[Script] WMEOpenData v2.36 (20171029)

[ img ]

Moderators: Unholy, Timbones

Re: [Script] WMEOpenData v1.24 (20130403)

Postby Twister-UK » Tue Apr 09, 2013 8:03 pm

Fortunately, it appears that the fixes I've been working on to support the new beta WME also allow WMEOD to work again in this new public version too. If it hadn't been for the combination of local network issues at the weekend, and the ongoing flakiness of the Waze servers, I'd have released the new version already. Barring any further problems here, there or anywhere else, I should however get it onto userscripts later tonight.
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.25 (20130409)

Postby Twister-UK » Tue Apr 09, 2013 10:24 pm

1.25 is here... mostly just compatibility fixes for both public and beta WME, but also extends the roman numeral case-correction fix from 1.24 to cover all numerals found in the current OS Locator dataset.

http://userscripts.org/scripts/show/137249
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.26 (20130410)

Postby Twister-UK » Wed Apr 10, 2013 9:06 pm

1.26 allows NameCheck to recognise segments that have been renamed correctly but not yet saved...

http://userscripts.org/scripts/show/137249
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.26 (20130410)

Postby Twister-UK » Wed Apr 24, 2013 10:19 pm

ditchi56 wrote:There are quite a few little roads in towns, especially private roads, with blank names on the OS map, and there is no point in highlighting them when a local has supplied the name.


Most of the time these roads fall within the bounding box of another road, and so the script isn't able to determine that no OS name exists for that road.

ditchi56 wrote:could it please start highlighting roads (perhaps in a different colour) where the OS do have a name but WME doesn't?


The above comment is relevant here too - most WME-unnamed roads will lie within at least one bounding box, so adding this functionality into WMEOD would give results little different to using the No Name option in WMECH...


I've got some back-burner work going on to reduce the number of false positive matches, and if this produces anything useful then I'll reconsider adding the above functionality.
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.27 (20130427)

Postby Twister-UK » Sat Apr 27, 2013 5:00 pm

Just found an error in the gazetteer name checking code which would return a "Place name is not in OS data" result for valid names if, in the gazetteer name list, they were immediately adjacent to a name containing an accented character...

http://userscripts.org/scripts/show/137249
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.28 (20130502)

Postby Twister-UK » Thu May 02, 2013 7:46 pm

Pretty much anyone who's used the NameCheck function in previous versions of WMEOD will be aware that it isn't the fastest bit of code on the planet, especially in densely populated areas such as central London. After several days of in-depth performance analysis in both Firefox and Chrome, I'm pleased to announce the fruits of this labour are now available to one and all in the shape of 1.28...

http://userscripts.org/scripts/show/137249

So, just how much faster is it? Well, if 1.27 was a Citroen 2CV climbing up to the top of the Hardknott Pass whilst towing a trailer full of lead blocks, 1.28 is more like a Bugatti Veyron going down the other side with a Saturn V first stage rammed up its backside firing at full throttle... or something like that. For those who prefer cold hard numbers, I'm seeing results returned around 14-15x faster than before.
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.28 (20130502)

Postby Twister-UK » Fri May 03, 2013 6:46 am

iainhouse wrote:First off, with the black highlights turned on, I'm sometimes encountering large blocks of segments that are all highlighted black. Sometimes a hard refresh will clear them, but as I pan around the same block tends to re-appear.


Found a bug in the code that was supposed to be handling the boundary cases where the NC function needs to pull in OS data from more than one 10km block... Now fixed, expect another release later today.

iainhouse wrote:Secondly, strange highlighting behaviour when editing, even without black highlights on. After editing a segment (say changing name or road type) the bright blue highlight disappears from the segment, although the nodes still appear if I mouseover the segment.


Oops :oops: Yeah, confirmed, will add this into the next release too.

iainhouse wrote:Finally, I have always seen the occasional time when the WMEOpenData window won't appear after a page load and I normally just do a refresh. However I am now seeing that happen a lot more.


Does it not open at all, or just stay with the "Loading OS data" message? If it's the former, then it's probably because WME itself is flakier than a flaky thing these days, and often fails to load fully (even without any scripts active you'll see this happening) which then prevents the onload event from firing, which in turn prevents WMEOD from completing its own initialisation.
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.28 (20130502)

Postby Twister-UK » Fri May 03, 2013 6:49 am

Timbones wrote:More bad news - it doesn't run in Chrome Beta (v27). I've had to turn my script into a proper .crx extension. I can send you my working source, or you can copy how WME-Addons does it. Or you may be able to figure out a different way to bootstrap them into the main sandbox.

:ugeek:


I'm really not loving Chrome at the moment :evil: Thanks for the PM, I'll have a look at that when I've got time to give it some proper attention.
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.28 (20130502)

Postby Twister-UK » Fri May 03, 2013 11:03 am

Just uploaded 1.29 which should resolve the two main issues noted by Iain.
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

Re: [Script] WMEOpenData v1.29 (20130503)

Postby Twister-UK » Fri May 03, 2013 7:35 pm

*really* not feeling the love for Chrome today... Part of the optimisation was a Chrome-specific bit of code to deal with splitting the lines of OS data into their individual parts, and it isn't splitting off the locality. Easy fix, I'll upload it later tonight once the kids settle down!
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 2891
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 436 times
Been thanked: 2576 times

PreviousNext

Return to United Kingdom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users