Ny husnummer funktion i WME

Moderators: krankyd, Unholy, sverkernordlund, Wolfeye, pnylin, avozetta

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby avozetta » Mon Mar 25, 2013 7:57 pm

Pillat lite jag nu också men det var ju inte detta jag önskade mig, att vi skall lägga in varenda nummer, igen :-(

Kan det vara så att det fortfarande räcker med första och sista numret på kvarteret och att waze sedan gissar nummer däremellan?
/Anders
Sweden Waze Champ & AM in Sweden/Stockholm area
HTC One Android 4.4.2
avozetta
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 381
Joined: Sat May 01, 2010 3:13 pm
Location: Sweden - Stockholm - Solna
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby elimat85 » Sat Apr 06, 2013 8:05 pm

obygds wrote:Och förresten får man väl inga "poäng" för husnummer specifikt längre? Det är väl mer som för vanlig karteditering om jag förstått det rätt?


Ja det är vad jag har har förstått att det gamla husnummer räknare är kopplad till den gamla editorn innan WME.

/Matthias
Image
AM: Växjö, Sweden
Waze device: iPhone 4s
elimat85
 
Posts: 101
Joined: Fri Jun 15, 2012 1:09 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby elimat85 » Sun Apr 07, 2013 2:15 pm

Jag tycker det är lite trist att Waze inte tillåter att man kan söka på husnummer än. Känns som om man ska lägga ner all tiden det tar att lägga in alla husnummer i en stad så bör man kunna börja använda det direkt så man känner att det gör någon skillnad.

Någon som vet när de planera att slå på så man kan söka på husnummer vid navigering?

/Matthias
Image
AM: Växjö, Sweden
Waze device: iPhone 4s
elimat85
 
Posts: 101
Joined: Fri Jun 15, 2012 1:09 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby elimat85 » Tue Apr 09, 2013 8:09 am

V70_white wrote:Jag har navigerat efter husnummer jag la till någon av de första dagarna det gick..

Sök t.ex på Stenbäcksvägen 12, Gävle. Det är en av gatorna jag fixat.

Verkar funka fint.. det är ju några dagars delay på ändringar man gör, precis som på gatorna.


Jag har provat men mina husnummer kan jag inte navigera till ännu och det var ju ett tag sedan jag la in dem.

/Matthias
Image
AM: Växjö, Sweden
Waze device: iPhone 4s
elimat85
 
Posts: 101
Joined: Fri Jun 15, 2012 1:09 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby groggvirke » Wed Apr 10, 2013 1:29 pm

Som det funkar nu så måste man först markera avsnitt, och sedan klicka redigera husnummer för att öht se var de ligger, finns nån funktion för att se numren redan i "grundkartan"?
groggvirke
 
Posts: 45
Joined: Sat Oct 13, 2012 9:27 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby muppet81 » Sat May 04, 2013 1:21 pm

Hade en lite fundering här ang. vad jag skulle kalla "bostadskluster"
kluster.jpg
kluster.jpg (123.86 KiB) Viewed 257 times

Hur gör man här bäst med numreringen. Kan man lägga in gator (gångvägar) för att få numreringen så nära huset som möjligt eller accepterar man att alla nummer hamnar (i detta fall) vid parkeringen.
AM. Norra Stockholm, Arvika
muppet81
 
Posts: 57
Joined: Fri Oct 19, 2012 4:42 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby muppet81 » Sat May 04, 2013 2:03 pm

Alltså får man fundera lite och se till att det inte blir för plottrigt när man lägger in det.
Då gör jag som du Patrik och lägger dem som "Private Road" också.

//Peter
AM. Norra Stockholm, Arvika
muppet81
 
Posts: 57
Joined: Fri Oct 19, 2012 4:42 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby NeXTer » Sat May 04, 2013 1:32 pm

Spontant skulle jag säga det senare. Enligt guidlines ska "ankaret" ligga så lära där du stannar med bilen som möjligt. Kan du inte köra fram till huset ska det inte vara någon extra väg.

I vissa fall kan det vara nödvändigt med en extra väg för att numren annars hamnar utanför det redigerbara området, men det borde inte behövas i fallet ovan.

Rätta mig om jag har fel. :)
Image
NeXTer
 
Posts: 71
Joined: Tue Jul 20, 2010 6:35 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby obygds » Sat Apr 06, 2013 7:22 pm

Jag har också märkt att ibland räcker inte den körbara vägen, "street", till för att lägga in alla husnummer! Jag har då fått lägga in en bit "pedestrian boardwalk" för att täcka upp området!
Antagligen ett stereotypiskt amerikanskt fel som gör att man inte kan gå mer än 75 m från bilen! ;)
obygds
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 31, 2012 6:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby obygds » Sat Apr 06, 2013 7:24 pm

Och förresten får man väl inga "poäng" för husnummer specifikt längre? Det är väl mer som för vanlig karteditering om jag förstått det rätt?
obygds
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 31, 2012 6:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Next

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: ulle2