Göteborgstråd

[ img ]

Re: Göteborgstråd

Postby onemanracing » Thu Nov 15, 2012 9:13 am

Jag var inne och petade lite i olskroksmotet för ett tag sen, körde söderifrån och skulle till E45 västerut och höll på att hamna på E20 österut... Men jag gjorde ju inte det eftersom jag inte följde anvisningarna i Waze om att följa skyltning mot E20. ;)

Problemet var att vägen efter motet mot E20 fortfarande hette E20, bytte namnet på den snutten.
onemanracing
 
Posts: 176
Joined: Tue Sep 13, 2011 1:12 pm
Location: Göteborg, Sweden, World ;)
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Göteborgstråd

Postby petkr4 » Wed Nov 14, 2012 10:01 pm

Olskroksmotet och Gullbergsmotet är komplexa. Det har varit en utmaning att editera alla hänvisningar och avfarter. Det gäller att få ihop hela flödet enda från Brunnsbo och Tingstadsmotet till Gullbergs och Olskroksmotet och vise versa.

Jag har själv funderat på norrgående riktning och just avsaknaden av hänvisning till E6 Oslo vid Olskroksmotet. Den finns med dock kommer den förs efter Tingstadstunneln. Den högra filen aviseras ej då man redan färdas rakt fram. Jag skapade en hänvisning Centrum (E45) (den 17 oktober) för färd mot Centrum och Karlstad. Här med borde hänvisning bli håll höger Centrum (E45) vid färd åt öster medans färd norr ut inte aviseras alls. Om detta är rätt eller fel kan diskuteras. Själv tycker jag inte att färd rakt fram ska aviseras. Det stora problemet uppkommer först om man ligger i vänster fil och ska svänga av åt E6 Oslo då det ej är tillåtet och då hamnar man fel.

Vidare så har vi noterat att routing från E20 Stockholm (kakeltunneln) till 155 / Lundbyleden har uppfattats som felaktig då den idag går i den höra filen och hänvisas (håll höger) Avfart 76: 155 Öckerö strax efter Tingstadstunneln. Det har sedan tidigare prövats att ha en hänvisning till vänster fil vid Olskroksmotet för vidare färd till 155 / Lundbyleden. Detta tycker jag bara har rört till routingen och har inte egentligen tillfört något positivt. Sedan är det bra om man delar upp trafikbelastningen öster och söder ifrån i olika filer.

Omnämnda mot är inte perfekta dock fungerar routing och hänvisning bra idag med det finns brister.

Jag ser nu med stor tillförsikt fram emot att ta del av er konklusion.
Peter
AM
petkr4
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 846
Joined: Sat Apr 02, 2011 6:54 pm
Has thanked: 31 times
Been thanked: 46 times

Re: Göteborgstråd

Postby ehagglun » Wed Nov 14, 2012 7:14 pm

Personligen tycker jag att polhemsplatsen i det givna exemplet ser bra ut i editorn, jag har inte själv kört där på bra länge... tycker det är bra när man namnger filerna med det som står på skyltarna... jag har större problem med Tingstadstunneln, speciellt norrgående... JAG vet ju hur JAG skall köra, men för någon som kör igenom tunneln för första gången och skall mot Oslo kommer att hamna fel... Jag har funderat lite på hur man ska lösa den knuten men jag har inte funderat klart...
ehagglun
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 182
Joined: Sun Feb 13, 2011 12:18 am
Location: Stenungsund, Sweden
Has thanked: 11 times
Been thanked: 5 times

Re: Göteborgstråd

Postby crazed_out » Wed Nov 07, 2012 10:43 am

lindq wrote:En fråga om Best Practice: Hur ska man rita en korsning med flera filer? Ta t.ex https://world.waze.com/editor/?lon=11.9 ... =149848678 (där jag hoppas att segmentet mellan Odinsgatan och Burggrevegatan är markerat). När man kommer på Odinsgatan uppmanas man att hålla vänster, men när man passerat punkten där filerna delas får man ingen instruktion om att faktiskt SVÄNGA vänster. Missar man uppmaningen att HÅLLA vänster tidigare vet man alltså inte i korsningen vart man ska (nåja, man kan se på kartan, men man får inga anvisningar).

Hur borde man rita en sådan korsning? Helt enkelt plocka bort filerna så att man får uppmaningen att svänga vänster när man kommit fram till korsningen och räkna med att föraren förstår att han då ska hålla vänster?


Känns som att det inte finns något riktigt bra sätt att göra det på. Men i den aktuella korsningen kan man ju ändå inte köra rakt fram om man är på väg västerut vilket ju i sin tur innebär att man antingen håller vänster eller höger och sedan kör vänster eller höger. (det finns ju ingen annanstans att ta vägen)... På väg österut blir det ju en annan sak, men det är ju samma princip som gäller, har man väl valt körfält finns det ju inga alternativ när man väl är inne i korsningen. Rakt fram är ju ingen anvisning, håll höger och håll vänster är väl tydligt nog kan jag tycka.
crazed_out
 
Posts: 146
Joined: Wed Feb 08, 2012 9:24 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 6 times

Re: Göteborgstråd

Postby lindq » Wed Nov 07, 2012 8:41 am

En fråga om Best Practice: Hur ska man rita en korsning med flera filer? Ta t.ex https://world.waze.com/editor/?lon=11.9 ... =149848678 (där jag hoppas att segmentet mellan Odinsgatan och Burggrevegatan är markerat). När man kommer på Odinsgatan uppmanas man att hålla vänster, men när man passerat punkten där filerna delas får man ingen instruktion om att faktiskt SVÄNGA vänster. Missar man uppmaningen att HÅLLA vänster tidigare vet man alltså inte i korsningen vart man ska (nåja, man kan se på kartan, men man får inga anvisningar).

Hur borde man rita en sådan korsning? Helt enkelt plocka bort filerna så att man får uppmaningen att svänga vänster när man kommit fram till korsningen och räkna med att föraren förstår att han då ska hålla vänster?
lindq
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 257
Joined: Mon Jan 09, 2012 8:37 am
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: Göteborgstråd

Postby onemanracing » Mon Nov 05, 2012 9:13 am

Av nån anledning så kallar Trafikverket (?) söderleden/västerleden/norrleden för "E6", misstänker att det är för att ADR bilar skall hitta runt byn eftersom de inte får köra genom byn/tingstadstunneln. Klart förvirrande är det i alla fall eftersom sträckningen är klart annorlunda än riktiga E6an...
onemanracing
 
Posts: 176
Joined: Tue Sep 13, 2011 1:12 pm
Location: Göteborg, Sweden, World ;)
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Göteborgstråd

Postby pnylin » Sun Nov 04, 2012 4:38 pm

Kollade lite i andra kartor hur de benämner vägen.

Google Maps: inget namn
Hitta.se : Västerleden
Eniro: Västerleden
Lokaldelen: 159 Västerleden
TomTom: 159 Västerleden

Man kan ju döpa själva vägen till "159 Västerleden" och påfarterna till "Påfart Västerleden - Oslo" (eller vad som står på vägskylten).

När jag kollar med Google Street View ser jag vid vissa påfarter en liten blå skylt med namnet "Västerleden". Finns t.ex vid påfarten söderut vid Fiskebäcksmotet.

/Patrik
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 1331
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 9 times
Been thanked: 172 times

Re: Göteborgstråd

Postby petkr4 » Sun Nov 04, 2012 3:57 pm

Jag håller med Mats, jag har aldrig sätt ett lokaliseringsmärke för vägvisning med namnet Västerleden. Det är oerhört viktigt att man får rätt information vid filbyte där namn på skylt stämmer med namn eller nummer på väg.

Nu tycks dock den stora frågan vara vilket vägnummer sträckan har.

Enligt Wikipeda så är det väg 6.20
Enligt vägverkets karta så är det väg 6
På 1980-talet riksväg 159

Ponera nu att vi döper den till 6.20 eller 6 då skulle troligtvis ingen känna till den och inga lokaliseringsmärke skulle hänvisa.

Om vi döper den till Västerleden som den benämns med namn så skulle många känna igen den dock så skulle det inte matcha med skyltning.

Nu har vi kvar riksväg 159 ett vägnummer som egentligen inte finns dock ser jag det som det bästa alternativet då det fortfarande finns vägvisning med det numret.

Kan man inte tänka sig 159 Västerleden.
Peter
AM
petkr4
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 846
Joined: Sat Apr 02, 2011 6:54 pm
Has thanked: 31 times
Been thanked: 46 times

Re: Göteborgstråd

Postby snubbel » Sun Nov 04, 2012 10:23 am

inga parenteser.. dom ger utslag
snubbel
 
Posts: 45
Joined: Fri Apr 13, 2012 6:25 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Göteborgstråd

Postby SverkerN » Sun Nov 04, 2012 9:20 am

Wolfeye wrote:Det borde absolut vara så generellt, oavsett vägtyp, att ett lokalt namn skrivs ut och ev annan beteckning då inom parentes.

Har ändrat Wikin och lagt till den meningenäven på Minor Highways.

Jag trodde detta var utrett sedan tidigare. Har vägen ett namn så används det. Annars används länsvägsnumret. Absolut inga paranteser.

Edit: Förhoppningsvis kommer nästa version av WME inom en snar framtid (någon månad eller något år, vem vet). Då sägs det att vi ska kunna använda alternativa namn. Då behöver vi inte välja vilket namn som ska in.

Ang paranteser. Det är på några få ställen i landet som parenteser överhuvudtaget förekommer. I övrigt är "/" vanligt förekommande. Ex "E 18 / 55 V". I många fall inget skiljetecken alls "222 Värmdöleden Ö". Då är det bättre att vi ändrar de få procenten vägar med parentes än att ändra allt annat.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1970
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 65 times
Been thanked: 191 times

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users