Post Reply

Dummy Cameras

Post by Kevintiobraid
I've read the Wiki https://wazeopedia.waze.com/wiki/United ... my_Cameras
But what actually happens in the app when you approach a dummy camera?  Does the camera appear on the map but no notification?
 
Kevintiobraid
Area Manager
Area Manager
Posts: 1142
Answers: 1
Answers: 1
Has thanked: 362 times
Been thanked: 248 times
Kevin
https://waze.cw1998.uk/assets/images/wa ... l-logo.png
AM for South Tipperary, Waterford, South Kilkenny, Derby, Nottingham, Lincoln
Pixel 5

Post by iainhouse
Yep - that's pretty much what happens. :D
 
It's pretty rare that we need to use dummy cameras in the UK. I have used it occasionally for cameras that have been burned out or have a bag over them. It they aren't on the map, people will waste time & concentration trying to report them. And if a camera gives an alert when it's visibly not in use, the same problem applies.
iainhouse
Country Manager
Country Manager
Posts: 11138
Answers: 1
Has thanked: 2171 times
Been thanked: 7646 times
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... c4/AGC.pnghttps://sign.waze.tools/s2000.pnghttps://sign.waze.tools/c6.png
My scripts: WME FixUI WME Presets :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season

Post by iangpowell
Here's one near me that was added at my request after a UR. It shows up in the app, with a small red cross in one corner (so easy to miss), but doesn't give a voice alert warning. I think the general consensus for adding this one was that it is a reasonable enough replica (see the GSV imagery) made by a local resident to potentially have road users slam on the brakes when they saw it last minute!
iangpowell
Area Manager
Area Manager
Posts: 828
Has thanked: 305 times
Been thanked: 109 times

AM for the Thames Valley and Tees Valley / Tyneside, UK and Co Donegal, Ireland

Post by Kevintiobraid
I think I'll add one here as it generates regular URs
Kevintiobraid
Area Manager
Area Manager
Posts: 1142
Answers: 1
Has thanked: 362 times
Been thanked: 248 times
Kevin
https://waze.cw1998.uk/assets/images/wa ... l-logo.png
AM for South Tipperary, Waterford, South Kilkenny, Derby, Nottingham, Lincoln
Pixel 5

Post by PropertyGeek
iainhouse wrote: Fri Jun 11, 2021 8:36 pm Yep - that's pretty much what happens. :D
 
It's pretty rare that we need to use dummy cameras in the UK. I have used it occasionally for cameras that have been burned out or have a bag over them. It they aren't on the map, people will waste time & concentration trying to report them. And if a camera gives an alert when it's visibly not in use, the same problem applies.

 
Several on the M25 in the southern section - I think these are old cameras that have been decommissioned. 
PropertyGeek
Area Manager
Area Manager
Posts: 556
Has thanked: 42 times
Been thanked: 56 times

Post by Twister-UK
PropertyGeek wrote: Wed Jun 23, 2021 12:05 pm
iainhouse wrote: Fri Jun 11, 2021 8:36 pm Yep - that's pretty much what happens. :D
 
It's pretty rare that we need to use dummy cameras in the UK. I have used it occasionally for cameras that have been burned out or have a bag over them. It they aren't on the map, people will waste time & concentration trying to report them. And if a camera gives an alert when it's visibly not in use, the same problem applies.



 
Several on the M25 in the southern section - I think these are old cameras that have been decommissioned. 


 
They are, along with all of the other camera sites elsewhere on the M25 which haven't been upgraded, but where the original housings remain visible without any indication to approaching traffic that they're now just empty shells.
 
Twister-UK
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 3889
Has thanked: 545 times
Been thanked: 3234 times
Chris (not to be confused with Chris or Chris...)
AM SE England & Shetland Islands, UK Local Champ, WME Beta Tester & ScriptMangler
WME/Livemap enhancement scripts @ GreasyFork


https://chizzum.com/greasemonkey/images/beta.pnghttps://chizzum.com/greasemonkey/images/s0300.pnghttps://chizzum.com/greasemonkey/images/c5s.png

Post by RebeccaWilde
Hi, 

I drove on the M1 from J35 down to London last night and noticed that a number of cameras, especially in the first half of the journey were not showing on waze... are these inactive cameras or just unmarked on waze? 

TIA :) 
 
RebeccaWilde
Posts: 1

Post by iangpowell
There's a bug that Waze HQ have been aware of for over a year that sometimes causes cameras to not show up in the app. 99% of the time cameras are present in WME.

If you come across it again, by all means report in the app and we can add to the bug report, or if you remember the location you can post a permalink from the WME.
iangpowell
Area Manager
Area Manager
Posts: 828
Has thanked: 305 times
Been thanked: 109 times

AM for the Thames Valley and Tees Valley / Tyneside, UK and Co Donegal, Ireland