Ny husnummer funktion i WME

Image

Moderators: Unholy, avozetta, SverkerN, pnylin

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby V70_white » Sun Apr 07, 2013 8:26 pm

Jag har navigerat efter husnummer jag la till någon av de första dagarna det gick..

Sök t.ex på Stenbäcksvägen 12, Gävle. Det är en av gatorna jag fixat.

Verkar funka fint.. det är ju några dagars delay på ändringar man gör, precis som på gatorna.
V70_white
 
Posts: 330
Joined: Sat Jan 12, 2013 8:12 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby V70_white » Sat Apr 06, 2013 8:12 pm

obygds wrote:Jag har också märkt att ibland räcker inte den körbara vägen, "street", till för att lägga in alla husnummer! Jag har då fått lägga in en bit "pedestrian boardwalk" för att täcka upp området!
Antagligen ett stereotypiskt amerikanskt fel som gör att man inte kan gå mer än 75 m från bilen! ;)


Det ska du inte behöva göra. Det går utmärkt att lägga husnumret utanför det område som anges för vägen när man är i husnummerredigeringsläge. Den kommer att fråga dig om det är rätt och du får välja "force".

Inget som gör att man behöver lägga in onödiga småvägar eller gångvägar. :)
V70_white
 
Posts: 330
Joined: Sat Jan 12, 2013 8:12 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby V70_white » Wed Mar 27, 2013 11:06 pm

Ett fel som ni också skriver om, är när man lägger till ett nummer och i samma veva ändrar punkten.

Gör man istället så att man lägger till numret, skriver vilken siffra, trycket enter och därefter klickar på nummret igen och då ändrar var punkten på vägen ska sitta så funkar det oftast. Man behöver alltså inte spara emellan, bara se till att numret är satt först.
V70_white
 
Posts: 330
Joined: Sat Jan 12, 2013 8:12 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby SverkerN » Fri May 10, 2013 11:16 am

Wolfeye wrote:Vi behöver besluta om en praxis för hur vi ska göra i bostadsområden. Alltså där man normalt inte kör in till varje hus, vanligtvis flerbostadshus eller liknande. Är det villor utmed en väg med egen infart och parkering ser jag inte att det kan finnas någon tvetydighet.

Frågor med förslag:

När bör vi lägga in Private Road från parkering in mellan husen?
När det är fullt möjligt att köra in där även om man som boende eller vanlig besökare normalt parkerar på P-platsen.

Skall dessa Private Roads ha något namn (Street Name)?

När bör vi inte lägga in Private Road från parkering in mellan husen?
När det är en bom eller annat "hinder" för att köra där.

Var bör "ankaret" (punkten för infarten) placeras?
I anslutning till parkeringen då man normalt endast kör dit.


Anledningen till att vägarna läggs in i området är för att de ska namnges och sättas husnummer. Om inte det sätts någon namn på dem fyller de ingen funktion. I möjligaste mån ska ankaret sättas i anslutning till infarten om till fastigheten. I ett bostadsområde där man inte får köra in så är det frågan om det fyller någon funktion att lägga in husnumren? Jag ska se om jag hittar något bra exempel.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3584
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 68 times
Been thanked: 191 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby SverkerN » Mon Mar 25, 2013 6:56 pm

Precis vad jag råkade ut för när jag provade nyss. Lägga in nummer först. Ändra stoppunkt sedan.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3584
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 68 times
Been thanked: 191 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby SverkerN » Mon Mar 25, 2013 3:21 pm

Rajjan60 wrote:Hej!

Ny här i forumet, gillar Waze och gör den gärna bättre.

Jag försökte lägga in husnummer men WME ville inte låta mig lägga in udda husnummer. Antar att det beror på en (felaktig i detta fall) uppfattning om vilken sida som ska ha jämna resp udda husnummer.
Det syns ingen Force-knapp när jag försöker spara så jag kan inte over-rula i detta fall, hur göra?

Adressen är Videtunet på Lidingö, en väg som rundar en skogsklädd höjd där hela vägen runt heter Videtunet.

Länk: https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... on=18.1935

Mvh Raymond Bergmark

Hej och välkommen!

Kul att du vill hjälpa till. Läs gärna igenom länkarna i min signatur. Där framgår det hur saker och ting ska läggas till och uppdateras.

När det gäller husnumren så verkar detta vara en inte helt igenom testad version som vi fått ta del av. När man läser på den generella tråden som finns länkad inledningsvis så är det flera som har synpunkter.

För mig så har det ibland fungerat att hoppa ur husnummer läget. Trycka F5 och sedan prova igen.

Jag gick in på Videtunet, Lidingö, och lade till några nummer (3, 5, 7). Fick felmeddelande när jag sparade. Valde "force". Hoppade ur (Close) och sedan in igen och lade till 9 - 15. Sparade och fick inget meddelande om några fel. Gick då tillbaka igen, tredje gången gillt, och petade lite på de första (3, 5, 7) och då försvann "Force etiketten".

Det kanske är några fler som provat och har lite tips och trix att dela med sig av?

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3584
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 68 times
Been thanked: 191 times

Ny husnummer funktion i WME

Postby SverkerN » Sun Mar 24, 2013 2:39 pm

I dag så lade Waze ut en ny version av WME som bl a inkluderar den nya husnummer funktionen. Läs mer här om hur den fungerar.

Övriga ändringar i WME hittar du här.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3584
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 68 times
Been thanked: 191 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby Rajjan60 » Mon Mar 25, 2013 4:46 pm

Tack, det blev helt rätt!
Men jag såg aldrig någon Force-knapp så jag kunde inte komma förbi det läget.
Kanske blir det bättre framöver.

Mvh Raymond
Rajjan60
 
Posts: 16
Joined: Fri Jan 25, 2013 7:20 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby Rajjan60 » Mon Mar 25, 2013 2:20 pm

Hej!

Ny här i forumet, gillar Waze och gör den gärna bättre.

Jag försökte lägga in husnummer men WME ville inte låta mig lägga in udda husnummer. Antar att det beror på en (felaktig i detta fall) uppfattning om vilken sida som ska ha jämna resp udda husnummer.
Det syns ingen Force-knapp när jag försöker spara så jag kan inte over-rula i detta fall, hur göra?

Adressen är Videtunet på Lidingö, en väg som rundar en skogsklädd höjd där hela vägen runt heter Videtunet.

Länk: https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... on=18.1935

Mvh Raymond Bergmark
Rajjan60
 
Posts: 16
Joined: Fri Jan 25, 2013 7:20 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pnylin » Sat May 04, 2013 1:56 pm

Jag tycker att det beror på hur området ser ut. Vägarna in till husen kanske är lite för smala och det kanske finns en bom vid infarten. Då bör alla nummer ha stoppunkten på parkeringen. Saknas bom och det är vanligt att man kör in i området kan man lägga in vägarna.
T.ex. områden som Fårdala, Tyresö eller Norrviken, Sollentuna, la jag in vägarna inne i området. Detta berodde visserligen mest på att det är flera vägnamn inne bland husen.

/Patrik
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2662
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 9 times
Been thanked: 172 times

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users