you need and close the app. Now copy the maps and skins folder back into the waze folder on the SD card and replace all files.

This worked perfectly and I didn't loose all the street data and screen settings.
Area Manager Hamburg/Germany
Samsung Galaxy S2
damaniac
 
Posts: 78
Joined: Mon Dec 14, 2009 6:35 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby damaniac » Wed Apr 07, 2010 12:49 pm

The download doesn't seem to work anymore unfortunately so you'll have to wait for new beta announcenments.

However the procedure I described earlier should work too for the version from the android market. Save the foldes I mentioned. Uninstall, delete folder on SD card, reinstall, change settings, exit and copy maps and skins back.

Problem should be solved. I couldn't however find a reason for this behaviour, so I can't promise it'll solve the problem permanentely.
Area Manager Hamburg/Germany
Samsung Galaxy S2
damaniac
 
Posts: 78
Joined: Mon Dec 14, 2009 6:35 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby eggu » Tue Apr 06, 2010 3:00 pm

I have the exact same problem since i installed 1.7.2.0 for Android
HTC One X, Android 4.1.1, Waze 3.6.0.0 (Dutch), Toyota Corolla
eggu
 
Posts: 214
Joined: Tue Oct 27, 2009 9:42 am
Location: Boxtel
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby eggu » Wed Apr 07, 2010 7:14 am

damaniac wrote:Hi,

same problem occurred to me after the update a few days ago. Save your map data and screen settings from the SD card (folders skins and maps) if you have a large cache and own settings.

Uninstall the current version and delete the waze folder on the SD card.

Install the new version 1.7.2.0 and start, change all settings you need and close the app. Now copy the maps and skins folder back into the waze folder on the SD card and replace all files.

This worked perfectly and I didn't loose all the street data and screen settings.


Yes, this works perfectly, i do have internet-connection now!! Thanks for your support
HTC One X, Android 4.1.1, Waze 3.6.0.0 (Dutch), Toyota Corolla
eggu
 
Posts: 214
Joined: Tue Oct 27, 2009 9:42 am
Location: Boxtel
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby FreeMan12 » Thu Sep 09, 2010 1:48 am

btc9183 wrote:I have been having this same issue on my Moto Droid with Froyo. I was able to resolve it by going into Settings->Applications->Manage Applications and then pressing Clear Data. Then I relaunched Waze and set up the application again. It now works perfectly.


I tried that, didn't work. I uninstalled & reinstalled waze (including clearing cache), and it's been working fine all day. It seems to have puked when I restored the app with Titanium Backup after a new ROM install.

EDIT: htc Incredible, CM6.0.2
HTC Droid Incredible
Root
SkyRaider 4.3

Indiana
FreeMan12
 
Posts: 165
Joined: Sun Jul 11, 2010 4:53 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Failed to Initialize - No Network Connection

Postby timmyjoe42 » Tue Apr 06, 2010 1:24 pm

I keep getting these errors (for the past week) on my Motorola Cliq. (Running 1.5)
I don't know what is up, I have full Edge or 3G connections around here when driving.

Anyone else experiencing this? I've tried closing and restarting Waze several times to try to get it working, but I keep getting the same error.

I also just noticed that none of my routes since last Thursday (4/1) have shown up in My Dashboard.

Edit: I am running version 1.5.9.18 for Android
Last edited by timmyjoe42 on Tue Apr 06, 2010 4:02 pm, edited 2 times in total.
Area: Cincinnati, OH
Phone: Android 1.5 - Motorola Cliq
timmyjoe42
 
Posts: 23
Joined: Mon Feb 22, 2010 11:25 pm
Location: Cincinnati, OH
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby timmyjoe42 » Wed Apr 07, 2010 12:27 pm

How do I install 1.7.2.0 if 1.5.9.18 is the version in the Android Market that is available to me?

Today, even though I was being located by 7 GPS satellites, Waze would not work.
Area: Cincinnati, OH
Phone: Android 1.5 - Motorola Cliq
timmyjoe42
 
Posts: 23
Joined: Mon Feb 22, 2010 11:25 pm
Location: Cincinnati, OH
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Failed to Initialize - No Network Connection

Postby timmyjoe42 » Wed Apr 07, 2010 5:04 pm

Awesome. That worked. :D
Area: Cincinnati, OH
Phone: Android 1.5 - Motorola Cliq
timmyjoe42
 
Posts: 23
Joined: Mon Feb 22, 2010 11:25 pm
Location: Cincinnati, OH
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: No registered users