Incorrect mileage

Moderators: Unholy, bextein

Re: Incorrect mileage

Postby littlestlou » Sun Jun 03, 2012 3:59 pm

gerben wrote:Happened twice to me... I did not contact support about this because I have been very busy with other hobbies atm.


I have notice this issue as well when selecting a route. I think the initial calculation is "as a crow flies" but then when I actually start on the route it will auto-correct. So what was said to be a 23 mile route is actually 30 for example. Also, I've noticed that sometimes the miles remaining doesn't update. I will be just a couple of miles from my destination but Waze says I still have 16 miles remaining. This a recent quirk but the other route calculation error has been on-going.
littlestlou
 
Posts: 237
Joined: Sat Jan 22, 2011 7:13 pm
Location: Dallas/Fort Worth Metro, North Texas
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Re: Incorrect mileage

Postby invented » Wed May 23, 2012 5:30 pm

What is that icon to the left of the battery percentage ?
invented
 
Posts: 618
Joined: Sat Mar 10, 2012 8:03 am
Location: Port Colborne, ON
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times

Re: Incorrect mileage

Postby gerben » Tue May 22, 2012 10:34 am

Happened twice to me... I did not contact support about this because I have been very busy with other hobbies atm.
gerben
 
Posts: 4783
Joined: Sun Dec 13, 2009 10:42 pm
Location: Almelo
Has thanked: 33 times
Been thanked: 195 times

Re: Incorrect mileage

Postby jasonh300 » Tue May 22, 2012 1:13 am

That's a new one. Report the problem on the support page...just copy and paste a link to this thread.
jasonh300
 
Posts: 7567
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 403 times
Been thanked: 978 times

Incorrect mileage

Postby AggieJM » Wed May 23, 2012 5:43 pm

invented wrote:What is that icon to the left of the battery percentage ?

Battery level on my Bluetooth earpiece (Jawbone Icon).


Sent from my iPhone using Tapatalk (blame my phone for any typos)
AggieJM
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 181
Joined: Mon Sep 26, 2011 10:15 pm
Location: Celina, Texas, USA
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Incorrect mileage

Postby AggieJM » Mon May 21, 2012 8:17 pm

Has anyone ever seen this issue before?

I was using Waze on a road trip last week. I noticed at one point that the mileage wasn't correct to my destination (it's a route I frequent so I know times and mileage for it). I just assumed that Waze had picked a bad route, then I noticed the ETA was still correct for my normal route.

ImageUploadedByTapatalk1337631242.329245.jpg
(124.84 KiB) Downloaded 6301 times


This shows that I should cover 83 miles in 60 minutes (not likely on these highways). Right after I took that screenshot, I made a turn on route and the mileage dropped to 55 miles (correct) with the same ETA.

ImageUploadedByTapatalk1337631408.867226.jpg
(128.23 KiB) Downloaded 6299 times


What would cause this?



Sent from my iPhone using Tapatalk (blame my phone for any typos)
AggieJM
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 181
Joined: Mon Sep 26, 2011 10:15 pm
Location: Celina, Texas, USA
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times


Return to Navigation & Routing

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider]