Fergestrekninger

[ img ]

Moderators: MapSir, Black-Voyager, Keihin

Re: Navning av felt på ferjekai

Postby Black-Voyager » Sun Sep 08, 2013 2:34 pm

The2rB wrote:Korleis navner ein kø-felt på ein ferjekai?
Eg har til no navna dei for kor dei er skilta til.

Eksempel: E39 / Fv49 Halhjem Ferjekai

Når eg gjor det tenkte eg det var logisk med tanke på at Waze vil fortella deg navnet på feltet du skal inn i (tekst /TTS), og dette stemmer overeins med skiltinga- men det er jo veldig lite både Stavanger og Våge har på "Bergenshalvøen" å gjera, så kanskje det blir misvisande?

Tanker?


En annen mulighet er la City og Street for kø-feltene stå tomme. Det resulterer i at Waze bruker gatenavnet på neste segment, som i dette tilfelle vil være "Ferge fra-til" i sin veianvisning. Også slipper man at klienten fylles opp med mye unødig tekst. Dette ser jeg særlig nytten av når man har 2 eller flere ferger som går fra samme sted og man ikke ønsker å tegne inn like mange kø-felt. Da har man ett kø-felt som går til alle fergene og riktig ferge vil anvises ettersom den er på neste segment.
Black-Voyager
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 853
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:47 pm
Location: Nedre Romerike
Has thanked: 203 times
Been thanked: 506 times

Re: Fergestrekninger

Postby Pepsodont » Thu May 02, 2013 9:46 am

brekkjen wrote:Prøvde meg på ei ferjekai utifrå det som står i tråden her, kan nokon av de erfarne ta ein kikk og kontrollere?


Jeg tror dette systemet vil fungere fint. At du har laget et avkjøringsfelt med "E39 Anda" som også er i overenstemmelse med skilting, vil gjøre det lett å forstå at man må ligge til høyre for midtdelet mot fergekaia hvis man skal med fergen.
Pepsodont
 
Posts: 392
Joined: Sat Apr 23, 2011 9:31 am
Location: Oslo, Norway
Has thanked: 4 times
Been thanked: 48 times

Re: Fergestrekninger

Postby brekkjen » Fri Apr 12, 2013 7:39 am

Prøvde meg på ei ferjekai utifrå det som står i tråden her, kan nokon av de erfarne ta ein kikk og kontrollere?

https://world.waze.com/editor/?lon=6.07 ... TTTTTTTTFT
brekkjen
 
Posts: 6
Joined: Mon Feb 25, 2013 3:09 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Fergestrekninger

Postby kjersti70 » Thu Jan 31, 2013 9:31 pm

Det gjekk både godt og gale. Eg finn fram i kartet, men når eg tar "update", så får eg blank side. MEN eg har fått epost om at ei vennlig sjel har vore inne og retta opp problemet mitt (for eg meldte det inn som eit problem), og det er ein fin strek over fjorden med namn på ferga og det heile :)

Det funkar jo dette her jo! :D
kjersti70
 
Posts: 6
Joined: Tue Jan 29, 2013 8:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Fergestrekninger

Postby Keihin » Thu Jan 31, 2013 8:51 pm

Hei, og velkommen hit! =)

Trykk her http://world.waze.com/livemap/ og så leter du opp øya. Deretter velger du "Update Map" over kartet og så trykker du "Permalink" nede til høyre i editoren. Kopier så den URLen du får i adressefeltet og lim inn i en post her, så kan vi hjelpe til med å se på det.

Fergestrekninger tegner vi inn som "veier" ja, men Waze kan jo selvfølgelig ikke hjelpe deg med hvem av veivalgene som er best akkurat da. Rutetider har den ikke peiling på =)
Keihin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 397
Joined: Fri Oct 08, 2010 6:41 pm
Location: Lierskogen
Has thanked: 272 times
Been thanked: 133 times

Re: Fergestrekninger

Postby kjersti70 » Thu Jan 31, 2013 8:46 pm

Da har eg rota meg inn i dette forumet - temmelig grønn, og har framleis den der flaue smokken i munnen når eg kjører rundt.

Men altså - eg bur på ei øy. Som har ei bru på eine sida og ei ferge på den andre. Begge mulighetene fører meg til jobb i byen. Og det hender eg tek ferga, for det går raskare om eg treff på rutetida. Men Waze forstår jo ikkje dette i det heile tatt, og vil ha meg rundt fjorden.

Det er altså ingenting eg kan gjere med dette? Det nyttar ikkje å "asfaltere" over fjorden, eller noko slikt?
kjersti70
 
Posts: 6
Joined: Tue Jan 29, 2013 8:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Fergestrekninger

Postby Keihin » Sun Jan 06, 2013 11:15 am

Hei!

Er opptatt av at man identifiserer et reelt problem i software før man bestemmer seg for å endre noe. Mulig jeg har lest dårlig, men jeg kan ikke se at det er noe konkret problem utpekt her med de løsningene som eksisterer i Waze i dag?

Å legge til enda en veitype vil vel i praksis ikke gjøre noe med hvordan klienten oppfører seg? Mye løses jo med å skrive "Fra - Til ferge" i Street Name og huke av for Toll Road? Man kan da identifisere at det er ferge i kartet og vil få opp varsel hvis man forsøker å navigere der.

Rutemessig kan jeg ikke se at man klarer å løse ferger bra uansett. Da må jo Waze ha kontroll på fergetider/ruteplaner. Altså noe urealistisk =)

Når man ser på de hundrevis av forslag Waze har på lista si, så tenker jeg at man bør konsentrere seg om de viktige sakene som berører oss daglig. Mine personlige favoritter der er tunneler og veier som kun er åpne deler av døgnet. Oppfordrer herved flere til å stemme på sine hjertesaker =)
Keihin
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 397
Joined: Fri Oct 08, 2010 6:41 pm
Location: Lierskogen
Has thanked: 272 times
Been thanked: 133 times

Re: Fergestrekninger

Postby the2rB » Thu Nov 15, 2012 4:17 pm

Pepsodent wrote:Jeg synes i utgangspunktet det ikke ser så galt ut. Det finnes neppe noe nedskrevet om hvordan man navngir kø-felt ved fergekai, men at anvisningene bør være i overenstemmelse med skilting er en god regel. Det er samme utgangspunkt med avkjøringsramper ihht vegvesenets kryssnummer. Skilting og anvisning bør ligne hverandre. At Stavanger og Våge ikke er finnes på "Bergenshalvøen" (sic) gjør ikke anvisningene misvisende. Alle (forhåpentligvis) vil vite man ikke er i Stavanger eller Våge, men at man er på vei dit, slik som med annen sammenlignbar skilting.

Flott at me er einige. Da lar eg desse stå slik inntil nokon kjem med ein bedre idé.

Pepsodent wrote:Jeg ville imidlertid slettet rundkjøringen og bygget den opp på nytt. Følsomme vesener som de er tåler de dårlig foreldreløse noder, slik denne har flere av. Videre bør den låses før "automagien" setter den til toveiskjørt (noe den før eller siden vil gjøre med nok trafikk).

Denne hadde eg ikkje sett. Takk. Ordna.

Pepsodent wrote:Jeg ville ha degradert av og på-kjøringstraseen til street ihht Wikien.

Ordna. Takk. Her hadde eg berre ikkje tenkt meg om. Var litt mange vegar her eg ordna på ein gong...

Pepsodent wrote: Videre ville jeg slettet rundkjøringen vest for av og på-kjøringfeltet, og plassert en endenode i dens sted. Rundkjøringer bør ikke plasseres i enden av vei. Uten endenode (koble til et segment, for deretter å slette det) vil du få kjøreanvisning "proceed to higlighted route" som vil alle kjenner.

Done. Dette visste eg veldig godt at eg ikkje skulle gjera. Antar eg hadde tenkt å laga vegar ut frå denne - men det er berre små "stopp-lommer", så gjor det ikkje. Takk.

Pepsodent wrote:Jeg ser også at fergen E39 nordover er stengt med svingforbud fra kaikanten og videre inn på kaia, men dette er kanskje tilsiktet?

Svingforbudet her er satt for at ein ikkje skal bli ruta gjennom kø-feltene, og tilbake om ein har kjørt feil og Waze skal ha deg til å snu. At ein da i stedenfor blir ruta til av- og påstigningsfeltet.

---

Ang "Ferry Lanes":
Man slipper og varsel frå Waze om at man ikkje er "på veien" når man er på Ferry Lane.
Min "herjing" med dette feltet på Halhjem - Sandvikvåg var egentlig ein kopi av Bruravik - Brimnes på Rv7 der ein smart kar hadde lagt det inn :-)

Halhjem - Sandvikvåg er dessverre ein strekning der det er litt uoversiktlig med hvor nøyaktig ferja vil gå på sjøen - derfor vart feltet litt i overkant stort. Dette vil kanskje ein sjekk på GPS-punkt avdekke.
Eg har ikkje rettigheter til heile strekningen - men nokon med rettigheter til heile strekningen må gjerne gjera det - så kan vegen justerast samtidig.
the2rB
Experts
Experts
 
Posts: 125
Joined: Thu Jul 19, 2012 4:11 pm
Location: Hallingdal, Norway
Has thanked: 56 times
Been thanked: 44 times

Re: Fergestrekninger

Postby Pokerfjes » Wed Nov 14, 2012 10:02 am

Orko420 wrote:"Ferry Lane" er selve ferjestrekningen (som i shipping lane = skipslei), ikke ombordkjøringsområdet på kaien. Landemerket skal vel ha den funksjonen at det ikke blir generert automatiske veistrekker midtfjords når fergen avviker fra det som allerede er inntegnet. Disse landemerkene vises ikke i klienten.

My bad dere har selvfølgelig rett. Og det er et nyttig landemerke... det blir stadig generert nye veistrekninger over boknafjorden av folk som har waze på pave.
Pokerfjes
 
Posts: 106
Joined: Wed Mar 07, 2012 12:36 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Fergestrekninger

Postby Saupskalle » Wed Nov 14, 2012 9:56 am

"Ferry Lane" er selve ferjestrekningen (som i shipping lane = skipslei), ikke ombordkjøringsområdet på kaien. Landemerket skal vel ha den funksjonen at det ikke blir generert automatiske veistrekker midtfjords når fergen avviker fra det som allerede er inntegnet. Disse landemerkene vises ikke i klienten.
Saupskalle
 
Posts: 61
Joined: Thu Aug 11, 2011 7:21 pm
Location: Oslo/Isfjorden - Norway -
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Next

Return to Norway

Who is online

Users browsing this forum: No registered users