Koppla fält till vägar...

Moderators: krankyd, Unholy, pnylin, avozetta, Wolfeye, sverkernordlund

Koppla fält till vägar...

Postby christofferl » Wed Jan 02, 2013 11:31 pm

Hej

Något nytt direktiv?

Otroligt irriternade ... :roll: :geek:

se tex. av "clhe"
https://world.waze.com/editor/?lon=15.5 ... rks=397828
christofferl
 
Posts: 6
Joined: Sat May 01, 2010 2:38 pm
Location: Linköping
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Koppla fält till vägar...

Postby christofferl » Wed Jan 02, 2013 11:38 pm

tror Mr clhe, använt något script för jag ser det på många ställen... :(

jo, det är motorväg där, enligt def. i tråd:
https://world.waze.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=1844
christofferl
 
Posts: 6
Joined: Sat May 01, 2010 2:38 pm
Location: Linköping
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Koppla fält till vägar...

Postby christofferl » Thu Jan 03, 2013 11:46 am

Jag förstår inte hur de menar att det skulle vara bättre eller snyggare?

nytt ex.
https://world.waze.com/editor/?lon=15.6 ... rks=397754
christofferl
 
Posts: 6
Joined: Sat May 01, 2010 2:38 pm
Location: Linköping
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Koppla fält till vägar...

Postby christofferl » Thu Jan 03, 2013 2:58 pm

Om det nu kan ställa till problem, enligt inlägg lite längre upp varför chansa? Kan tänka mig att det påverkar navigeringen, om man måste köra igenom en park för att nå sitt mål?! Jag anser att vägarna ska hållas rena för att lättare kunna se och redigera dom.
christofferl
 
Posts: 6
Joined: Sat May 01, 2010 2:38 pm
Location: Linköping
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Sv: Koppla fält till vägar...

Postby christofferl » Thu Jan 03, 2013 4:01 pm

Dennis_Halmstad wrote:Landmarks vara eller inte diskuterades här för ett tag sedan.

http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?t=31509

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2


Det är en annan diskution, där även jag är mot att fylla kartan med skog... :roll: ;)
christofferl
 
Posts: 6
Joined: Sat May 01, 2010 2:38 pm
Location: Linköping
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Koppla fält till vägar...

Postby christofferl » Thu Jan 03, 2013 5:53 pm

christofferl
 
Posts: 6
Joined: Sat May 01, 2010 2:38 pm
Location: Linköping
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Koppla fält till vägar...

Postby clhe » Thu Jan 03, 2013 7:14 am

Ett av de grundläggande "direktiven" är enkelhet, och det är efter det jag redigerar. Det blir plottrigt i klienten när landmarks inte ansluter till vägarna, anser jag, om det bara är "vägområde" mellan (diken, vägbank etc.).
Det måste väl ändå vara målet, att kartorna i klienten ser bra ut och funkar att navigera efter?
clhe
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 28, 2011 11:25 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Koppla fält till vägar...

Postby clhe » Thu Jan 03, 2013 11:49 am

christofferl wrote:Jag förstår inte hur de menar att det skulle vara bättre eller snyggare?

nytt ex.
https://world.waze.com/editor/?lon=15.6 ... rks=397754


Parken ligger väl ända fram till vägen? Varför är det bättre med hål i kartan tycker du?
clhe
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 28, 2011 11:25 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Koppla fält till vägar...

Postby clhe » Thu Jan 03, 2013 3:52 pm

Någon CM får gärna sätta ner foten i denna fråga!

Skulle vara mycket intressant om någon uppmärksammat några problem ang. att landmarks är fästa mot vägar, har själva aldrig noterat detta, heller inte läst något om det från någon annan.
clhe
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 28, 2011 11:25 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Koppla fält till vägar...

Postby Dennis_Halmstad » Thu Jan 03, 2013 9:31 am

clhe wrote:Ett av de grundläggande "direktiven" är enkelhet, och det är efter det jag redigerar. Det blir plottrigt i klienten när landmarks inte ansluter till vägarna, anser jag, om det bara är "vägområde" mellan (diken, vägbank etc.).
Det måste väl ändå vara målet, att kartorna i klienten ser bra ut och funkar att navigera efter?


Kan hålla med dig om att det i vissa fall ser bättre ut om landmarks är anslutna till närliggande vägar.
Däremot kan detta ställa till problem.

från http://www.waze.com/wiki/index.php/Crea ... a_landmark
Some landmark types have the property of suppressing traffic jams, and this may be an unintentional consequence of suppressing traffic jams on adjacent roads and highways. Therefore, best practice when creating or editing landmarks is that the landmarks should not be snapped to roads, or cover roads that are not part of the landmark.


Kommer inte ihåg riktigt vilka, men har för mig att bla parkeringsplats och bensinstation förhindrar att vägar i och anslutna till dem inte kan få trafikvarningar.

Då ansåg man att det är enklare om man inte ansluter någon landmark, än att alla måste hålla koll på vilka som var ok och inte.


EDIT
Dessutom skall inte rondeller ha landmarks, endast undantaget om de har en tydlig skyltning i verkligheten. Jag har ingen koll på om denna rondell har det eller inte, men jag såg ingen i streetview. baserat på http://www.waze.com/wiki/index.php/Crea ... roundabout
If the roundabout is a named circle, then a landmark filling the center area may be added to show the name.

Det förtydligas i Englands wiki http://www.waze.com/wiki/index.php/Junc ... Kingdom%29 till
If the roundabout does have a proper, signposted name, then for this can be labelled using a 'Junction/Intersection' type landmark that fills the centre of the roundabout.
Samsung Gt-i9300 "Galaxy S3" Stock 4.1.2, Latest Waze beta.
ImageImage
Dennis_Halmstad
 
Posts: 148
Joined: Fri Feb 18, 2011 7:10 am
Location: Sweden
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Next

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users