Vägtyp lägre än "street"

Image

Moderators: Unholy, avozetta, SverkerN, pnylin

Re: Vägtyp lägre än "street"

Postby zonkt » Mon Mar 04, 2013 6:12 pm

Kan finnas en poäng med det. Visserligen ska ju en tillräcklig mängd data kunna ge besked att den längre rutten faktiskt är snabbare och föreslå den, men om underlag saknas och det dessutom är en riktigt dålig idé att köra på den mindre vägen pga lekande barn och liknande, så behöver man manuellt kunna styra detta (dataunderlaget kan ju också vara missvisande - bara för att det är ett villaområde, är det inte alla som kör långsamt och då blir det fel om fler routas in den vägen).
Image
AM: Uppland, Sweden
Waze device: Lumia640XL+Galaxy S7
zonkt
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 129
Joined: Tue Aug 30, 2011 12:06 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 8 times

Re: Vägtyp lägre än "street"

Postby V70_white » Mon Mar 04, 2013 8:18 pm

Du kan ju åtminstone låsa den till lvl3 (som jag gissar att du är om du är AM) så tänker nog nästa redigerare till att det kanske finns en anledning innan den ändrar vägsnutten.
V70_white
 
Posts: 165
Joined: Sat Jan 12, 2013 8:12 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: Vägtyp lägre än "street"

Postby SverkerN » Mon Mar 04, 2013 8:27 pm

Vägtypen "Service road" är jämställd med Street vid routing. I Sverige har vi inte riktigt den vägtyp som avses med "Service road". Om du verkligen vill förhindra genomfart på den vägen är det Private road som gäller.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1983
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 71 times
Been thanked: 197 times

Vägtyp lägre än "street"

Postby magfro » Mon Mar 04, 2013 5:44 pm

Hej

I exemplet nedan har Waze instruerat användare som kör västerut på centralvägen och som ska till Apelvägen att "gena" över den markerade delen av Hörningsnäsvägen. Centralvägen fram till rondellen och tillbaka igen är dock hyfsat stora vägar med en fil i varje riktning medans Hörningsnäsvägen är brant, med tvära kurvor och omöjlig att mötas på.

Samtliga vägar var av typen "street" vilket förstås gör att Waze väljer den kortaste vägen istället för den bästa (som den ju inte har en aning om är den bästa).

https://world.waze.com/editor/?lon=17.9 ... =105084485

Medans jag satt och klurade på denna kom en annan editor och ställde om Hörningsnäsvägen till Service Road. Min första tanke var att återställa den till Street eftersom Service Road inte ska användas i Sverige men vid lite närmare eftertanke så kändes det som en lysande idé att ha den kvar som Service road.

Det verkar nämligen av placeringen i listan i WME som att Service road är snäppet lägre än Street så att ställa småvägar till Service Road om de enbart ska användas för routing i sista hand verkar rätt. Dessutom säger svenska wikin: "Vägtypen används vid navigering vilket innebär att man kan ledas in på dem om "huvudvägen" är "blockerad"." vilket ju precis är vad vi vill åstakomma.

Dock får vi då problematiken med att nästa editor som ser denna som service road kommer ställa om den till Street utan vetskap om vad som orsakat att den blev en service road.

Finns det anledning att uppdatera wikin med att service road kan användas för mycket små vägar genom villaområden och smala bakgator som i princip inte är farbara snabbare än i gånghastighet?
ImageImage
Area Manager of Småland and south of Stockholm, Sweden (INTL)
iPhone 6s, iOS 10
magfro
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 175
Joined: Sun Jul 25, 2010 7:29 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times


Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users