Page 5 of 8

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Tue Feb 02, 2016 6:49 pm
by mousepl
Wątpię, aby ktoś to wykonał a autor tego narzędzia niestety nie jest obecny. Zawsze możesz robić to jak ja, czyli zaznaczyć nazwę miejscowości na liście po lewej i skopiować do schowka.

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Sun Mar 29, 2015 4:42 pm
by noobek
Hej,
Prośba jeszcze o poprawienie w csv, nazwy miejscowości Józefów (pow. otwocki) -> Józefów.
Przy aktualizacji nazw miast ustalona zostało, że Otwocki Józefów jest bez dopisku.

Dzięki.

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Fri Oct 02, 2015 5:59 pm
by noobek
Może tak będzie prościej:

http://www.waze.com.pl/skaner.zip

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Tue Jan 19, 2016 11:47 am
by noobek
Wrzucę jeszcze kopie pliku, dla tych co nie chcą się męczyć z przeglądarką i reklamami na stronach przeklej.

http://waze.com.pl/waze-cities-wsp-20160101.csv

Na głównej http://www.waze.com.pl także wrzuciłem aby był pod ręką:
Przechwytywanie.JPG
(32.22 KiB) Downloaded 533 times

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Wed Mar 25, 2015 9:12 am
by psciborek
Super! Nie wiedziałem, że w BDOO będą miejscowości. Myślałem, że trzeba będzie użyć PRNG. Listę miejscowości nazwanych unikanie mogę podesłać bo zrobiłem już jakiś czas temu. Będzie kod SIMC i nazwa. Przy czym wygenerowałem tylko dla miast i wsi. Wszelkie przysiółki olałem.

Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Tue Jul 28, 2015 3:35 pm
by TCholewa

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Sat Mar 28, 2015 2:23 pm
by Tobjas
Wczoraj odpaliłem, w miarę szybko przeszukałem mój powiat i biorę się powoli za dodawanie miejscowości :) Mega skrypt. Według mnie powinien być w podstawie z validatorem :)

Pozdrawiam

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Wed Apr 01, 2015 2:23 pm
by Tobjas
O i ja się dolacze do prośby :) To już by było 150% ponad normy :)

Pozdrawiam

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Fri Apr 03, 2015 1:07 pm
by Tobjas
U mnie pokazywanie miejscowości w moim terenie edytowania nie działa ;( Tzn jak to włącze to znikaja wszystkie nazwy, te na czerwono i te na zielono. I jeszcze zauważyłem ze kopiowanie do schowka nazwy miejscowosci tez niestety nie działa ;( Najezdzam na nazwe wciskam ctrl+c i nie kopiuje sie do schowka. Moze to tylko u mnie jest cos nie tak ;(

Re: Skaner Miejscowości PL - sprawdza brakujące miejscowości

PostPosted: Fri Apr 03, 2015 3:39 pm
by Tobjas
Zrobiłem skan i pojawiły się kropki :) A o tym ze musze na liście wybrać kopiowanie bym nie pomyślał :) Ja głupi nazwy z mapy chciałem kopiować :) Dzięki za pomoc

Pozdrawiam