Ny husnummer funktion i WME

Image

Moderators: Unholy, avozetta, SverkerN, pnylin

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby obygds » Sat Apr 06, 2013 7:24 pm

Och förresten får man väl inga "poäng" för husnummer specifikt längre? Det är väl mer som för vanlig karteditering om jag förstått det rätt?
obygds
 
Posts: 21
Joined: Wed Oct 31, 2012 6:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby curantes » Sat Apr 06, 2013 8:05 pm

obygds wrote:Och förresten får man väl inga "poäng" för husnummer specifikt längre? Det är väl mer som för vanlig karteditering om jag förstått det rätt?


Ja det är vad jag har har förstått att det gamla husnummer räknare är kopplad till den gamla editorn innan WME.

/Matthias
Image
AM: Växjö, Sweden
Waze device: LG G2
curantes
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 115
Joined: Fri Jun 15, 2012 1:09 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby V70_white » Sat Apr 06, 2013 8:12 pm

obygds wrote:Jag har också märkt att ibland räcker inte den körbara vägen, "street", till för att lägga in alla husnummer! Jag har då fått lägga in en bit "pedestrian boardwalk" för att täcka upp området!
Antagligen ett stereotypiskt amerikanskt fel som gör att man inte kan gå mer än 75 m från bilen! ;)


Det ska du inte behöva göra. Det går utmärkt att lägga husnumret utanför det område som anges för vägen när man är i husnummerredigeringsläge. Den kommer att fråga dig om det är rätt och du får välja "force".

Inget som gör att man behöver lägga in onödiga småvägar eller gångvägar. :)
V70_white
 
Posts: 165
Joined: Sat Jan 12, 2013 8:12 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby obygds » Sat Apr 06, 2013 11:29 pm

V70_white wrote:
obygds wrote:Jag har också märkt att ibland räcker inte den körbara vägen, "street", till för att lägga in alla husnummer! Jag har då fått lägga in en bit "pedestrian boardwalk" för att täcka upp området!
Antagligen ett stereotypiskt amerikanskt fel som gör att man inte kan gå mer än 75 m från bilen! ;)



Det ska du inte behöva göra. Det går utmärkt att lägga husnumret utanför det område som anges för vägen när man är i husnummerredigeringsläge. Den kommer att fråga dig om det är rätt och du får välja "force".

Inget som gör att man behöver lägga in onödiga småvägar eller gångvägar. :)

Hur kommer det sig att jag inte lyckats med det trots åtskilliga försök? Jag kan inte lägga några nummer utanför det higlightade fältet när jag varit i husnummerredigeraren. Vad gör jag för fel?
obygds
 
Posts: 21
Joined: Wed Oct 31, 2012 6:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pnylin » Sun Apr 07, 2013 7:21 am

obygds wrote:Hur kommer det sig att jag inte lyckats med det trots åtskilliga försök? Jag kan inte lägga några nummer utanför det higlightade fältet när jag varit i husnummerredigeraren. Vad gör jag för fel?


Lägg först markören i det ljusa området. Flytta den sedan till den mörkare området genom att dra i den blå punkten. Du behöver inte ange numret eller spara innan du flyttar markören vidare.

/Patrik
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 1331
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 9 times
Been thanked: 172 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby obygds » Sun Apr 07, 2013 9:57 am

pnylin wrote:
Lägg först markören i det ljusa området. Flytta den sedan till den mörkare området genom att dra i den blå punkten. Du behöver inte ange numret eller spara innan du flyttar markören vidare.

/Patrik


Och det fungerade klockrent när man fick en ordentlig förklaring!
obygds
 
Posts: 21
Joined: Wed Oct 31, 2012 6:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby curantes » Sun Apr 07, 2013 2:15 pm

Jag tycker det är lite trist att Waze inte tillåter att man kan söka på husnummer än. Känns som om man ska lägga ner all tiden det tar att lägga in alla husnummer i en stad så bör man kunna börja använda det direkt så man känner att det gör någon skillnad.

Någon som vet när de planera att slå på så man kan söka på husnummer vid navigering?

/Matthias
Image
AM: Växjö, Sweden
Waze device: LG G2
curantes
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 115
Joined: Fri Jun 15, 2012 1:09 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby V70_white » Sun Apr 07, 2013 8:26 pm

Jag har navigerat efter husnummer jag la till någon av de första dagarna det gick..

Sök t.ex på Stenbäcksvägen 12, Gävle. Det är en av gatorna jag fixat.

Verkar funka fint.. det är ju några dagars delay på ändringar man gör, precis som på gatorna.
V70_white
 
Posts: 165
Joined: Sat Jan 12, 2013 8:12 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby curantes » Tue Apr 09, 2013 8:09 am

V70_white wrote:Jag har navigerat efter husnummer jag la till någon av de första dagarna det gick..

Sök t.ex på Stenbäcksvägen 12, Gävle. Det är en av gatorna jag fixat.

Verkar funka fint.. det är ju några dagars delay på ändringar man gör, precis som på gatorna.


Jag har provat men mina husnummer kan jag inte navigera till ännu och det var ju ett tag sedan jag la in dem.

/Matthias
Image
AM: Växjö, Sweden
Waze device: LG G2
curantes
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 115
Joined: Fri Jun 15, 2012 1:09 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby loop4fun » Wed Apr 10, 2013 1:29 pm

Som det funkar nu så måste man först markera avsnitt, och sedan klicka redigera husnummer för att öht se var de ligger, finns nån funktion för att se numren redan i "grundkartan"?
loop4fun
 
Posts: 45
Joined: Sat Oct 13, 2012 9:27 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users