Huisnummers en OSx (Apple)

Moderators: petervdveen, shirlig, maantje76, Benelux Regional Managers, Benelux Local Champs, Benelux Country Managers

Huisnummers en OSx (Apple)

Postby BartGaudissabois » Wed Mar 04, 2015 8:52 pm

Vandaag wou ik eens aan huisnummers werken om te leren, Merk ik dat het via mijn Airbook niet lukt om cijfers in te geven :o . Voor cijfers moet je SHIFT drukken maar werkt niet, SHIFT LOCK werkt niet voor cijfers bij apple.

Iemand raad ?
BartGaudissabois
 
Posts: 70
Joined: Tue Dec 09, 2014 9:04 pm
Location: Maldegem
Has thanked: 10 times
Been thanked: 0 time

Re: Huisnummers en OSx (Apple)

Postby EllenCornelis » Fri Sep 25, 2015 9:45 am

Ik heb hier ook last van. Nog geen oplossing gevonden. 'k zal tip van Hipska eens moeten proberen
EllenCornelis
 
Posts: 6
Joined: Tue Aug 04, 2015 8:15 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Re: Huisnummers en OSx (Apple)

Postby EllenCornelis » Fri Sep 25, 2015 8:27 pm

Ja, die tip werkt van @hipska!! Frans numeriek nummerbord aanzetten en dan shift lock
EllenCornelis
 
Posts: 6
Joined: Tue Aug 04, 2015 8:15 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 0 time

Re: Huisnummers en OSx (Apple)

Postby Hipska » Mon Jul 06, 2015 9:57 am

Als je het dan al aandurft om een azerty (brrrrr) toetsenbord te gebruiken, dan heb je gelukkig bij OS X de mogelijkheid om toetsenbord als "Frans numeriek" in te stellen, waarna je wel met caps lock kan werken.

Daarnaast lijkt het me zeer vreemd dat het niet zou lukken om cijfers in te geven??
Hipska
State Manager
State Manager
 
Posts: 54
Joined: Thu Apr 18, 2013 12:18 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 2 times

Re: Huisnummers en OSx (Apple)

Postby Hipska » Wed Jun 22, 2016 1:03 pm

Dat kan inderdaad ook, maar dan moet je telkens terugschakelen naar een AZERTY indeling als je gedaan hebt. Altijd in Frans Numeriek laten staan is in dat opzicht eenvoudiger..
Hipska
State Manager
State Manager
 
Posts: 54
Joined: Thu Apr 18, 2013 12:18 pm
Has thanked: 18 times
Been thanked: 2 times

Re: Huisnummers en OSx (Apple)

Postby Koekiemie » Wed Jun 22, 2016 9:51 am

Nog eenvoudiger, als je dan toch even moet switchen naar een ander keyboard, is het Nederlands keyboard. Dat is een QWERTY en daar zijn de cijfers zonder SHIFT te gebruiken. (een knopje minder ;-) )
Koekiemie
 
Posts: 106
Joined: Tue Dec 06, 2011 9:08 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Re: Huisnummers en OSx (Apple)

Postby steveningelbrecht » Sun Apr 12, 2015 8:59 am

geen idee...
Shift werkt bij mij blijkbaar ook niet, via windows, enkel de specifieke keypad.
Ik veronderstel dat het dus ergens een beperkte functionaliteit is, gekoppeld met de eigenschappen van een Azerty toetsenbord...

Voorstel workaround, extern keyboard toevoegen, of layout van je Airbook even in QWERTY zetten?
steveningelbrecht
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 12518
Joined: Wed Aug 01, 2012 3:11 pm
Location: Belgium
Has thanked: 1198 times
Been thanked: 1225 times

Re: Huisnummers en OSx (Apple)

Postby Tomskii » Tue Jun 09, 2015 7:39 pm

BartGaudissabois wrote:Vandaag wou ik eens aan huisnummers werken om te leren, Merk ik dat het via mijn Airbook niet lukt om cijfers in te geven :o . Voor cijfers moet je SHIFT drukken maar werkt niet, SHIFT LOCK werkt niet voor cijfers bij apple.

Iemand raad ?

Is een optie bij Apple, kost 100 EUR :D
Tomskii
State Manager
State Manager
 
Posts: 248
Joined: Thu Nov 14, 2013 5:23 pm
Location: Vlaams-Brabant
Has thanked: 17 times
Been thanked: 25 times


Return to Benelux (Belgium, Netherlands & Luxembourg)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users