iPhone 3.6 official feedback thread

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby kentsmith9 » Mon May 20, 2013 2:19 pm

I have never encountered the issue with the other search icons not being available, but I have had cases where results from my contact list was the only thing showing as locations and I had to manually pull up Waze icon to see those results.
kentsmith9
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5192
Joined: Mon Apr 23, 2012 3:33 pm
Location: SF/SJ Bay Area of Northern California
Has thanked: 1326 times
Been thanked: 1568 times

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby orbitc » Mon May 20, 2013 12:08 pm

I haven't had that issue. It's been fine for me. I able to search even with a single place name and that Waze cleverly comes back with a location suggestion. ;)
orbitc
Master Raider
Master Raider
 
Posts: 5834
Joined: Mon Jun 25, 2012 1:51 pm
Location: USA
Has thanked: 2183 times
Been thanked: 4843 times

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby fuegodelsol » Mon May 20, 2013 11:51 am

Hi, here's a bug report for Waze app v3.6 in iPhone 4s, iOS 6.1.3 (not jail broken). Has anyone else encountered this?

BUG REPORT:
Every so often, in my case once or twice a week, this issue pops up for me. It has happened at least 6 times already in the four weeks I've used the app.

Issue:
Upon entering navigate screen, I try searching for a destination by typing into the search field. After entering the location, I see that Waze is only searching for Contact List Results. Waze results, which is usually the default, isn't even available. Google, Bing, Foursquare, etc results are also not available - you could usually scroll through those options in the search mode, but with this issue the icons are not available at all. Only the contact list results icon is available. I then try going to categories mode, and the screen shows "no items". The usual options like gas stations, restaurants, places of interest, etc are all gone.

I have tried switching off the app (throough the switch off option, and also a hard kill of the app via the iOS double-home-key-press task manager thing) then restarting the app, and the issue persists. I've also tried restarting my phone, still no luck.

A network issue was my first hunch, but may not actually be the case. The phone is connected to the network at all times the issue happens. I know this because traffic reports and other network reliant stuff like messages are still available.

Notes:
1. Two or three times that the issue happened, there was a popup saying that storage space was getting low. There were two options/buttons on the popup - "Done", and the other was "Manage" I think. I've tried both options. "Done" just resumes the app but search is still compromised. "Manage" takes you to the settings of the iPhone showing the different apps installed and the space they consume, and even after deleting some apps and returning to Waze, search is still compromised. However, this popup does not appear all times that the search/categories issue showed up. I also have more than 900MB free out of the 16GB capacity of my phone.
2. I am on a prepaid plan on my phone, so I access the internet exclusively via WiFi on a mobile WiFi stick that I have. Not sure if that affects Waze?
3. My country is the Philippines and my network provider (both on the phone and mobile wifi) is Globe Telecom - not sure if that'll also help identify the issue if it turns out to be network or location related.

Resolution/workaround:
The only resolution I found that works is to uninstall the app and re-download it from itunes app store or reinstall it while the phone is syncing with my PC. After reinstalling and reopening the app, search functions normally and the categories are also back. However, this workaround is quite tedious especially if search goes wonky once or twice a week.

I hope there are other Wazers who can give suggestions, or maybe the Waze team can provide a permanent fix. Thanks!
fuegodelsol
 
Posts: 5
Joined: Thu Apr 25, 2013 5:24 pm
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0 time

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby xd-data-ii » Fri May 10, 2013 10:01 pm

When a friend sends a "beep beep" message to me it says it was from myself - instead of from the friend.
Same thing happening with them when I send them a "beep beep" message.
xd-data-ii
 
Posts: 26
Joined: Tue Nov 15, 2011 6:24 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby jasonh300 » Mon Apr 29, 2013 9:23 pm

orbitc wrote:Watch the guided tour -----> video won't play

I've tried many things to get this video working, but no luck...

I get this instead:
Uh-oh!
Video could not start


Any ideas?


I got it to start, but then it would play for a second and pause. It did that repeatedly. I don't know if it was because of a slow Internet connection or what.


Via my iPhone 4S.
jasonh300
 
Posts: 7567
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 402 times
Been thanked: 978 times

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby orbitc » Mon Apr 29, 2013 6:04 pm

Watch the guided tour -----> video won't play

I've tried many things to get this video working, but no luck...

I get this instead:
Uh-oh!
Video could not start


Any ideas?
orbitc
Master Raider
Master Raider
 
Posts: 5834
Joined: Mon Jun 25, 2012 1:51 pm
Location: USA
Has thanked: 2183 times
Been thanked: 4843 times

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby ValMac35 » Mon Apr 29, 2013 9:41 am

When using the Waze App on my iPhone 3S, Western Australian suburb names seem to be randomly displayed; only occasionally are they correct. The position of the suburb names bears no relation to their true locations. For example the map often seems to show that I am in Kings Park. This park is close to the city center, not several miles to the east where I am normally driving. The same happens with other inner city suburb names too.
ValMac35
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 07, 2013 4:11 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby perlin » Sun Apr 28, 2013 12:26 pm

cmezriczky wrote:I have some Feedback on 3.6:

-Get rid of animated Windows. They only produce load to the device without being a real feature. If you got a lot of windows opening the same time, the device is no longer very reactive or crashes. Quick reaction on Inputs is a safety relevant feature, since inputs distract from driving and the shorter the distraction the better...
-Stability when entering routes: Very frequent Crashes when entering a destination (Probably when Waze tries to suggest a destination at the same time you enter a different one)
-Better UI for adjusting Mute all, Mute Warnings, Mute directions.
-Prefered Routes no longer work.

Thanks for your feedback, we'll take your comments under consideration.
The upcoming version will include stability fixes and a new control button for adjusting sounds.
perlin
Waze Team
Waze Team
 
Posts: 1312
Joined: Thu Sep 16, 2010 8:42 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 74 times

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby umopapisdn » Fri Apr 26, 2013 7:27 pm

umopapisdn wrote:
iJewJitsu wrote:For those of you with the crash on startup on jailbroken devices, I can confirm that after removing WinterBoard (and hence all themes and tweaks within) Waze is no longer crashing.


i was hoping this would solve my problems, but to no avail. i uninstalled winterboard and it hung on a little longer but it eventually crashed back to springboard.

i had been running the latest beta (3.5.99.9) on iOS 6.1 and decided i wanted to update to 3.6.0. that's when the problem started. i tried safe mode, tried deleting and re-installing, i've tried downgrading to 3.5, re-loading 3.5.99.9, and now finally i'm back to 3.6. i've tried respringing, rebooting, hard-rebooting... i don't know what to do, and i need to travel in the next hour or so. reinstalling iOS is NOT an option right now.

Waze is the ONLY app i'm having this problem with. any new ideas?


worthy to note: I'm still getting waze notifications in notification center. at some level, the app is functioning.
umopapisdn
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 101
Joined: Fri Dec 23, 2011 2:33 pm
Location: Bloomington, Indiana, USA
Has thanked: 23 times
Been thanked: 23 times

Re: iPhone 3.6 official feedback thread

Postby cmezriczky » Fri Apr 26, 2013 7:47 am

I have some Feedback on 3.6:

-Get rid of animated Windows. They only produce load to the device without being a real feature. If you got a lot of windows opening the same time, the device is no longer very reactive or crashes. Quick reaction on Inputs is a safety relevant feature, since inputs distract from driving and the shorter the distraction the better...
-Stability when entering routes: Very frequent Crashes when entering a destination (Probably when Waze tries to suggest a destination at the same time you enter a different one)
-Better UI for adjusting Mute all, Mute Warnings, Mute directions.
-Prefered Routes no longer work.
cmezriczky
 
Posts: 18
Joined: Thu Feb 17, 2011 7:40 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot]