Full screen

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderators: krankyd, Unholy

Re: Full screen

Postby AlanOfTheBerg » Mon Dec 03, 2012 4:22 pm

Schamperl wrote:It never uses full screen on my iPhone with IOS 6.0.1. Does it work on your device? Which one do you have?

iOS 6.0.1, iPhone 5, Waze 3.5.1.0 uses the full screen.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19485
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 653 times
Been thanked: 2253 times

Re: Full screen

Postby AlanOfTheBerg » Mon Dec 03, 2012 4:33 pm

Schamperl wrote:I have the iPhone 4s and Waze 3.5.1.0. So why isn't it working on my device? Is it just 'cause you are using iPhone 5?

Could you post a full-resolution screenshot to an image hosting service like imageshack or other? I think it would help us understand what you are seeing. (I previously used Waze on a iPhone 4, iOS 5.1.1 j/b with no issues.)
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19485
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 653 times
Been thanked: 2253 times

Re: Full screen

Postby AlanOfTheBerg » Mon Dec 03, 2012 5:33 pm

That is considered full screen for Waze. You're the first person I've heard of suggesting you don't want to see battery status or the current time, etc., while running Waze.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19485
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 653 times
Been thanked: 2253 times

Re: Full screen

Postby AlanOfTheBerg » Mon Dec 03, 2012 5:38 pm

Schamperl wrote:Ok. I don't consider this as full screen, cause when i'm in navigation mode, i don't need these informations. So it would be nice to turn the status bar off....

Unless Waze can implement some kind of user-selectable option, I can't see that being implemented. I wouldn't hold your breath. Unless you've got massive lung capacity. :mrgreen:
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19485
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 653 times
Been thanked: 2253 times

Re: Full screen

Postby AlanOfTheBerg » Mon Dec 03, 2012 6:19 pm

OldGnome wrote:I can't find an app on my iPhone 4S that does not display that information. It is likely iOS peeking through and not a matter of an app allowing or disallowing the information.

Most games take over the full screen.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19485
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 653 times
Been thanked: 2253 times

Re: Full screen

Postby dmcconachie » Mon Dec 03, 2012 5:46 pm

Most people will want to see it. Battery and time being strong examples. Not like you'd gain a lot of screen real estate by removing it.

If you were on Android you could actually do it via Tasker though.

via tapatalk
dmcconachie • UK Country Admin • Forum Moderator • Former Global Champ
Nexus 4 • Android 4.3
UK WikiFB PageForum FAQCurrent status
dmcconachie
 
Posts: 6021
Joined: Sat May 22, 2010 11:44 pm
Location: Edinburgh, UK
Has thanked: 80 times
Been thanked: 260 times

Re: Full screen

Postby dmcconachie » Mon Dec 03, 2012 5:52 pm

I charge mine too but I still like to see the battery. Data indicator too

via tapatalk
dmcconachie • UK Country Admin • Forum Moderator • Former Global Champ
Nexus 4 • Android 4.3
UK WikiFB PageForum FAQCurrent status
dmcconachie
 
Posts: 6021
Joined: Sat May 22, 2010 11:44 pm
Location: Edinburgh, UK
Has thanked: 80 times
Been thanked: 260 times

Re: Full screen

Postby mwburn » Mon Dec 03, 2012 5:49 pm

Schamperl wrote:I see.... But why is it necessary to show the status bar? imo it has nothing to do with the app itself. So why don't show some more Waze related info instead of this IOS stuff? Probably the only usable thing is you can see on long drives if some new emails or text messages were coming in if you have your phone in silent mode....


My personal opinion, I like the status bar (to see my signal strength and the time) especially when driving in areas were coverage may be less. Plus, I don't think there would be much additional "info" available.
I'd be ranked higher if I drove more than 5 miles to work. :-(
But I only have to drive 5 miles to work. :-)

Image
mwburn
 
Posts: 85
Joined: Wed Jul 04, 2012 3:05 pm
Location: Utah, USA
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

Re: Full screen

Postby mwburn » Mon Dec 03, 2012 5:55 pm

Schamperl wrote:I don't need my battery status when i'm using in my car 'cause my phone is recharging when i drive... Using Waze only on battery is insane 'caus it sucks a lot of battery....


I use it sans charger all the time and I'm pretty sure I'm not insane. :-)
I frequently make short trips (less than 10 miles) and don't take the time to plug in the charger. Why would I even bother running waze for such a short time you ask? To provide feedback for my fellow wazers of course. :D
I'd be ranked higher if I drove more than 5 miles to work. :-(
But I only have to drive 5 miles to work. :-)

Image
mwburn
 
Posts: 85
Joined: Wed Jul 04, 2012 3:05 pm
Location: Utah, USA
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

Re: Full screen

Postby OldGnome » Mon Dec 03, 2012 2:52 pm

Schamperl wrote:A full screen option would be great on the iPhone client. I don't know if it's possible on other clients already but an option to use the full screen of any device would be perfect!

How does it not use the full screen for you today?
OldGnome
 
Posts: 184
Joined: Sun Sep 23, 2012 7:14 pm
Location: Riverview, FL USA
Has thanked: 0 time
Been thanked: 11 times

Next

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Icementhols