Android v3.7.2 Official Feedback Thread

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: Android v3.7.2 Official Feedback Thread

Postby Nekkkkk » Mon Jul 29, 2013 9:46 am

Hello,

For me, I have the same issue as yaben.

On Nexus 4, Android 4.2.2, often, Waze just stop working after 1 minut (or less), without any message/warning/information.

Sometimes, reboot, launch Waze, proper Exit and relaunch make it works.... but not always. I ca n launch the application ten times before it's remain active more than a minut.

Nekkkk
Nekkkkk
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 18, 2013 9:33 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Android v3.7.1 Official Feedback Thread

Postby Nehbrown » Sun Jun 09, 2013 3:48 pm

AlanOfTheBerg wrote:
Nehbrown wrote:However it doesn't recognise my login. I asked for a password reminder - though I knew it was the same as for the website - and picked up the email (on the PC) with a totally different login name (world_xxxxx), and clicking the link took me to my usual web page. Could this be a server location problem? I'm in UK running Android 2.2.1 on HTC Wildfire.

Sounds like your Nehbrown account is associated with a different email address. What does it say on the /dashboard webpage for your email address? And, if you're logged into the website/forum, perhaps just try changing your password so you're sure you and the Waze database are aligned.


Yes, you were right, I'd given the wrong email address for the reminder. (Senior moment!) When I use the right address, I can go to the 'change password' screen on the PC, make the change then login to My Dashboard, see points etc for Nehbrown. However I still can't login on the phone using the same username and password that work ok on the web.
Nehbrown
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 05, 2013 10:13 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Re: Android v3.7.1 Official Feedback Thread

Postby Nehbrown » Fri Jun 07, 2013 11:21 pm

[quote="Kuhlkatz"]The first thing to try would be under phone Settings, Apps & selecting Waze from the list. Select Clear Data and verify that you want to delete the app data. If it's corrupt data files, this should allow you to start Waze.
It's also one of the first options to try if you get 'Searching Network' messages, or if your Location Services does not seem to get a GPS fix after upgrades.

Thanks, this worked and I was able to open Waze.

However it doesn't recognise my login. I asked for a password reminder - though I knew it was the same as for the website - and picked up the email (on the PC) with a totally different login name (world_xxxxx), and clicking the link took me to my usual web page. Could this be a server location problem? I'm in UK running Android 2.2.1 on HTC Wildfire.
Nehbrown
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 05, 2013 10:13 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Re: Android v3.7.1 Official Feedback Thread

Postby Nehbrown » Fri Jun 07, 2013 10:15 am

Found update June 6 on Play Store. This time installed ok, but now can't open Waze. I get the splash screen, then blank black screen, then it closes. :cry:
Nehbrown
 
Posts: 8
Joined: Tue Mar 05, 2013 10:13 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Re: Android v3.7.2 Official Feedback Thread

Postby ncc1701v » Thu Jul 18, 2013 12:49 am

a4bolek wrote:
zorkus wrote:This is really annoying because I have to occasionally restart device when GPS cannot fix on satellites and I often forgot to exit waze before that. Configuring waze when driving is no fun at all....


Why would you do such thing? That's like pulling cord out off the wall while Windoze is doing updates. Try to exit Waze in normal fashion. Press Menu then Switch Off. That gives application a chance to finish writing to storage your last configuration, position and such.

Consider updating your SGSII to Android 4.2.2.

I have a (relatively old) Galaxy Nexus on 4.2.2 and I see the same thing. Sometimes I reboot because wifi gets jammed. I think it's some software I put on it but who knows what. Anyway, an upgrade to 4.2.2 is not the essential fix.
... and the "v" is for Volvo.
ncc1701v
 
Posts: 547
Joined: Thu Jun 07, 2012 6:08 pm
Location: Ithaca, NY USA
Has thanked: 49 times
Been thanked: 45 times

Re: Android v3.7.2 Official Feedback Thread

Postby mysticcobra » Tue Jun 11, 2013 6:28 pm

woonjas wrote:Upgraded this morning before I headed out to work and noticed that the app didn't recalculate when I decided to deviate from the suggested rout, instead it just told me to head for the suggested route.

Did I stumble upon a 'feature' or is does this happen when their is either a connectivity or capacity problem with the routing server?

Waze 3.7.2 on S3 running CM10.1RC5

Cheers.


I have had this "feature" for at least a week so it is not related to 3.7.2 bugfix.
Jimmy
Samsung Galaxy S4-Android 4.3, Waze 3.8.7.0
Northern VA
mysticcobra
 
Posts: 136
Joined: Fri Aug 31, 2012 9:04 pm
Location: Virginia, USA
Has thanked: 7 times
Been thanked: 0 time

Re: Android v3.7.2 Official Feedback Thread

Postby mswhite60 » Thu Jul 25, 2013 2:03 pm

Trying to report gas prices seems to always fail for me. I get repeated "loss of gps signal" messages every time I try to report a gas price. I have moved the car out from under any roof/overhang and tried repeatedly. No luck.

Phone: Motorola Droid Bionic, Verizon Wireless, Michigan, USA.
mswhite60
 
Posts: 30
Joined: Thu Jul 11, 2013 7:40 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Android v3.7.2 Official Feedback Thread

Postby MrDiors » Tue Jun 11, 2013 4:25 pm

Can the app change the traffic status after certain time delay? Normally I got lots of "heavy traffic" type of pop up that were reported 20-30 mins ago, and by the time I was close to the location, most of the time the traffic was gone. I thought the app should be smart enough to remove the "heavy traffic" if for 20-30 mins no wazer on that route reports anything.
MrDiors
 
Posts: 4
Joined: Thu Feb 28, 2013 6:16 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Android v3.7.1 Official Feedback Thread

Postby MrDiors » Thu Jun 06, 2013 4:00 pm

Is it possible to use voice command over bluetooth headphones at all? It's barely functional with the road noise.
MrDiors
 
Posts: 4
Joined: Thu Feb 28, 2013 6:16 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Android v3.7.2 Official Feedback Thread

Postby monita_rb » Thu Aug 22, 2013 9:25 pm

I have a Galaxy Young, Android 4.1.
I been having the same problem since around a month ago: Waze closes by itself, seconds after being launched.
The only thing that I get to see is a piece of map (???) with the sign "big". But only for a few seconds... After that, it closes, no error message or anything!
I've already tried uninstalling and re-installing but no good.
People on forums with the same problem have found that the only workaround is to install the previous version... I find this unbelievable..
Help!
monita_rb
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 22, 2013 9:20 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: No registered users