Ny husnummer funktion i WME

Moderators: krankyd, Unholy, pnylin, avozetta, Wolfeye, sverkernordlund

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby obygds » Sat Apr 06, 2013 11:29 pm

V70_white wrote:
obygds wrote:Jag har också märkt att ibland räcker inte den körbara vägen, "street", till för att lägga in alla husnummer! Jag har då fått lägga in en bit "pedestrian boardwalk" för att täcka upp området!
Antagligen ett stereotypiskt amerikanskt fel som gör att man inte kan gå mer än 75 m från bilen! ;)



Det ska du inte behöva göra. Det går utmärkt att lägga husnumret utanför det område som anges för vägen när man är i husnummerredigeringsläge. Den kommer att fråga dig om det är rätt och du får välja "force".

Inget som gör att man behöver lägga in onödiga småvägar eller gångvägar. :)

Hur kommer det sig att jag inte lyckats med det trots åtskilliga försök? Jag kan inte lägga några nummer utanför det higlightade fältet när jag varit i husnummerredigeraren. Vad gör jag för fel?
obygds
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 31, 2012 6:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby obygds » Sun Apr 07, 2013 9:57 am

pnylin wrote:
Lägg först markören i det ljusa området. Flytta den sedan till den mörkare området genom att dra i den blå punkten. Du behöver inte ange numret eller spara innan du flyttar markören vidare.

/Patrik


Och det fungerade klockrent när man fick en ordentlig förklaring!
obygds
 
Posts: 17
Joined: Wed Oct 31, 2012 6:47 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pdahlgren » Tue Apr 23, 2013 2:12 pm

Hej,
Jag är ny här i forumet och vill gärna dra mitt strå till stacken och editera lite kartor.
Jag har som en del andra inte tillgång till Force-knappen för att kunna lägga in husnummer på "fel sida".
Läste någonstans att man måste vara "Rank 3 editor" för att få tillgång till den.
Hur gör man för att bli det?

Mvh
Peter Dahlgren
Area Manager i delar av Östergötland och Södermland
Image
pdahlgren
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 20, 2013 12:12 pm
Location: Sweden-Norrköping
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pdahlgren » Wed Apr 24, 2013 2:44 pm

vitmar wrote:Du måste ansöka om att bli Area Manager så får du level 3 och Force-knappen (Samma anledning till att jag ansökte om det nyligen).

http://www.waze.com/wiki/index.php/Area_Manager


Tack, det fungerade perfekt!
/Peter
Area Manager i delar av Östergötland och Södermland
Image
pdahlgren
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 20, 2013 12:12 pm
Location: Sweden-Norrköping
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pnylin » Sun Mar 24, 2013 4:58 pm

Svensk instruktion finns nu i den Svenska Wikin.

http://www.waze.com/wiki/index.php/Sweden/Husnummer

/Patrik

PS. Gjorde en snabböversättning så hittar ni fel säg till så ändrar jag det.
Image
Country Manager, Sweden
Waze Statussida, Blog
Facebook: Waze Sverige
Twitter: Waze, Waze Sverige, Waze Mapping Support
Google+: Waze Sverige
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 701
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pnylin » Mon Mar 25, 2013 6:13 pm

Testade funktionen igår. Jag la in alla nummer på en gata och sedan flyttade jag "stoppunkten" för ett av dem. När jag sedan skulle spara fick jag ett felmeddelande att gatan är redigerad. Dvs. samma som man får när man försöker redigera spökvägar. Det slutade med att jag fick stänga husnummerredigeringen utan att spara. Testade några gånger till efter det.

Min slutsats är att man först ska lägga in numrerna. Vill man flytta på en eller flera stoppunkter bör man först spara innan man påbörjar flyttningen.
Någon annan som upptäckt samma fenomen?

/Patrik
Image
Country Manager, Sweden
Waze Statussida, Blog
Facebook: Waze Sverige
Twitter: Waze, Waze Sverige, Waze Mapping Support
Google+: Waze Sverige
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 701
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pnylin » Sun Apr 07, 2013 7:21 am

obygds wrote:Hur kommer det sig att jag inte lyckats med det trots åtskilliga försök? Jag kan inte lägga några nummer utanför det higlightade fältet när jag varit i husnummerredigeraren. Vad gör jag för fel?


Lägg först markören i det ljusa området. Flytta den sedan till den mörkare området genom att dra i den blå punkten. Du behöver inte ange numret eller spara innan du flyttar markören vidare.

/Patrik
Image
Country Manager, Sweden
Waze Statussida, Blog
Facebook: Waze Sverige
Twitter: Waze, Waze Sverige, Waze Mapping Support
Google+: Waze Sverige
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 701
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby pnylin » Sat May 04, 2013 1:56 pm

Jag tycker att det beror på hur området ser ut. Vägarna in till husen kanske är lite för smala och det kanske finns en bom vid infarten. Då bör alla nummer ha stoppunkten på parkeringen. Saknas bom och det är vanligt att man kör in i området kan man lägga in vägarna.
T.ex. områden som Fårdala, Tyresö eller Norrviken, Sollentuna, la jag in vägarna inne i området. Detta berodde visserligen mest på att det är flera vägnamn inne bland husen.

/Patrik
Image
Country Manager, Sweden
Waze Statussida, Blog
Facebook: Waze Sverige
Twitter: Waze, Waze Sverige, Waze Mapping Support
Google+: Waze Sverige
pnylin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 701
Joined: Sun Sep 04, 2011 10:09 am
Location: Stockholm, Sweden
Has thanked: 2 times
Been thanked: 31 times

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby Rajjan60 » Mon Mar 25, 2013 2:20 pm

Hej!

Ny här i forumet, gillar Waze och gör den gärna bättre.

Jag försökte lägga in husnummer men WME ville inte låta mig lägga in udda husnummer. Antar att det beror på en (felaktig i detta fall) uppfattning om vilken sida som ska ha jämna resp udda husnummer.
Det syns ingen Force-knapp när jag försöker spara så jag kan inte over-rula i detta fall, hur göra?

Adressen är Videtunet på Lidingö, en väg som rundar en skogsklädd höjd där hela vägen runt heter Videtunet.

Länk: https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... on=18.1935

Mvh Raymond Bergmark
Rajjan60
 
Posts: 5
Joined: Fri Jan 25, 2013 7:20 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Ny husnummer funktion i WME

Postby Rajjan60 » Mon Mar 25, 2013 4:46 pm

Tack, det blev helt rätt!
Men jag såg aldrig någon Force-knapp så jag kunde inte komma förbi det läget.
Kanske blir det bättre framöver.

Mvh Raymond
Rajjan60
 
Posts: 5
Joined: Fri Jan 25, 2013 7:20 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: avozetta