Direction: Unknown

Image

Moderators: Unholy, pnylin, SverkerN, avozetta

Direction: Unknown

Postby SverkerN » Mon Mar 25, 2013 9:08 pm

Hur många vet vad "Direction: Unknown" betyder? Upp med handen nu om du kan.

Ni som sträckte upp handen vet att "Direction: Unknown" innebär:
Jag överlåter till Waze algoritmer att utifrån registrerade körningar bestämma om detta är en enkelriktad gata eller att trafik åt båda hållen är tillåten. Vid ruttberäkning lägger Waze på 30 sek för dessa segment.

När Waze registrerat tillräckligt många rutter längs ett segment med "Direction: Unknown" så sätts det om automagiskt till antingen enkelriktad eller dubbelriktad. Det innebär inte att det blir rätt. Läs mer här. Att Waze ändrade saker med automatik var något som låg bakom den best practice som gällde för snart två år sedan att låsa enkelriktade vägar och rondeller. En rondell kunde förr se ut som en åtta efter att Waze automatiskt "fixat" den. Jag inte själv sett vägar som Direction ändrats senaste året. Är det någon som uppmärksammat det?

För länge sedan, innan de flesta som redigerar kartan idag började, hette "Direction: Unknown" i stället "No Entrance". Detta såg ju bra ut, men en dag så insåg Waze att det inte fungerade så vid ruttberäkningarna och döpte om det till det korrekta "Unknown". Det innebär att det finns massor av gamla vägsegment som har "Direction: Unknown". När det sattes så levde vi i tron att det förhindrade rutter över det segmentet.

Till sist. Om ni är osäkra på om vägen är enkelriktad eller tillåter trafik åt båda hållen. Låt bli den gatan och ändra någon annan. Vanliga körbara vägar ska inte ha "Unknown". Om syftet är att förhindra rutter över segmentet så ska "Road Type: Private road" användas. Ej körbara vägar ska helst inte läggas in.

/Sverker
SverkerN
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1983
Joined: Thu Sep 30, 2010 4:13 pm
Location: Sweden
Has thanked: 71 times
Been thanked: 197 times

Re: Direction: Unknown

Postby curantes » Fri Mar 29, 2013 9:49 am

Bra text! Den borde läggas in i den svenska wikin så det är lätt att läsa detta för nya kartredigerare som kommer fram över. Annars kommer denna post att hamna längre ner i listan och de kommer att missa den.

/Matthias
Image
AM: Växjö, Sweden
Waze device: LG G2
curantes
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 117
Joined: Fri Jun 15, 2012 1:09 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times


Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users