Move Roundabouts

You MUST read the "[Guidelines] How to request and search for new features" before posting here.

If you think you've found a BUG, use the appropriate "Official Feedback" thread found in the Waze Map Editor forum (parent of this forum).

Moderators: Unholy, bextein

Forum rules
You MUST read the "[Guidelines] How to request and search for new features" before posting here.

If you think you've found a BUG, use the appropriate "Official Feedback" thread found in the Waze Map Editor forum (parent of this forum).

Re: Move Roundabouts

Postby cw1998 » Wed Mar 02, 2016 7:18 pm

As well as moving roundabouts, I would like to be able to adjust their size/radius as well, without having to redo the entire roundabout for reasons already mentioned.
cw1998
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 198
Joined: Sat Jul 23, 2011 10:02 am
Location: Waringstown, Northern Ireland
Has thanked: 103 times
Been thanked: 38 times

Re: Move Roundabouts

Postby Happy_Lyn » Sun Nov 25, 2018 4:11 am

I believe this was brought up to staff again at one or more of the NA Meetups. I doubt that it is anywhere on the timeline, but we can keep hoping. Haha
[ img ] Happy_Lyn

West Large Area Manager in Michigan
Area Manager in PA & WV
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]

Saving routing, one soft turn and city name at a time.
Happy_Lyn
Waze Mentor
Waze Mentor
 
Posts: 128
Joined: Sun Sep 25, 2016 4:37 am
Has thanked: 176 times
Been thanked: 53 times

Re: Move Roundabouts

Postby hariskar_ » Tue Feb 20, 2018 7:42 am

Still no way to move roundabouts?
hariskar_
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 62
Joined: Tue Dec 30, 2014 2:17 pm
Location: Greece/Kavala
Has thanked: 38 times
Been thanked: 4 times

Re: Move Roundabouts

Postby hariskar_ » Sat Mar 10, 2018 3:40 pm

But when a roundabout has roads attached to it the roundabout node that connects to the road does not move and the roundabout shape gets strange. Am I doing something wrong?
hariskar_
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 62
Joined: Tue Dec 30, 2014 2:17 pm
Location: Greece/Kavala
Has thanked: 38 times
Been thanked: 4 times

Re: Move Roundabouts

Postby iainhouse » Mon Mar 12, 2018 2:09 am

hariskar1 wrote:But when a roundabout has roads attached to it the roundabout node that connects to the road does not move and the roundabout shape gets strange. Am I doing something wrong

You are not. A bug introduced in the most recent WME release means that a function used by Justin's script isn't working properly - only the junction nodes of the roundabout get moved, the rest of the geometry stays where it is.

This is an acknowledged bug by HQ, so we are hoping for a fix.

cw1998 wrote:As well as moving roundabouts, I would like to be able to adjust their size/radius as well, without having to redo the entire roundabout for reasons already mentioned.

That's on Justin's "wish list" for the script. ;)
[ img ][ img ][ img ]
UK AdminsUK WikiWaze FAQWMEFU Script :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 10484
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 2838 times
Been thanked: 8677 times

Re: Move Roundabouts

Postby iainhouse » Fri Nov 02, 2018 6:03 pm

IamtheLexx wrote:I would like to see better implementation of oval roundabouts, being able to rotate them to conform to the aerial image.

Give that this request is rapidly approaching it's 4th anniversary without action, I don't think Waze are ever going to do it.

But JustinS83's WME RA Util script, mentioned above, can rotate roundabouts as well as moving them. So you can draw a horizontal/vertical oval, then rotate it to how you want. And the script is working fine now. :mrgreen:
[ img ][ img ][ img ]
UK AdminsUK WikiWaze FAQWMEFU Script :ugeek:
I want to go to a commune in Vermont and deal with no unit of time shorter than a season
iainhouse
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 10484
Joined: Mon Jul 23, 2012 5:16 pm
Location: on the road from London to insanity, with Waze HQ in the driving seat
Has thanked: 2838 times
Been thanked: 8677 times

Re: Move Roundabouts

Postby IamtheLexx » Fri Nov 02, 2018 4:48 pm

I would like to see better implementation of oval roundabouts, being able to rotate them to conform to the aerial image.
[ img ][ img ][ img ][ img ]
Google Pixel 2 XL Android 10 (Q) | Nexus 6P & 5X Oreo 8.1 (legacy)
PM: Ontario
IamtheLexx
State Manager
State Manager
 
Posts: 643
Joined: Tue Feb 24, 2015 12:05 am
Location: Niagara Falls
Has thanked: 353 times
Been thanked: 106 times

Re: Move Roundabouts

Postby jm6087 » Tue Nov 20, 2018 12:53 pm

Osaka78 wrote:Do you all use programs like Meazure? You can trace circles, angles, lines etc with floating tools that stay on top of your browser window. We love using the circle tool in Meazure for mapping roundabouts and finding the perfect center of roads. Kudos to C Thing Software for creating such an awesome free and open source program. Kind regards from Osaka78 PS please let us know, what are your favourite mapping tools??
Meazure http://www.cthing.com/Meazure.asp


Most of us use a script created by one of the volunteer editors to be able to move roundabouts. I think what everyone here would like is to see it become part of the native WME.
jm6087
US Waze Champs
US Waze Champs
 
Posts: 4306
Joined: Wed Jun 17, 2015 10:05 pm
Location: Lone Star State, Hook 'em Horns
Has thanked: 725 times
Been thanked: 1809 times

Re: Move Roundabouts

Postby JustinS83 » Tue Nov 27, 2018 2:44 pm

Happy_Lyn wrote:I believe this was brought up to staff again at one or more of the NA Meetups. I doubt that it is anywhere on the timeline, but we can keep hoping. Haha

Yes, it is on the list of 10 script/script features that I have asked if devs could implement natively. I have heard which features they are considering for implementation but I was told that the feedback was positive and they are looking into the possibilities.
Script Writing Community Coordinator
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]
JustinS83
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1370
Joined: Wed Dec 03, 2014 4:33 am
Location: Franklin, OH
Has thanked: 346 times
Been thanked: 2450 times

Move Roundabouts

Postby napauy » Sat Nov 08, 2014 2:13 am

Hello everyone.
When satellite imagery and GPS lines are out of phase with respect to a roundabout.
The idea is to move the roundabout with all its unions, no need to redo the round again; This velocity data history is not lost roundabout.
Very Utli when the roundabout is very complex and difficult to remake.
Do not know if someone already suggested something similar, I did not find anything about it, if so excuse me.
Sorry for my bad English.
Regards.!!
napauy
Master Raider
Master Raider
 
Posts: 522
Joined: Wed Nov 06, 2013 4:01 am
Location: URUGUAY
Has thanked: 201 times
Been thanked: 178 times

Next

Return to WME Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users