Problem med WME?

Image

Moderators: Unholy, pnylin, avozetta, SverkerN

Problem med WME?

Postby cloakingdevice » Sat Jul 27, 2013 8:02 pm

Jag har just börjat få problem i Chrome (inte testat andra browsers) med "Editable areas". Ser att nån mer har samma problem så verkar inte vara mitt fel :D Nån annan som upplevt det? Gäller både drives och ställen där jag är AM..

Edit: Verkar bara vara drives-områden. AM-områden funkar vid snabb koll..
Image
cloakingdevice
 
Posts: 77
Joined: Wed Apr 06, 2011 10:36 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 5 times

Re: Problem med WME?

Postby NeXTer » Sat Jul 27, 2013 9:31 pm

Har haft problem med det ett tag, verkar ha att göra med att man ser för stort område och att det blir timeout. Zoomar jag in ett steg eller gör fönstret mindre fungerar det igen. Säkerligen "according to specification" som det brukar heta när man upptäcker ett problem. :P
Image
NeXTer
 
Posts: 76
Joined: Tue Jul 20, 2010 6:35 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 9 times

Re: Problem med WME?

Postby cloakingdevice » Sat Jul 27, 2013 9:32 pm

NeXTer wrote:Har haft problem med det ett tag, verkar ha att göra med att man ser för stort område och att det blir timeout. Zoomar jag in ett steg eller gör fönstret mindre fungerar det igen. Säkerligen "according to specification" som det brukar heta när man upptäcker ett problem. :P


Ah. Kan det ha att göra med Ctrl+- måntro.. Måste testa.
Image
cloakingdevice
 
Posts: 77
Joined: Wed Apr 06, 2011 10:36 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 5 times

Re: Problem med WME?

Postby ulle2 » Sat Jul 27, 2013 10:32 pm

Upplever inga sådana problem.

Däremot kan jag inte söka på vissa orter och det verkar höra ihop med svenska tecken, t ex Strängnäs och Södertälje. Får upp en droplista som är nonsens, ibland med utländska orter. Någon annan som upplever samma sak?
Country Manager Sweden
Image
MapRaids: LA, Huston, Ottawa, DFW, MMR1, PA, MMR2 China, Boston, Puerto Rico, MMR3 Thailand, MMR4 Australia, Venezuela, mMR Turkey, MMR Poland, PA-SL, mMR Turkey-Denizli, MMR South-Africa, MMR India, mMR Sri Lanka2
ulle2
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 777
Joined: Wed Oct 19, 2011 8:54 pm
Has thanked: 7 times
Been thanked: 105 times

Re: Problem med WME?

Postby Peter_Jac » Sat Jul 27, 2013 10:42 pm

Problem med sökningen har jag också upplevt. Det har varit så flera dagar nu, eventuellt sedan i onsdags. Om det kan ha något att göra med rollbacken dom fick göra.
http://status.waze.com/2013/07/24/intl- ... -rollback/

/Peter
Peter_Jac
 
Posts: 121
Joined: Sun Sep 02, 2012 3:08 pm
Location: Strängnäs och Strömsund
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: Problem med WME?

Postby Daisuke-Jigen » Sun Jul 28, 2013 5:46 am

Ortsnamn som börjar med bokstaven "Å" har jag aldrig fått att fungera, men nu upplever jag samma fenomen med "ä" och "ö".
En sökning efter orten "Äsköping" ledde mig hit: https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... TTTTTTTTTT
så någonting stämmer inte alls...
Daisuke-Jigen
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 55
Joined: Tue Feb 07, 2012 10:36 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Re: Problem med WME?

Postby cloakingdevice » Sun Jul 28, 2013 6:14 am

Mitt problem består alltså i att jag inte fått editera alls. Zoom i Chrome var inte orsaken.. :sad:

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk 2
Image
cloakingdevice
 
Posts: 77
Joined: Wed Apr 06, 2011 10:36 am
Has thanked: 14 times
Been thanked: 5 times

Re: Problem med WME?

Postby Peter_Jac » Sun Jul 28, 2013 6:48 am

Jag använder Chrome och har märkt någon gång under dagen, så slutar möjligheten att editera.
Är inte AM, så i mitt fall gäller det bara drives. Möjligtvis kan jag komma åt editeringen om jag zoomar in, eller ut något steg.
Har även provat IE under dessa tillfällen, men det fungerar inte heller. Det enda jag kan göra då är att ta en eller några koppar kaffe. ;)
Väntar jag en timme eller så, så brukar det fungera igen.
Vet inte vad det kan bero på.

/Peter
Peter_Jac
 
Posts: 121
Joined: Sun Sep 02, 2012 3:08 pm
Location: Strängnäs och Strömsund
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: Problem med WME?

Postby lindq » Sun Jul 28, 2013 9:04 am

ulle2 wrote:Upplever inga sådana problem.

Däremot kan jag inte söka på vissa orter och det verkar höra ihop med svenska tecken, t ex Strängnäs och Södertälje. Får upp en droplista som är nonsens, ibland med utländska orter. Någon annan som upplever samma sak?


Är det generella problem med sökning? Jag lyckas t.ex. inte hitta Ormbunksvägen på Värmdö (https://world.waze.com/editor/?lon=18.6 ... =150031070) i varken LiveMap eller mobilen. Letar jag upp den på kartan kan jag välja den och lägga en rutt, men jag hittar den inte vid sökning. Den enda träff jag får som är relevant är "Gustavsberg, Varmdo" (notera de "internationaliserade" svenska tecknen).
lindq
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 251
Joined: Mon Jan 09, 2012 8:37 am
Has thanked: 8 times
Been thanked: 20 times

Re: Problem med WME?

Postby Daisuke-Jigen » Sun Jul 28, 2013 11:02 am

Peter_Jac wrote:Jag använder Chrome och har märkt någon gång under dagen, så slutar möjligheten att editera.
Är inte AM, så i mitt fall gäller det bara drives. Möjligtvis kan jag komma åt editeringen om jag zoomar in, eller ut något steg.
Har även provat IE under dessa tillfällen, men det fungerar inte heller. Det enda jag kan göra då är att ta en eller några koppar kaffe. ;)
Väntar jag en timme eller så, så brukar det fungera igen.
Vet inte vad det kan bero på.

/Peter


När det händer, visar ditt körda område "Area" ? Det var vanligt för ett par veckor sedan att databasen som håller reda på körda områden gick ned och alla vägar visades som låsta...
Daisuke-Jigen
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 55
Joined: Tue Feb 07, 2012 10:36 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Next

Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users