Göteborgstråd

[ img ]

Moderators: Unholy, pnylin, SverkerN, avozetta

Re: Göteborgstråd

Postby lindq » Thu Jan 24, 2013 11:48 am

Jag tar tillbaka tråden till Göteborg. Det verkar som om Waze för tillfället vägrar att routa över bron från Gamla Ullevi till Polhemsplatsen (https://world.waze.com/editor/?lon=11.9 ... ,184354932) Jag kan inte hitta några fel, så antingen är det något som åtgärdats men inte hunnit ut i mobilerna, eller så är det den låga hastigheten i trafikdata som gör att den inte vill routa här. Någon annan får gärna dubbelkolla, men det är ett par segment uppdaterade de senaste dagarna.
lindq
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 257
Joined: Mon Jan 09, 2012 8:37 am
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: Göteborgstråd

Postby onemanracing » Tue Jan 29, 2013 7:47 am

Vägen är väl avstängd för trafik där? Det var den iaf i Fredags när jag körde förbi..
Också ett sätt att lösa att det blev omöjligt att köra där när dom tog bort ett körfält för att ge bussen gräddfil, stäng vägen. :roll:
onemanracing
 
Posts: 176
Joined: Tue Sep 13, 2011 1:12 pm
Location: Göteborg, Sweden, World ;)
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Göteborgstråd

Postby danjlindstrom » Tue Jan 29, 2013 9:42 am

Slussgatan - Polhemsplatsen är stängd till 1 feb. Det gäller även begränsningarna på Stampgatan
I övrigt är alla infarter till Polhemsplatsen öppna men smalare...

Dan
danjlindstrom
 
Posts: 41
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:00 am
Has thanked: 13 times
Been thanked: 2 times

Re: Göteborgstråd

Postby danjlindstrom » Fri Feb 01, 2013 7:10 am

danjlindstrom wrote:Slussgatan - Polhemsplatsen är stängd till 1 feb. Det gäller även begränsningarna på Stampgatan
I övrigt är alla infarter till Polhemsplatsen öppna men smalare...

Dan


Från den lokala blaskan (GP)...

...tas avspärrningarna vid Stampgatan nu bort och bilisterna kan åter använda Stampgatan mellan Barnhusgatan och Polhemsplatsen.
Dubbdäcksförbudet på Odinsgatan återinförs från och med 1 februari.
- Det finns inte längre något behov av ett undantag, säger Nyhus. Bilar med dubbdäck kan åter köras via Stampgatan och Polhemsplatsen, det är inte längre nödvändigt att använda Odinsgatan.
Förbudet mot vänstersväng från Slussgatan mot Polhemsplatsen över Stampbroarna blir dock kvar tills vidare.
danjlindstrom
 
Posts: 41
Joined: Mon Mar 05, 2012 7:00 am
Has thanked: 13 times
Been thanked: 2 times

Re: Göteborgstråd

Postby petkr4 » Sun Feb 03, 2013 2:28 pm

Waze och kollektiv samfärdsel

Fler och fler börjar använda Waze även på spårvagnar och bussar det är naturligtvis glädjande att de grupperna har tagit till sig alla möjligheter som följer med Waze dock är fortfarande den primära målgruppen bilister.

Vissa funktioner som att dela rutt kan vara tilltalande eller en del kanske bara vill samla på sig lite mer poäng.

Nu är tyvärr inte allt frid och fröjd med det beteendet utan det skapar problem i Waze.
Ett problem är att det inte finns något segment där färd går. Det resulterar i att map problemes genereras av systemet, det är dock ej så allvarligt. En allvarligare konsekvens är dock att spårväg och busstrafik istället går över befintliga vägsegment och de blir korrupta. Det får i sin tur till följd att t.ex. medelhastigheten blir felaktig.

Jag har skapat railroad segment där spårvagnar kör idag för att reducera risken för fel.

Railroad segmenten är namnade Railway, ej kopplat med övriga vägsegment och med level -5. De är ej synliga i klienten utan funktionen är i första hand att samla data från kollektivtrafiken.

Peter
AM
petkr4
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 847
Joined: Sat Apr 02, 2011 6:54 pm
Has thanked: 31 times
Been thanked: 46 times

Re: Göteborgstråd

Postby onemanracing » Mon Feb 11, 2013 7:07 am

Råkade ut för ett märkligt routingfel i Fredags.
Körde söderut på E45 och knappade in "Höstvädersgatan, Göteborg" som hittades enkelt och jag klickade igång guidningen.
När jag kom fram ruttades jag vidare in på Stormvädersgatan och sen ett varv i rondellen varpå jag var framme... Slutpunkten var alltså inte på Höstvädersgatan utan på Stormvädersgatan efter att ha kört hela gatans längd och gjort en helomvändning i en rondell..? :roll:

Jag kom alltså längs Hjalmarbrantingsgatan
https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... ,176005244

Detta har hänt på ett antal ställen tidigare, att man inte blir ruttad till den önskade slutdestinationen utan till nån gata i närheten, skapar i vissa fall EXTREMT mycket irritarion och frustration, speciellt i Göteborg där 100m fel i verkligheten kan innebära att man tvingas köra 40 minuter runt, runt i en helvetes trafikkarusell i start-stoptrafik.
Är det bara jag som upplever dessa problem? Känner att jag kanske kommer sluta använda Waze om det är nåt viktigt jag skall till då det aldeles för ofta blir fel. :|
onemanracing
 
Posts: 176
Joined: Tue Sep 13, 2011 1:12 pm
Location: Göteborg, Sweden, World ;)
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Göteborgstråd

Postby petkr4 » Mon Feb 11, 2013 8:39 pm

Jag har inte upplevt de routing problemen som du nämner. Jag har där emot noterat en annan liten egenhet som är ganska allvarlig.

Det är när man lägger in del mål i rutten så lägger Waze upp routingen inne i ej kopplade ej körbara segment (walking trails)till del målet och hittar ej ut där ifrån. Det får i sin tur som följd att routing avbryts och kan ej fullföljas. Waze uppträder precis tvärt emot vad den borde göra.
Detta problem uppkommer aldrig när man lägger upp enkel destinations rutt över samma område.

Jag misstänker att det är fel i koden från Waze sida och kommer att patchas framöver.

Peter
AM
petkr4
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 847
Joined: Sat Apr 02, 2011 6:54 pm
Has thanked: 31 times
Been thanked: 46 times

Re: Göteborgstråd

Postby petkr4 » Sun Jun 09, 2013 3:58 pm

För diskussion

AM ansökningar
Sent: Fri Jun 07, 2013 11:12 pm
by sverkernordlund

Hej!

Dina AM ansökningar har inte godkänts. Anledningen är att du redan i dag har ett stort område. Dessutom finns det andra AM i de områden du ansökt om.

Jag kollade vissa delar av det område du har idag och det finns flertalet update requests som är över en månad gamla som ej är hanterade. Som AM ska du helst flera gånger i veckan gå igenom området och ta hand om update requests, automatiska felrapporter, se över ändringar som andra användare gör och diskutera förändringar i forumet.

Är det någon speciell anledning till att du sökt dessa områden?

/Sverker

Hej Sverker!
Tråkigt att höra detta efter att jag har lagt ner mer en 1600 timmar på att bygga och förbättra i Waze. Jag gasolgrill, onemanracing och även nu på senare tid lindq har i princip byggt upp Göteborg till vad det är i dag en stad sannolikt med den mest kompletta och felfria kartan i Sverige.

Att jag ensam skulle hantera alla update requests i mitt område är befängt. Här måste alla AM samverka. Jag förstår dig verkligen inte när ni påstår att det skulle vara ett argument mot att utöka sitt område att det redan finns AM i orådet. Det är bara ett naturligt steg att lära känna sitt land innan man blir country manager som är ett oundvikligt mål med ett hårt arbete.

Vilket regelverk refererar ni till?

Alla större förändringar publicerar jag i forum för diskussion.

Ofta krävs det att man är på plats i området för att åtgärda ett fel medans i andra fall så är det fullgott att söka i litteraturen så som hos trafikverket eller olika kart tjänster.

I mitt närområde är jag alltid på plats och dokumenterar ofta både med rörlig och stillbildsupptagning det ihop med vägverkets underlag brukar falla väl ut.
Några exempel är partihallsförbindelsen och E45 där tag jag över 1000 bilder innan jag uppdaterade kartan.

Tex. i ett område saknas det helt vägar https://world.waze.com/editor/?lon=11.7 ... TTTFTTTTFT

Att ni nu hindar mig från att förbättra Waze och deras vägnät är beklagligt.
Jag ser nu att det är lämpligt att ni kontaktar Thiesen och denigatan så de kan slutföra sitt arbete då jag inte tillåts att utföra det.

Jag kan även tänka mig att wazes riskkapitalister trotts ett bud på en miljard dollar som avslogs helst ser att det finns vägar på kartorna.

Trevlig helg
Peter


Hej Peter!

Ytterligare en orsak som jag missade att skriva är att du inte följer Best Editing Practice och tar inte en aktiv roll i forumet. Att du inte vill följa Best Editing Practice har du gjort klart för mig i tidigare PM. 26 foruminlägg på 26 månader, varav 23 i en lokal tråd, räknas inte som aktiv.

Du gör sken av att Göteborg är felfritt? Jag vet inte vilken linjal du använder, men det är inte efter Best editing Practice i alla fall. Det är den linjalen Waze använder. Det är bedrövligt att se vissa korsningar där varenda fil har ritats in. Parkeringsplatser där varenda parkeringsväg är inlagd. Avvikande namngivning. Landmarks som inte hör hemma på kartan mm. Notera att jag inte påstår att det är bättre någon annanstans, men Göteborg är inte felfritt.

När du slår dig för bröstet och kommer med absurda påstenden så kommer jag att tänka på ett kinesiskt ordspråk som lyder: "Doppa din hand i en hink med vatten. Din oersättlighet är lika stor som det hål som bildas då du drar upp den.".

Vad som ska göras av en AM står i forumposten där länken till ansökan finns. I den forumposten finns ytterligare en länk till Area Manager: 101. Nu när kartuppdateringarna sker mer frekvent innebär det att kontrollen av kartan helst ska göras flera ggr i veckan. I områden med flera AM är det givetvis ett gemensamt ansvar att se till att allt görs. Vissa länder, ex Italien, har valt en modell där AM områden inte överlappar. Ett område = en AM.

Ev köpare av Waze bryr sig föga om kartan i Göteborg eller någon annan svensk stad. Det enda de bryr sig om är antalet Waze användare och av de ca 50 miljoner användarna är det inte så många i Göteborg.

Trevlig helg!
/Sverker


Hej Sverker!
Då gör vi som du vill efter 115937 felaktiga uppdateringar enligt din mening. Jag drar upp handen och andra får ta vid. Men först måste du tillåta mig att återställa Göteborg till vad det var innan jag började editera. Jag kommer att använda dit svar som underlag. Jag kommer publicera det i forum så Waze community kan diskutera om det är rätt eller fel.

Att du säger att all den tid som vi lägger ner på kartorna saknar betydelse är mycket tråkig att höra. Själv skulle jag aldrig använda en kart tjänst utan uppdaterade kartor.

Jag tror däremot att det finns ett samband mellan uppdaterade vägar en väl fungerade app och många användare.

Jag har träffat många användare bla på mitt jobb. Där hör jag ofta att en orsak till att de inte använder Waze är att det saknas vägar utanför tätort.

Du företräder numera Waze om jag förstått rätt. Är det verkligen Waze officiella uttalade att användarna och vägarna i Sverige saknar betydelse?

Nu är det så att alla är ersättliga så även du. Jag förstår inte vad du fått ifrån att jag påstått att jag skulle vara oersättlig. Jag bara försöker förklara för dig vad jag gjort.

Exakt var fungerar inte kartorna i praktiken i Göteborg jag kör på dem dagligen och vi har väldigt få update requests?

Och det är just det som är det viktigaste inte att det ska se snyggt ut, det är att få kartorna att fungera i praktiken.

Jag vill ogärna slå mig för bröstet dock så har jag varit med ett tag och gjort ett par uppdateringar så viss erfarenhet borde jag besitta trotts att du har en annan uppfattning.

Vilka påstående är absurda?

Kategorier som kommer att återställas om det inte finns annan åsikt om det:

Samtliga vägtyper kommer att sättas som street utom E6 E20 40.

Samtliga vägar som jag skapat och där jag står som ägare till kommer att tas bort.

Tusentals husnummer kommer att tas bort.

Hundartals landmarks kommer att tas bort.

Avancerade korsningar med TTS hjälp tas bort.

Samtliga landmark Junction Trafikmot och Trafikplatser med nummer tas bort.

Återställa postorten Västra Frölunda och stora delar av Sävedalen till Göteborg.

Jag kommer inte koppla bort tidigare ej kopplade vägsegment.


Men det borde väl inte vara några problem då det saknar betydelse vad vi AM gör.

Det enda jag begärde var att avsätta ytterligare någon timma av min obetalda tid med att skapa vägsegment där det saknades.

Som sagt tråkigt att höra detta från dig.

Peter
petkr4
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 847
Joined: Sat Apr 02, 2011 6:54 pm
Has thanked: 31 times
Been thanked: 46 times

Re: Göteborgstråd

Postby SverkerN » Sun Jun 09, 2013 5:22 pm

Jag har svarat Peter per PM där jag jag försöker förklara att han missförstått mig och att jag uttryckt mig klumpigt. Det rör sig om en mindre del av de redigeringar som gjorts där Peter inte följer Best Editing Practice. Jag har inget emot de mesta av Peters redigeringar och har bett honom att inte radera något.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1970
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 65 times
Been thanked: 191 times

Re: Göteborgstråd

Postby SverkerN » Mon Jun 10, 2013 7:14 pm

Några förtydliganden.

De krav som ställs på en AM har egenligen alltid funnits där. Det som skiljer nu när vi i Sverige har AM Self management är att det faktiskt kontrolleras om den som söker uppfyller kraven eller ej. Det kan också tilläggas att de krav som ställs skiljer inte nämnvärt mot andra länder. Möjligen har vi något lägre krav.

När det gäller "ägandet" av redigeringarna så är det Waze som äger dem. Vi som skapat och bidragit till kartan äger inget. Jag har inte hittat var detta finns att läsa utan fick den informationen direkt från Waze HQ.

Att en användare slår sig för bröstet och gör diverse påsståenden som inte har med verkligheten att göra gjorde att jag drog resonemanget till sin spets. Jag vidhåller att det inte är petkr4s (eller mina) redigeringar av kartan som fäller avgörandet om någon spekulant köper Waze för fantasisnummor.

Det som är Waze styrka är den samlade communityn! Vårt gemensamma arbete för att skapa en bra grund för navigering. Det ska vara enkla tydliga instruktioner som gör att waze användaren hittar till rätt plats. Det är mycket viktigt att vi arbetar mot samma mål med gemensamma riktlinjer. Då får vi en enhetlig karta som både Waze användare och redigerare känner igen sig i. Dessa riktlinjer finns att läsa i Best Editing Practice. Vi i Sverige har valt att göra vissa tolkningar när det gäller vägtyper och hur namngivningen ska gå till. Mer om detta finns att läsa i länkarna i min signatur.

Det finns många som redigerar kartan i Göteborgs området. Jag vill att vi tillsammans ser över hur vi bäst går vidare.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1970
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 65 times
Been thanked: 191 times

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users