Plugin WMEc 20121127

[ img ]

Moderators: Unholy, SverkerN, pnylin, avozetta

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby lindq » Sun Aug 26, 2012 8:14 pm

Dennis_Halmstad wrote:Ja och nej.

Macro, insert city: Ersätter bara city.
Macro, insert street: Ersätter bara street.

Macro, insert city and street: Sätter in det som är angivet. Men är det tomt i en av rutorna så tömmer den motsvarande i editorn (och bockar för no...).

Så funkade den tidigare. Men när jag nu testade att bara göra Insert City tömmer den också Street.
Detta beteende kom samtidigt med att Alternativen "Macro, insert..." var dolda tills något var ifyllt via "Macro inserts and global options"
Jag får motsvarande beteende för "Macro, insert street" då den byter både Street och City.
Men det händer BARA om Macro-fältet för det fält som inte ska bytas är tomt.

(Dvs om jag i Macro-fältet för City fyller i "Göteborg" men lämnar Street tomt, och väljer "Macro, insert city", så byts city och Street töms. Har jag fyllt i vad som helst i Macrofältet för Street behåller gatan sitt ursprungsnamn när jag gör "Macro, insert city).
lindq
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 255
Joined: Mon Jan 09, 2012 8:37 am
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sun Aug 26, 2012 7:36 pm

Ja och nej.

Macro, insert city: Ersätter bara city.
Macro, insert street: Ersätter bara street.

Macro, insert city and street: Sätter in det som är angivet. Men är det tomt i en av rutorna så tömmer den motsvarande i editorn (och bockar för no...).

Detta för att man skall kunna byta namn på en större gata och tabort orten om man är utanför tätort.
eller sätta ortsnamn och tabort gatunamn om någon har haft lust att hitta på en massa felaktiga gatunamn
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby lindq » Sun Aug 26, 2012 7:19 pm

Ajajaj. Om man nu sätter en ny stad men så töms Street-fältet. Då försvinner gatunamnet!
lindq
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 255
Joined: Mon Jan 09, 2012 8:37 am
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sun Aug 26, 2012 5:50 pm

Dennis_Halmstad wrote:Ett macro som sätter no city & no street samt sätter vägen till dubbelriktad ?
eller ett nytt macro för dubbelriktad bara?

Helst både och :D[/quote]

Uppdaterat.
Nu finns det ett eget macro för detta.
Samt att det finns en global inställning som gör att ALLA macron antingen ändrar till two way eller låter bli.

Macrona är förbättrade så att den inte hänger sig om det ligger en gammal väg utan namn/gata men obockad nocity/nostreet.

dessutom syns inte de macron som behöver värden om man inte tagit fram rutan för att ändra dem.

Låter man en vara tom men man väljer ändå att använda insert så kommer den sätta värdet till tomt och bocka i nocity/street.
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby bazookaskoga » Sun Aug 26, 2012 2:18 pm

Dennis_Halmstad wrote:Jag är fan så mycket bättre på kod än på pedagogik... ;)

Hehe, felet var nog oss mig. Jag förstod inte att det skulle komma upp nya fält att fylla i men det kan man tydligt se på bilden som du infogade.

Dennis_Halmstad wrote:Ett macro som sätter no city & no street samt sätter vägen till dubbelriktad ?
eller ett nytt macro för dubbelriktad bara?

Helst både och :D
bazookaskoga
 
Posts: 93
Joined: Tue Jun 19, 2012 4:39 am
Location: Helsingborg, Sweden
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sun Aug 26, 2012 10:54 am

Bazookaskoga wrote:Fasen vad mycket lättare det blev att redigera nu. Mycket bra jobbat!

Tack

Bazookaskoga wrote:Finns det möjlighet att önska ett macro för att göra vägen dubbelriktad? Kanske till och med i kombination med att ta bort stads- och vägnamnet.

Då skulle man snabbt kunna markera nygjorda vägar, klicka på macrot för att ta bort stad, väg och enkelriktat, ta bort alla felaktiga korsningar och avsluta med att namnge den nya vägen.


Ett macro som sätter no city & no street samt sätter vägen till dubbelriktad ?
eller ett nytt macro för dubbelriktad bara?
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sun Aug 26, 2012 10:52 am

Bazookaskoga wrote:
Dennis_Halmstad wrote:Så nu har jag uppdaterat igen.
för att använda de tre nedre macrona.
1: högerklicka, "Macro inserts"
2: fyll i City och/eller Street
3: Välj en gata genom att vänsterklicka på den.
4: högerklicka på önskat macro
street och/eller city har ersatts med texten i respektive ruta till vänster och nocity/nostreet har bockats av.


Dem nedre macrona tror jag inte att jag förstår, vid vilka tillfällen kan man använda dem?


Jag är fan så mycket bättre på kod än på pedagogik... ;)

Tanken med de tre nedersta är att man skall kunna ange ett nytt ortsnamn eller gatnamn på samma enkla sätt som de översta macrona.

Så man klickar på "Macro inserts" i menyn. Då kommer det upp en ruta till vänster.
I denna ruta till vänster skriver man in de namnen man vill sätta in i segmentet.

Ex man fyller i city med "Halmstad" klickar på ett segment och menyn "Macro, Insert city" då byts befintligt city namn på segmentet ut till det man angivits.

Ett exempel på användning är om någon angivit city till fel på en ort. (så kom jag på det)
Man anger vilket city man vill byta till. sen klickar man på de segment man vill byta på (ett i taget) sen macro inset city. istället för att man klickar på segmentet, edit, ändra city och apply.

Gata samma sätt. om någon har satt gatnamn istället för nr utanför tätort.

Jag vet att man kan välja flera segment och ändra, men jag litar inte helt på det om där är olika info typ gata eller city.
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby bazookaskoga » Sun Aug 26, 2012 9:41 am

Dennis_Halmstad wrote:Så nu har jag uppdaterat igen.
för att använda de tre nedre macrona.
1: högerklicka, "Macro inserts"
2: fyll i City och/eller Street
3: Välj en gata genom att vänsterklicka på den.
4: högerklicka på önskat macro
street och/eller city har ersatts med texten i respektive ruta till vänster och nocity/nostreet har bockats av.


Dem nedre macrona tror jag inte att jag förstår, vid vilka tillfällen kan man använda dem?
bazookaskoga
 
Posts: 93
Joined: Tue Jun 19, 2012 4:39 am
Location: Helsingborg, Sweden
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby bazookaskoga » Sun Aug 26, 2012 9:16 am

Fasen vad mycket lättare det blev att redigera nu. Mycket bra jobbat!

Finns det möjlighet att önska ett macro för att göra vägen dubbelriktad? Kanske till och med i kombination med att ta bort stads- och vägnamnet.

Då skulle man snabbt kunna markera nygjorda vägar, klicka på macrot för att ta bort stad, väg och enkelriktat, ta bort alla felaktiga korsningar och avsluta med att namnge den nya vägen.
bazookaskoga
 
Posts: 93
Joined: Tue Jun 19, 2012 4:39 am
Location: Helsingborg, Sweden
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sat Aug 25, 2012 3:23 pm

precis följ länken https://chrome.google.com/webstore/deta ... jj/details
klicka på lägg till i chrome och ladda sedan om karteditorn för waze.
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: swm

cron