Vägbeskrivningar

Image

Moderators: Unholy, pnylin, SverkerN, avozetta

Vägbeskrivningar

Postby mirarkitty » Tue Apr 15, 2014 8:37 am

Varför är det så stort motstånd mot att lägga in saker i kartan som skulle ge vettiga vägbeskrivningar?

Till exempel E4S vid norrtull, där det skulle vara trivialt att lägga in en "håll höger/håll vänster" där de fyra filerna grenar av. Jag tycker det är riktigt uselt att Waze inte säger någonting där. När det gäller motorvägar, trafikleder och liknande _ska_ sådant med, för det är alldeles för lätt att sömnigt ligga i fel fil. Och här är det ju dessutom Norrtull och trafikavgifter om man kör fel.

Eller för den delen se till att avfarter - även från små vägar - heter samma sak som skyltningen. Det är också riktigt kasst just nu.


Är inte huvudpoängen med Waze att man ska ge bra vägbeskrivningar, och man borde fixa kartan för det, oavsett hur verklighetens vägar går fysiskt?


(Huvudpoängen kan ju knappast vara att kartan ska se ut som man har satt upp regler för att kartan ska se ut, oavsett hur dåligt det blir för alla i klienten.)
mirarkitty
 
Posts: 109
Joined: Tue Feb 21, 2012 6:02 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 4 times

Re: Vägbeskrivningar

Postby m8575 » Sun Apr 20, 2014 10:37 pm

Finns det några tankar om att bygga in körfältsassistans och annat som krävs för en mer allsidig navigerinsapp?


Anders
m8575
 
Posts: 19
Joined: Thu Mar 06, 2014 8:22 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Vägbeskrivningar

Postby avozetta » Sun Apr 20, 2014 7:40 pm

Vi är många som håller med dig att Waze skulle kunna vara en mycket bättre navigator men dagens version av Waze supportar inte det.

I och med att verktyg, framförallt för körfältsassistans, fortfarande saknas så är Waze huvudpoäng fortfarande trafikinformation som i första hand hjälper oss som pendlar mycket och som har olika vägval till och från jobbet. Ingen annan app slår Waze på den punkten vill jag påstå, främst i storstäderna då förstås där vi är många användare. Här handlar det då om att få den snabbaste rutten på en sträcka som du redan hittar på. Jag har aldrig navigeringen påslagen (endast varningar), det tillför inget.

Skulle vi ändå försöka oss på det du önskar med dagens funktioner så kommer kartan att bli svår att underhålla med alltför komplicerade lösningar runt trafikplatserna.

När det gäller de större trafiklederna däremot så kan det det räcka med att lägga till en liten 45-graders vinkel efter knutpunkten åt varsitt håll för att få till det du önskar, lite beroende på vilka vägtyper som ansluter. Det har vi inget emot.
/Anders
Sweden Wiki Master, Sweden Waze Champ, Sweden Country Manager, AM in Sweden/Stockholm area, Waze Beta Tester
HTC One M9 Android 7.0
avozetta
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 1204
Joined: Sat May 01, 2010 3:13 pm
Location: Sweden - Stockholm - Solna
Has thanked: 13 times
Been thanked: 75 times


Return to Sweden [svenska]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users