Page 2 of 8

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Sat Jan 02, 2016 9:12 pm
by FZ69617
Z Nowym Rokiem pojawiły się aktualizacje w bazie danych TERYT.

Zaktualizowany plik miejscowości dla Skanera można pobrać stąd:
http://przeklej.org/file/bpQJ9c/waze-ci ... 160101.csv

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Mon Feb 15, 2016 8:20 pm
by FZ69617
GrzecznyJamnik wrote:Mam taką prośbę żeby zrobić w skanerze opcję kopiowania nazwy miejscowości do schowka prawoklikiem.

Taka opcja jest w Skanerze niemal od początku - Włodek pomyślał o wszystkim. ;)

A działa to tak: najeżdżasz myszką nad nazwę miejscowości na liście po lewej i naciskasz Ctrl+C. Nazwa miejscowości powinna znaleźć się w schowku.
Analogicznie do kopiowania permalinka z łańcuszka w prawym dolnym rogu.

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Mon Oct 31, 2016 10:01 pm
by FZ69617
Wersja 2.4.2 Skanera z poprawkami dostępna jest tu:

https://greasyfork.org/en/scripts/24481 ... cowosci-pl

Najnowszy plik z nazwami miejscowości znajduje się aktualnie tu:

waze-cities-wsp-20160725.csv

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Mon May 04, 2015 9:25 pm
by gavron7
Drogi autorze :)

Skaner bardzo fajny, pierwszy raz użyłem go podczas ostatniego nalotu :) BARDZO się przydał, dzięki temu 5te miejsce :P

Jednak mam problem... Instalowałem najnowszą wersję 2.4.0 na 2 kompach (oba XPki SP3 itd itp). I teraz:
1. laptop na którym robiłem nalot - wszystko fajnie, wgrałem plik z danymi, przeskanowałem, uzupełniłem miejscowości, jeszcze raz przeskanowałem - miejscowości uzupełnione zniknęły (czyli OK - aplikacja je znalazła na mapie). Jednak po ok. 2 godzinach używania skanera ponowne skanowanie nie przynosi efektów tj. nowo dodane miejscowości nie znikają z listy i NADAL WIDNIEJĄ JAKO BRAKI NA MAPIE :(
2. stacjonarny - taki sam system, zainstalowałem skrypt ale przy próbie wczytania pliku z miejscowościami niestety ale dochodzi do 100% i .... no właśnie nic.... mówi że jest ok, ale w swojej bazie nie ma ŻADNEJ miejscowości i nic nie można przeskanować.. Kilka razy próbowałem wczytywać plik jednak za każdym razem to samo :(

ps. nie odinstalowywałem nic i nic nie kombinowałem aby naprawić obie usterki :P

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Thu May 07, 2015 10:05 am
by gavron7
Na stacjonarnym reinstalowałem skrypt i zadziałało :P

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Fri Mar 27, 2015 10:15 pm
by Jacek2000
I jest następne pomocne narzędzie. Wielkie dzięki.

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Fri Oct 02, 2015 5:24 pm
by Jacek2000
Na stronie

Brak pliku
Upsss... Wygląda na to, że wybrany plik został skasowany z naszych serwerów.
Czy ktoś ma zapisany w/w pik?

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Fri Oct 02, 2015 6:37 pm
by Jacek2000
Dzięki. Nawet bardzo prosto.:)

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Tue Feb 16, 2016 10:32 am
by Jacek2000
GrzecznyJamnik przeczytaj kilka postów wcześniej, mousepl napisał wyrażnie, że "autor tego narzędzia niestety nie jest obecny"

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Tue Mar 31, 2015 11:48 am
by janusz794
Osada Gracze (województwo małopolskie) - brak współrzędnych - w wikipedi znalazłem tyle:

Współrzędne 49° 36′ 9″ N, 20° 48′ 51″ E
49.6025, 20.814167
UTM 34U 486572 5494453