Ny editor!

Moderators: krankyd, Unholy, pnylin, avozetta, Wolfeye, sverkernordlund

Re: Ny editor!

Postby pnylin » Tue Nov 13, 2012 9:36 pm

Har märkt samma sak.
Efter några redigeringar får jag inte upp någon info om den markerade vägen. Jag måste du ladda om editorn i webbläsaren för att kunna fortsätta.
Irriterande.

/Patrik
Image
Country Manager, Sweden
Waze Statussida, Blog
Facebook: Waze Sverige
Twitter: Waze, Waze Sverige, Waze Mapping Support
Google+: Waze Sverige
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 701
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times

Re: Ny editor!

Postby snakehult » Mon Dec 03, 2012 6:07 pm

sverkernordlund wrote:Det fungerar fortfarande för mig. Kontrollera att båda vägsegmenten har "level = 0".

Rent generellt ska alla segment ha Level = 0 förutom vid planskilda korsningar, överfarter etc. Level har ingenting med att göra om vägen är på en kulle eller ej. Ett undantagt är i de fall järnväg finns inlagd. Då ska den ha level = -5.

/Sverker


Hur ska man göra om bilvägen passerar under en järnväg och järnvägen är level -5 ?
Eller är det inte något problem ?

/Markus
snakehult
 
Posts: 14
Joined: Fri Aug 12, 2011 9:10 pm
Location: Hallsberg
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Mon Nov 05, 2012 8:35 pm

Det var ju en glad överraskning med en ny version av WME så här på måndagen. För er som inte sett den officiella tråden så är det några kommentarer redan.

Det är en del som ändrats (förutom det som är uppräknat i forumtråden ovan):
  • Det går inte att välja "Unknown direction" för Primary Road och uppåt. Bra!
  • Smidigt att kunna ändra ordningen på GPS-lager (och några till).
  • Nya snabbknappar, ex shift + f = fullscreen mode. Visa lista på snabbknappar Shift + ? (Shift + * med svenskt tangentbord)
  • Gatunummer funktionen verkar bättre, men klarar fortfarande inte av nummer som ej går i stigande/fallande ordning eller gatunummer med bokstäver ex Storagatan 1 A. Dock verkar den klara ex udda nummer på båda sidor vägen.
  • Redan efter någon timme så har jag svurit massor av gånger över att när man trycker Ctrl+s (spara) efter att ha ändrat ett gatunamn eller annan egenskap så får man upp browserns vanliga spara ruta för att spara websidan. Måste alltså klicka på kartan för att flytta fokus från egenskaps rutan innan man kan spara med snabbkommando.

Det här är egna iaktagelser. Jag har inte varit med under betaperioden. Det finns säkert massor av roliga överraskningar som vi springer på framöver. :-)

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Tue Nov 06, 2012 8:52 am

henrik2lax4 wrote:Jag tycker den nya editorn går åt rätt riktning. Men är det fler än jag som tycker att den har blivit långsammare att uppdatera/hämta data från servern?

Om den är långsammare eller inte tar nog lite tid att utreda. Jag satt ett par tre timmar i går kväll och upplevde att det var lite segt, men inte jättesegt. Nu (kl 9:20) så upplever jag att den är snabbare än i går kväll.

Den gamla versionen kunde periodvis vara riktigt seg. Om alla lager aktiveras och du kör fullskärmsläge på en skärm med hög upplösning tar det givetvis längre tid att ladda allt. Jag avaktiverar därför de lager som jag inte använder beroende på vad jag håller på med. Ex lagren Landmarks och Cities har jag bara aktivt om jag behöver se den informationen.

kl 9:47 Glömde tydligen trycka på submit tidigare. Nu får jag "pink tiles" i VME.

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Tue Nov 06, 2012 12:41 pm

XevoJerry wrote:Har ett problem med nya editorn som kanske bara är fel handhavande.
Om någon har lagt in två vägar som korsar varandra på fel sätt så att en vägkorsning saknas kunde man i den tidigare editorn välja båda vägarna med Ctrl nedtryckt och då skapa en korsning mellan vägarna.
När jag skulle fixa några sådana korsningar idag funkade det inte längre.
Någon som vet vad jag gör för fel, eller saknas denna funktion nu?
// Jerry

Det fungerar fortfarande för mig. Kontrollera att båda vägsegmenten har "level = 0".

Rent generellt ska alla segment ha Level = 0 förutom vid planskilda korsningar, överfarter etc. Level har ingenting med att göra om vägen är på en kulle eller ej. Ett undantagt är i de fall järnväg finns inlagd. Då ska den ha level = -5.

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Fri Nov 09, 2012 7:58 am

lindq wrote:
macjonte wrote:Av ren nyfikenhet, varför ska järnväg ha -5? Är det inte bra att göra en korsning med en järnväg om det är en plankorsning? Waze lär ju knappast routa någon längs en järnväg ändå.

Exakt vad Waze routar via är tydligen inte så självklart. Det har rapporterats att den routat via t.ex. gångbanor här, så jag skulle tro att den kan routa via allt, men att järnvägar har väldigt högt "straff" för routning. Därför är det bäst att inte korsa bilvägar och andra "väg"-typer.
Samma logik gäller då även gång- och cykelvägar och andra icke-körbara vägar.

Jag har blivit routad via Pedestrian Boardwalk i Akalla, Stockholm. :-(

När det gäller järnvägar så är det tyvärr så att många sitter med Waze i gång på tåget. Det skapar trafikinformation och för att undvika waze automatiskt generade kartproblem så är rekomendationen att sätta den järnväg som är inlagd till Level = -5. Jag har dock inte läst om någon som blivit routad längs järnväg.

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Fri Nov 09, 2012 8:12 am

En ändring i nya versionen av WME är att vid oförsiktig geometri editering av en återvändsgatan kan den avslutande korsningspunkten (junction / blå prick) försvinna.

Korrekt sätt: Om slutet på vägen (junction) ska flyttas så klicka på korsningspunkten (blå pricken) och flytta sedan. Då går det bra.

Fel sätt: Om man först markerar segmentet så att A och B syns och sedan drar man iväg ex A så finns inte korsningspunkten kvar efter man sparat. Korsningspunkten följer helt enkelt inte med.

Avslutande korsningspunkten påverkas inte av att geometrinoderna (numera små ljusblå cirklar fyllda med vitt längs vägsegmentet) flyttas.

Bakgrund. Alla återvändsgator måste avslutas med en korsningspunkt. Annars får den som inleder rutten på en återvändsgata utan avslutande korsningspunkt instruktionen "Proceed to highlighted route" tills man kommer in på nästa vägsegment. Det är väl en sak om det är en sträcka på några meter, men om det är en längre väg på ett antal hundra meter så är det inte bra.

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Sat Nov 10, 2012 1:32 pm

onemanracing wrote:Vad menar du Jerry? Skall vi kalla vägen efter destinationen? Det blir ju helt galet, det blir ganska många vägar som heter "Stockholm" i hela sverige då...

Bättredå att använda samma system vi gjort hittils som faktiskt funkar.
Är det nån som vet om det går att söka på det alternativa namnet?

Jag är också tveksam till att lägga in ett kort segment med destinationsnamnet.

När det gäller sökning på alternativa namn har jag inte hittat ett entydigt svar. Det verkar som det inte går att söka på dessa namn just nu. Något vi får se när kartan uppdaterats.

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Mon Nov 12, 2012 7:08 am

Dennis_Halmstad wrote:
XevoJerry wrote:Gjorde ett litet exempel:

Kör man från Halmstad mot Jönköping och ska svänga av på väg N637 finns det ju inget som visar att det är rätt väg.
På skyltarna står det Sennan och Åled se länk: http://goo.gl/maps/sRJfK
Gjorde ett litet exempel på vad jag menar :
https://world.waze.com/editor/?lon=12.9 ... TTTTTTTTFT

Räcker ju med en sträcka på kanske 20m som ett segment i början på vägen som man döper annorlunda skulle jag tro.

Jag låter min förändring ligga kvar tills nästa uppdatering så att man kan se hur det funkar i appen om inget har några goda invändningar mot det.

// Jerry



Personligen tycker jag det är helt fel. Kartan skall inte ersätta att man tittar ut genom fönstret. Litar man inte på att programmet ger en rätt instruktioner så be någon hålla i en vanlig karta. Den dagen det finns en funktion för att lägga in skyltar så tycker jag att det är bra, men att döpa vägen kommer bara bli märkligt.

Skall man till ett litet samhälle då är man oftast relativt nära målet när man ser skyltarna. Då brukar det inte finnas mängder med möjliga avtagsvägar. Skall man mot en större ort så kommer skyltarna vara tydliga betydligt längre ifrån.

Sen tror jag att det är negativt att ha för mycket information i kartan. För de som inte hittar kommer det inte hjälpa att de behöver lägga mer koncentration på navigatorn.

Dessutom skapar de små segmenten ytterliggare problem, då det är ett "död" område runt varje junction för att man skall kunna stå stilla vid korsningen utan att det ger en sänkt hastighet på vägen så skapar man här ett dödområde som är 3x så stort (1 vid rv26 + 2 mellan segmenten). gör man detta på två sidor om vägen ( fyrvägskorsning) så är dödområdet 6x så stort. (förutsatt att segmentet man döpt inte är för stort)

+1. Bra argument av Dennis_Halmstad. Vi ska inte lägga in "skyltnamnet" som inledning på vägen. Vissa krav måste kunna ställas på användaren av Waze. Får man instruktion om att svänga om xx meter ute på landsbygden brukar det inte finnas så många alternativ.

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

Re: Ny editor!

Postby sverkernordlund » Mon Dec 03, 2012 6:45 pm

snakehult wrote:
sverkernordlund wrote:Det fungerar fortfarande för mig. Kontrollera att båda vägsegmenten har "level = 0".

Rent generellt ska alla segment ha Level = 0 förutom vid planskilda korsningar, överfarter etc. Level har ingenting med att göra om vägen är på en kulle eller ej. Ett undantagt är i de fall järnväg finns inlagd. Då ska den ha level = -5.

/Sverker


Hur ska man göra om bilvägen passerar under en järnväg och järnvägen är level -5 ?
Eller är det inte något problem ?

/Markus

Nej. Inget problem. Järnväg läggs bara in i de fall någon har bulldozat/asfalterat fram den. Järnvägen visas dessutom inte i mobilklienten.

/Sverker
sverkernordlund
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1412
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 21 times
Been thanked: 94 times

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users