No sound

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

No sound

Postby Im6Cents » Wed May 08, 2013 11:37 am

I am unable to get voice directions on my iPhone 5 speaker or my car speaker since the last update. My sound icon says it is not on mute. My Waze is visual only. Frustrated...can I get help? Thanks!
Im6Cents
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 27, 2011 2:29 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: No sound

Postby AlanOfTheBerg » Thu May 09, 2013 1:43 am

Sound settings: do you have navigation set to minimal or full? Set for speaker out or prefer bluetooth?
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.3.2 | Waze v4.7.0.1
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23478
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1084 times
Been thanked: 4594 times

Re: No sound

Postby Im6Cents » Thu May 09, 2013 7:17 am

Yes. I have it set as full nav and I have set it at both bluetooth and iPhone speakers and neither have worked.
Im6Cents
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 27, 2011 2:29 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: No sound

Postby AlanOfTheBerg » Thu May 09, 2013 7:07 pm

Okay, so if you have it set to full navigation, sound to speaker, and mute button on main menu is set to allow sound, then there are two more options:

1) Have the sound settings open when Waze is running and you are driving, when Waze should make an announcement, does the "Device Volume" slider change? Like slides nearly or all the way to zero? If so, then the fast-fix is to do the 3-finger tap or hover to activate voice commands and adjust the sound volume up with the physical volume buttons.

2) Reinstall the app.
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.3.2 | Waze v4.7.0.1
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23478
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1084 times
Been thanked: 4594 times

Re: No sound

Postby Im6Cents » Fri May 10, 2013 12:35 am

Thank you...I will try this suggestion.
Im6Cents
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 27, 2011 2:29 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: No sound

Postby Im6Cents » Sat May 11, 2013 12:43 am

Thank you! I did a re load and it is talking on my phone now. I am hoping it will go through car speakers again when I get in the car and go. The only WAZE to go!
Im6Cents
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 27, 2011 2:29 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: No sound

Postby grabauski » Mon Sep 30, 2013 2:09 pm

Okay, so if you have it set to full navigation, sound to speaker, and mute button on main menu is set to allow sound


I never even noticed that mute button until you mentioned it...and then, I only saw it after I looked 'everywhere': the mute button, for unobservant people like me, is in the left top corner of the box that comes up when you click 'settings', opposite the 'X' that will close the settings box. (Note that this button does not only have muted and playing as options, but also 'alerts only'.)
grabauski
 
Posts: 1
Joined: Mon Sep 30, 2013 2:05 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: No sound

Postby IconoclastHugh » Sun Oct 13, 2013 2:29 am

grabauski wrote:... for unobservant people like me, is in the left top corner of the box that comes up when you click 'settings', opposite the 'X' that will close the settings box.


Thank you, thank you, thank you, from one of the "unobservant people"!
I'm going to destroy Android, because it's a stolen product. I'm willing to go thermonuclear war on this. — Steve Jobs
IconoclastHugh
 
Posts: 22
Joined: Wed Jul 04, 2012 7:15 pm
Location: Metro Philadelphia
Has thanked: 16 times
Been thanked: 8 times

Re: No sound

Postby usa_wav5opcp » Tue Nov 05, 2013 3:35 am

I re-installed the app twice. Each time the sound worked for the very first navigation I selected then when I selected another destination it stopped working... very annoying, especially since I have been using it for over a month now with no sound problems.
usa_wav5opcp
 
Posts: 2
Joined: Tue Nov 05, 2013 3:31 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: No sound

Postby bocceboy » Thu Nov 21, 2013 4:17 am

Same issue here: reinstalled on iPhone. It worked on the first "Let's Go!" after that no sound. I have tried both "speaker" and "prefer bluetooth." Please help or I won't be able to use the app. Thanks.
bocceboy
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 21, 2013 4:15 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Next

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider]