Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby TW-Bolek » Thu Feb 04, 2016 5:50 pm

mousepl wrote:Zawsze możesz robić to jak ja, czyli zaznaczyć nazwę miejscowości na liście po lewej i skopiować do schowka.

Tak wczoraj robiłem - ale czasami działo się tak, że niby była zaznaczona miejscowość X, a on mi kopiował do schowka miejscowość w wiersza niżej :)
TW-Bolek
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 52
Joined: Wed Jul 08, 2015 7:04 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 1 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby jarkaz » Thu Feb 04, 2016 5:53 pm

Trochę wolniej to rób ;)
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2282
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 775 times
Been thanked: 453 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby FZ69617 » Mon Feb 15, 2016 8:20 pm

GrzecznyJamnik wrote:Mam taką prośbę żeby zrobić w skanerze opcję kopiowania nazwy miejscowości do schowka prawoklikiem.

Taka opcja jest w Skanerze niemal od początku - Włodek pomyślał o wszystkim. ;)

A działa to tak: najeżdżasz myszką nad nazwę miejscowości na liście po lewej i naciskasz Ctrl+C. Nazwa miejscowości powinna znaleźć się w schowku.
Analogicznie do kopiowania permalinka z łańcuszka w prawym dolnym rogu.
FZ69617
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 933
Joined: Fri Jul 25, 2014 9:29 am
Location: Zielona Góra, Poland
Has thanked: 58 times
Been thanked: 237 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby TW-Bolek » Mon Feb 15, 2016 8:43 pm

FZ69617 wrote:najeżdżasz myszką nad nazwę miejscowości na liście po lewej i naciskasz Ctrl+C.

Dziękuje, działa :)

To mam inną drobną propozycję - aby skaner po rozpoczęciu skanowania blokował automatycznie wszystkie opcje po prawej - tak samo jak robi to walidator (można tę część skryptu skopiować z Walidatora). Ma to wpływ na prędkość - trzeba ręcznie "odklikać" co najmniej 3-4 opcje przed startem, a po zakończeniu znowu je "zaklikać".
Walidator po starcie blokuje wszystko oprócz siebie, a potem odtwarza włączone wcześniej opcje, wygląda to tak podczas skanowania:
Attachments
Bez tytułu.png
(20.17 KiB) Downloaded 626 times
TW-Bolek
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 52
Joined: Wed Jul 08, 2015 7:04 pm
Has thanked: 147 times
Been thanked: 1 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby Jacek2000 » Tue Feb 16, 2016 10:32 am

GrzecznyJamnik przeczytaj kilka postów wcześniej, mousepl napisał wyrażnie, że "autor tego narzędzia niestety nie jest obecny"
Jacek2000
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 486
Joined: Mon May 12, 2014 7:04 pm
Location: Polska
Has thanked: 84 times
Been thanked: 89 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby zibin75 » Fri Feb 19, 2016 9:11 pm

Można prosić kogoś o udostępnienie pliku CSV (https://greasyfork.org/pl/scripts/8765- ... cowosci-pl) potrzebnego do pracy skryptu? Linki na stronie autora nie działają.
zibin75
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 14
Joined: Thu Jun 13, 2013 7:56 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby jarkaz » Fri Feb 19, 2016 9:17 pm

FZ69617 wrote:Z Nowym Rokiem pojawiły się aktualizacje w bazie danych TERYT.

Zaktualizowany plik miejscowości dla Skanera można pobrać stąd:
http://przeklej.org/file/bpQJ9c/waze-ci ... 160101.csv


noobek wrote:Wrzucę jeszcze kopie pliku, dla tych co nie chcą się męczyć z przeglądarką i reklamami na stronach przeklej.

http://waze.com.pl/waze-cities-wsp-20160101.csv

Na głównej http://www.waze.com.pl także wrzuciłem aby był pod ręką:
Przechwytywanie.JPG
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2282
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 775 times
Been thanked: 453 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby zibin75 » Fri Feb 19, 2016 9:21 pm

Wielkie dzięki :D
zibin75
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 14
Joined: Thu Jun 13, 2013 7:56 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 0 time

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby jarkaz » Sat Jul 09, 2016 12:38 am

W związku z wdrożeniem województw, proszę o wprowadzenie poprawek do skanera
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2282
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 775 times
Been thanked: 453 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

Postby jarkaz » Fri Sep 23, 2016 1:51 am

Po ostatniej aktualizacji WME, skaner błędnie skanuje brakujące miejscowości. W miarę możliwości proszę o dostosowanie do aktualnej wersji WME.
Z góry dziękuję ;)
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2282
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 775 times
Been thanked: 453 times

PreviousNext

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: Izba97, mousepl