Plugin WMEc 20121127

Image

Moderators: Unholy, avozetta, pnylin, SverkerN

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sun Aug 26, 2012 5:50 pm

Dennis_Halmstad wrote:Ett macro som sätter no city & no street samt sätter vägen till dubbelriktad ?
eller ett nytt macro för dubbelriktad bara?

Helst både och :D[/quote]

Uppdaterat.
Nu finns det ett eget macro för detta.
Samt att det finns en global inställning som gör att ALLA macron antingen ändrar till two way eller låter bli.

Macrona är förbättrade så att den inte hänger sig om det ligger en gammal väg utan namn/gata men obockad nocity/nostreet.

dessutom syns inte de macron som behöver värden om man inte tagit fram rutan för att ändra dem.

Låter man en vara tom men man väljer ändå att använda insert så kommer den sätta värdet till tomt och bocka i nocity/street.
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sun Aug 26, 2012 10:54 am

Bazookaskoga wrote:Fasen vad mycket lättare det blev att redigera nu. Mycket bra jobbat!

Tack

Bazookaskoga wrote:Finns det möjlighet att önska ett macro för att göra vägen dubbelriktad? Kanske till och med i kombination med att ta bort stads- och vägnamnet.

Då skulle man snabbt kunna markera nygjorda vägar, klicka på macrot för att ta bort stad, väg och enkelriktat, ta bort alla felaktiga korsningar och avsluta med att namnge den nya vägen.


Ett macro som sätter no city & no street samt sätter vägen till dubbelriktad ?
eller ett nytt macro för dubbelriktad bara?
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sun Aug 26, 2012 10:52 am

Bazookaskoga wrote:
Dennis_Halmstad wrote:Så nu har jag uppdaterat igen.
för att använda de tre nedre macrona.
1: högerklicka, "Macro inserts"
2: fyll i City och/eller Street
3: Välj en gata genom att vänsterklicka på den.
4: högerklicka på önskat macro
street och/eller city har ersatts med texten i respektive ruta till vänster och nocity/nostreet har bockats av.


Dem nedre macrona tror jag inte att jag förstår, vid vilka tillfällen kan man använda dem?


Jag är fan så mycket bättre på kod än på pedagogik... ;)

Tanken med de tre nedersta är att man skall kunna ange ett nytt ortsnamn eller gatnamn på samma enkla sätt som de översta macrona.

Så man klickar på "Macro inserts" i menyn. Då kommer det upp en ruta till vänster.
I denna ruta till vänster skriver man in de namnen man vill sätta in i segmentet.

Ex man fyller i city med "Halmstad" klickar på ett segment och menyn "Macro, Insert city" då byts befintligt city namn på segmentet ut till det man angivits.

Ett exempel på användning är om någon angivit city till fel på en ort. (så kom jag på det)
Man anger vilket city man vill byta till. sen klickar man på de segment man vill byta på (ett i taget) sen macro inset city. istället för att man klickar på segmentet, edit, ändra city och apply.

Gata samma sätt. om någon har satt gatnamn istället för nr utanför tätort.

Jag vet att man kan välja flera segment och ändra, men jag litar inte helt på det om där är olika info typ gata eller city.
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sat Aug 25, 2012 3:23 pm

precis följ länken https://chrome.google.com/webstore/deta ... jj/details
klicka på lägg till i chrome och ladda sedan om karteditorn för waze.
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Swedish WME tools (fd. Postnummerservice)

Postby Dennis_Halmstad » Sat Aug 25, 2012 1:21 pm

Så nu har jag uppdaterat igen.

Nu fungerar det som en högerklicks meny (klicka på kartan).
Har även lagt till några "macron"

Image

för att använda de tre översta macrona.
1: Välj en gata genom att vänsterklicka på den.
2: högerklicka, välj önskat macro
street och/eller city har tömts och nocity/nostreet har bockats för.

för att använda de tre nedre macrona.
1: högerklicka, "Macro inserts"
2: fyll i City och/eller Street
3: Välj en gata genom att vänsterklicka på den.
4: högerklicka på önskat macro
street och/eller city har ersatts med texten i respektive ruta till vänster och nocity/nostreet har bockats av.
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Postnummerservice

Postby Dennis_Halmstad » Fri Aug 24, 2012 2:24 pm

Jag funderar på att göra den till en högerklicks meny...
samt även slänga in alla kortkomandon där med...
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Postnummerservice

Postby Dennis_Halmstad » Fri Aug 24, 2012 2:20 pm

slimmade designen lite mer för att man skall komma åt vissa delar med drawern ute
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Postnummerservice

Postby Dennis_Halmstad » Fri Aug 24, 2012 2:16 pm

det räcker du ser lite av kordinaterna för att du skall kunna dubbelklicka och kopiera. :)

funderar lite på hur jag skall göra för att den inte skall ta någon plats från original layouten....
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Postnummerservice

Postby Dennis_Halmstad » Fri Aug 24, 2012 1:48 pm

så nu har jag haft tid att göra en vettig uppdatering... (mer än lunchen på jobbet).

Jag har skrivit om koden helt, nu bygger den på Jquery.
Jag har lyckats omvandla koordinaterna med proj4js så nu presenterar jag inte bara koordinaterna så man kan kopiera dem. jag har dessutom skapat några länkar som skickar användaren till rätt plats (inom omräkningsmarginal) på några kartor.
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Plugin Postnummerservice

Postby Dennis_Halmstad » Thu Aug 23, 2012 7:37 pm

Uppdaterad.

Varje gång man klickar på kartan skriver den ut kordinaterna. (i rätt ordning för eniro och google)

för att inte ta för mycket plats tog jag bort länken till postnummerkartan.
http://postnummerservice.se/utbud/tjaen ... rtan/demo/
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users