Missing segments

Moderator: Unholy

Re: Missing segments

Postby KB_Steveo » Tue Jan 15, 2013 12:44 pm

:lol: I was just going to edit my post to say that Waze might have actually fixed the problem too - You guys beat me to it.
ImageImageImage
WI State Manager
NE Wisconsin Area Manager (Green Bay / Appleton / Sturgeon Bay)
Wisconsin mapping resources curator
KB_Steveo
State Manager
State Manager
 
Posts: 312
Joined: Wed Jan 25, 2012 5:26 pm
Location: Wisconsin
Has thanked: 51 times
Been thanked: 25 times

Missing segments

Postby jasonh300 » Tue Jan 15, 2013 2:03 pm

Jhfrontz, if that happens again, send your logs In along with a note to support. Be sure you're set to Debug mode.


Via my iPhone 3GS.
Image
New Orleans, Louisiana
Regional Coordinator, South-Central Region
Waze FAQ ... Best Map Editing Practice
Ask me about Louisiana or Mississippi Editors Chat in Google Hangouts!
jasonh300
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7450
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA USA
Has thanked: 371 times
Been thanked: 920 times

Re: Missing segments

Postby AlanOfTheBerg » Tue Jan 15, 2013 5:58 pm

You'll want to find the location on the edit map and provide the permalink via that support ticket, too.

We know that updating a segment within a tile forces the rebuild of the tile, but the freeway missing tiles/recalc issue we experienced in December, that had no effect and Waze had to fix something in the background.

There have been things in the past which did require updating a segment, such as getting shields to appear back in the early days when that process was actually running. When we found a segment which would show the name rather than the shield, we had to make a small change to geometry of the road so that Waze would rebuild the tile and assign the right shield.
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.2.1 | Waze v4.2b
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23422
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1074 times
Been thanked: 4509 times

Re: Missing segments

Postby MisterMooCow » Thu Jan 17, 2013 6:01 am

jasonh300 wrote:Jhfrontz, if that happens again, send your logs In along with a note to support. Be sure you're set to Debug mode.


It's been a while since I looked at how to do this-- the wiki page says to do the 2##2 search in navigation and then reboot the phone-- do I really need to reboot the phone or is it sufficient to just terminate the app (truly terminate it, via a double-home and then press-and-hold on the app's icon for an iPhone) then restart?

Also, what's the penalty for always running with debug mode turned on?
MisterMooCow
 
Posts: 311
Joined: Sun Nov 27, 2011 11:05 pm
Location: oHIo
Has thanked: 72 times
Been thanked: 34 times

Re: Missing segments

Postby AlanOfTheBerg » Thu Jan 17, 2013 5:08 pm

jhfrontz wrote:do I really need to reboot the phone or is it sufficient to just terminate the app (truly terminate it, via a double-home and then press-and-hold on the app's icon for an iPhone) then restart?

Also, what's the penalty for always running with debug mode turned on?

No, the device doesn't need to reboot, but it is adviseable to restart the app.

"Penalty" may be more timeouts for operations as Waze is sometimes busy writing to log files instead of paying attention to netcode. Some display movements may be more jerky.
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.2.1 | Waze v4.2b
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23422
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1074 times
Been thanked: 4509 times

Previous

Return to Navigation & Routing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users