"No Connection" when trying to report via voice?

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: Unholy, bextein

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby unadecalor » Sun May 10, 2015 3:52 pm

lagflag wrote:I found the solution for Android users :D :D :D

go to settings > Language and input > Voice recognizer
and make sure to choose "Google" NOT "Samsung powered by Vingo"

Problem solved :lol: :lol: :lol:


That is the correct solution. It works for Sansung Galaxy S4. Thanks a lot!

Don't wait for other solution, that is the one that made it fail
unadecalor
 
Posts: 1
Joined: Sun May 10, 2015 3:51 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby jrtwynam » Fri Apr 03, 2015 4:40 pm

I just briefly tried that while sitting at my desk here, and it stayed on "listening" instead of showing "no connection". Definitely looks promising, but I'll have to try it when I'm out driving. Great find!
jrtwynam
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 09, 2014 1:15 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby lagflag » Wed Aug 06, 2014 10:50 pm

I found the solution for Android users :D :D :D

go to settings > Language and input > Voice recognizer
and make sure to choose "Google" NOT "Samsung powered by Vingo"

Problem solved :lol: :lol: :lol:
lagflag
 
Posts: 3
Joined: Sat Mar 09, 2013 5:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby lagflag » Wed Aug 06, 2014 5:11 pm

I have the same thing. I am using Android 4.4.2 (Galaxy S3).
It shows waiting for a second, then listening for 1/4 second, sometimes I don't even see the "listening" phase, then No connection. I tried everything as well.. nothing works.
Very sad, it is really not the best thing to report using the buttons while driving. very risky.
lagflag
 
Posts: 3
Joined: Sat Mar 09, 2013 5:38 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby noney82 » Thu Jan 30, 2014 10:44 am

hi i have the same s4 4.3 issue, exept mine just hangs at "wait" it doesnt connect. my interner connection is fine(all other internet apps work)
noney82
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 300
Joined: Thu Jun 02, 2011 2:12 pm
Location: Manchester,uk
Has thanked: 44 times
Been thanked: 22 times

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby davipt » Wed Jan 29, 2014 10:21 pm

It looks like the same bug on iOS. When playing through the car, via Bluetooth, ASR also tries to listen through the mic on the car but fails to capture any sound. It also doesn't listen to the device mic. Known bug, hope the fix will come soon.
davipt
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2776
Joined: Tue Nov 02, 2010 8:51 am
Location: Oeiras, Portugal
Has thanked: 286 times
Been thanked: 603 times

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby jrtwynam » Wed Jan 29, 2014 12:04 pm

I sent this issue in to Waze, and they told me that it's a known issue and they'll be releasing a fix soon. Maybe that was just a standard answer, or maybe it's true - I dunno.

As for ASR, I know that the voice guidance is played through my car speakers, and that part works pretty well. I don't know if that means that my attempts at voice commands also travel from my car to the phone via bluetooth, or if it's just the phone's speaker that's listening. My device language is set to English (US), and I'm using Tom as the voice.
jrtwynam
 
Posts: 23
Joined: Thu Jan 09, 2014 1:15 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby Darthreflon » Sun Jan 26, 2014 3:29 am

The voice is the default female voice for the u.s. I've tried using blue tooth and not using it.

Sent from my SCH-I545 using Tapatalk
Darthreflon
 
Posts: 49
Joined: Sun Jul 04, 2010 8:53 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby davipt » Sun Jan 26, 2014 12:16 am

reflon wrote:I have the same issue. I'm using the Galaxy S4 with latest Waze update. None of the voice commands work at all. And yes I've searched for issues before and I can never find what I'm looking for. I would like to know how other people find the relevant info when others can't.


Let me try to help just to gather more information for my own problems ;)

1. are you trying to use the ASR directly into the device, or connected via bluetooth
(bluetooth ASR seems to be broken at least on IOS)

2. what are your device language, or the voice that talks to you, country, something?
davipt
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 2776
Joined: Tue Nov 02, 2010 8:51 am
Location: Oeiras, Portugal
Has thanked: 286 times
Been thanked: 603 times

Re: "No Connection" when trying to report via voice?

Postby Darthreflon » Sat Jan 25, 2014 11:12 pm

I have the same issue. I'm using the Galaxy S4 with latest Waze update. None of the voice commands work at all. And yes I've searched for issues before and I can never find what I'm looking for. I would like to know how other people find the relevant info when others can't.
Darthreflon
 
Posts: 49
Joined: Sun Jul 04, 2010 8:53 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Next

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: No registered users