Missing segments

Moderators: Unholy, bextein

Re: Missing segments

Postby OhioStMusicMan » Thu Nov 22, 2012 3:04 am

Last night, after never seeing this issue, it happened numerous times and each time more seemed to be missing. I know I was not the only one in the area to have it happen to as I've seen several URs throughout northern Ohio describing the same problem.
Attachments
IMG_1568.PNG
IMG_1568.PNG (105.15 KiB) Viewed 1870 times
IMG_1567.PNG
IMG_1567.PNG (94.9 KiB) Viewed 1869 times
IMG_1566.PNG
IMG_1566.PNG (120.78 KiB) Viewed 1869 times
Travis
Waze 4.28.9.900
iPhone 7 (VZW) - iOS 10.3.3
iMac 21.5" & MacBook Pro 15" - macOS Sierra (10.12.6)
Area Manager: Bakersfield, CA
State Manager: Ohio

ImageImageImageImage
OhioStMusicMan
Waze Mentor
Waze Mentor
 
Posts: 154
Joined: Wed Apr 11, 2012 11:05 pm
Location: Toledo, OH
Has thanked: 60 times
Been thanked: 63 times

Re: Missing segments

Postby MisterMooCow » Thu Jan 17, 2013 6:01 am

jasonh300 wrote:Jhfrontz, if that happens again, send your logs In along with a note to support. Be sure you're set to Debug mode.


It's been a while since I looked at how to do this-- the wiki page says to do the 2##2 search in navigation and then reboot the phone-- do I really need to reboot the phone or is it sufficient to just terminate the app (truly terminate it, via a double-home and then press-and-hold on the app's icon for an iPhone) then restart?

Also, what's the penalty for always running with debug mode turned on?
MisterMooCow
 
Posts: 313
Joined: Sun Nov 27, 2011 11:05 pm
Location: oHIo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 34 times

Re: Missing segments

Postby MisterMooCow » Tue Jan 15, 2013 4:11 am

jasonh300 wrote:
Are you saying you're still seeing a failure of segments to load?


Is that the "proceed to highlighted route" and/or spontaneous recalculation of a route while, say, having been continuously on-route and on a freeway for many minutes?

It just happened to me on Saturday night (on a rural freeway).
MisterMooCow
 
Posts: 313
Joined: Sun Nov 27, 2011 11:05 pm
Location: oHIo
Has thanked: 70 times
Been thanked: 34 times

Re: Missing segments

Postby KB_Steveo » Tue Jan 15, 2013 12:44 pm

:lol: I was just going to edit my post to say that Waze might have actually fixed the problem too - You guys beat me to it.
ImageImageImage
WI State Manager
NE Wisconsin Area Manager (Green Bay / Appleton / Sturgeon Bay)
Wisconsin mapping resources curator
KB_Steveo
 
Posts: 318
Joined: Wed Jan 25, 2012 5:26 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 57 times
Been thanked: 29 times

Re: Missing segments

Postby KB_Steveo » Tue Jan 15, 2013 3:22 am

I'm pretty sure I have it figured out.

After talking to bigbear3764, the theory is:

(1) Map tiles in the live map have corruption that causes them not to download to the current client version
(2) The current live map tile generation process only generates new tiles when changes have been made.
(3) If you edit the area where the problem is occurring, it will force a rebuild of the affected tiles and fix the problem.
  • edit the geometry of the affected road
  • If the area is locked above your level, (1)draw in a new road. (2) save. (3) delete the road. (4) save again (I waited for the live map to be updated before steps 3 and 4 - others I've talked to did all 4 steps at once)
So far this has worked in all the areas I have had this problem.
ImageImageImage
WI State Manager
NE Wisconsin Area Manager (Green Bay / Appleton / Sturgeon Bay)
Wisconsin mapping resources curator
KB_Steveo
 
Posts: 318
Joined: Wed Jan 25, 2012 5:26 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 57 times
Been thanked: 29 times

Re: Missing segments

Postby KB_Steveo » Sat Dec 29, 2012 3:46 am

I'm still having problems with this. Does anyone know what's going on? I have a couple of permalinks of areas that others have submitted UR's at with the same problem if that helps. https://www.waze.com/editor/?zoom=0&lat ... 4,37695771
https://www.waze.com/editor/?zoom=2&lat ... 3,62096354
https://www.waze.com/editor/?zoom=2&lat ... 0,61967791
ImageImageImage
WI State Manager
NE Wisconsin Area Manager (Green Bay / Appleton / Sturgeon Bay)
Wisconsin mapping resources curator
KB_Steveo
 
Posts: 318
Joined: Wed Jan 25, 2012 5:26 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 57 times
Been thanked: 29 times

Re: Missing segments

Postby KB_Steveo » Thu Nov 29, 2012 1:48 am

I did a wipe, I think (I deleted the waze folder off my phone) and installed 3.5.1.4 and still am having this problem.
It's better now with the update from 3.5, but I still have a problem with small squares that don't show up at the closer zoom levels.
ImageImageImage
WI State Manager
NE Wisconsin Area Manager (Green Bay / Appleton / Sturgeon Bay)
Wisconsin mapping resources curator
KB_Steveo
 
Posts: 318
Joined: Wed Jan 25, 2012 5:26 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 57 times
Been thanked: 29 times

Re: Missing segments

Postby jwkilgore » Fri Nov 09, 2012 8:49 pm

I updated to 3.5 and drove from Tennessee to Ohio on Saturday, then drove back last night. Both times it's exactly like the OP said. Missing map segments in the client at some zoom levels, and continually having it beep and re-calculate the map near those segments.

Interestingly, though, it's not entire editor segments. One location where I left a UR pin the segment is 15,707 meters long (almost 10 miles, a ridiculously long segment that kills any usable traffic congestion reporting, but that's an argument I gave up on). But the short missing pieces of road were in the middle of this long segment.

I was running Waze on an Android (3.5.0.3) and two other people in the same vehicle were running iPhones (3.5), all were having the same problem.
Image
Jason Kilgore
iPhone 5c
Area Manager: Mississippi and Tennessee
jwkilgore
 
Posts: 98
Joined: Wed Jun 08, 2011 9:06 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Missing segments

Postby jasonh300 » Tue Jan 15, 2013 2:03 pm

Jhfrontz, if that happens again, send your logs In along with a note to support. Be sure you're set to Debug mode.


Via my iPhone 3GS.
jasonh300
EmeritusChamps
EmeritusChamps
 
Posts: 7568
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 407 times
Been thanked: 976 times

Missing segments

Postby jasonh300 » Tue Jan 15, 2013 6:25 am

jhfrontz wrote:
jasonh300 wrote:
Are you saying you're still seeing a failure of segments to load?


Is that the "proceed to highlighted route" and/or spontaneous recalculation of a route while, say, having been continuously on-route and on a freeway for many minutes?

It just happened to me on Saturday night (on a rural freeway).


Both AFAIK.


Via my iPhone 3GS.
jasonh300
EmeritusChamps
EmeritusChamps
 
Posts: 7568
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA, USA
Has thanked: 407 times
Been thanked: 976 times

PreviousNext

Return to Navigation & Routing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users