Ograniczenia prędkości

[ img ]

Moderators: mousepl, redviper26

Re: Ograniczenia prędkości

Postby jarkaz » Sun Dec 25, 2016 4:33 pm

Przy wyznaczaniu trasy brane są średnie czasy przejazdy każdego odcinka, a nie dopuszczalne.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2120
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 750 times
Been thanked: 419 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby SebiSer » Sun Dec 25, 2016 4:16 pm

czy te prędkości wpływają na wyznaczanie trasy?
SebiSer
 
Posts: 224
Joined: Tue Mar 29, 2016 9:05 am
Location: Kraków
Has thanked: 72 times
Been thanked: 4 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby jarkaz » Tue Oct 18, 2016 11:15 am

guciuPL wrote:Dobra, to w takim razie po co jest taka możliwość w WAZE skoro nie działa, albo działa ale nie wiem jak.

WSLB, profundos czyli SLSM, czy inne to zewnętrzne apki/strony, w miare dokładnie działają i sa pomocne przy zgłaszaniu ograniczeń prędkości.
Opcja zgłaszania w Waze jest nieaktywna, ponieważ niektóre kraje skarżyły sie na zbyt dużą ilość zostawianych raportów. Czy będzie aktywna to nie wiadomo.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
jarkaz
Waze Local Champs
Waze Local Champs
 
Posts: 2120
Joined: Tue Apr 08, 2014 5:04 pm
Location: Sochaczew, Poland
Has thanked: 750 times
Been thanked: 419 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby Sosnaone » Tue Oct 18, 2016 8:27 am

Wslb jest optykę dobre że przypisany jest nick do zgłoszenia. Zawsze można kogoś dopytać o szczegóły zgłoszenia. Poza tym w wslb jest więcej opcji prędkości do zgłoszenia. Dla mnie jest to na duży plus.

pozdrawiam,
Sławek
Sosnaone
 
Posts: 39
Joined: Wed Aug 17, 2016 7:17 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 15 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby An_ka » Tue Oct 18, 2016 6:59 am

Nie zniechęcam do stosowania Wslb czasami sam używam weryfikuję na SV . A z pozostałymi metodami może być podobnie. Korzystałem również z profundos. Ta wbudowana w Waze jak na razie chyba jest wyłączona. Ograniczenia prędkości jednak warto zgłaszać.
An_ka
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 222
Joined: Thu Aug 21, 2014 7:04 pm
Location: Częstochowa , Poland
Has thanked: 12 times
Been thanked: 18 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby guciuPL » Tue Oct 18, 2016 6:11 am

Dobra, to w takim razie po co jest taka możliwość w WAZE skoro nie działa, albo działa ale nie wiem jak.
guciuPL
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 53
Joined: Mon Feb 17, 2014 9:01 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby An_ka » Mon Oct 17, 2016 9:25 pm

Wslb fajna apka do zgłaszania prędkości, przyjemna w obsłudze ale potrafi mieć przesunięcie nawet o kilkaset metrów.
An_ka
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 222
Joined: Thu Aug 21, 2014 7:04 pm
Location: Częstochowa , Poland
Has thanked: 12 times
Been thanked: 18 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby nanakara » Mon Oct 17, 2016 2:52 pm

W wslb wystarczy przytrzymać ikonę zgłaszania prędkości przez 2 sekundy i ikona się ukrywa na jakieś 5 sekund. Odbierasz rozmowę;) i po chwili znów możesz dodawać prędkości
nanakara
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 248
Joined: Thu Sep 11, 2014 9:04 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 27 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby guciuPL » Mon Oct 17, 2016 7:56 am

WSLB miałem. Jak się pojawiło w Waze, to odinstalowałem wslb.
Pole, którym się aktywuje WSLB, czyli szybkościomierz idealnie mi się pokrywa z odbieraniem połączenia w telefonie, Galaxy S4, andek 5.0.1. Wiem, że to można przesuwać, ale nie o to chodzi, żeby mieć uruchomionych tyle aplikacji. W edytorze mam wszystkie ptaszki włączone. podaję link do miejsca, w którym wczoraj wstawiłem kilka prędkości. Wcześniejszych tez nie ma.
https://www.waze.com/pl/editor/?env=row&lon=19.19423&lat=49.94013&layers=2981&zoom=3&mode=0&mapProblemFilter=0&mapUpdateRequestFilter=0&venueFilter=0&update_requestsFilter=false&problemsFilter=false
guciuPL
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 53
Joined: Mon Feb 17, 2014 9:01 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Ograniczenia prędkości

Postby Sosnaone » Mon Oct 17, 2016 6:06 am

Polecam wslb do waze, wtyczkę która pokazuje od razu login zgłaszającego. To wbudowane nie ma takiej możliwości. Pytanie czy oznaczyłeś w edytorze pokaz "błędy mapy"
Sosnaone
 
Posts: 39
Joined: Wed Aug 17, 2016 7:17 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 15 times

Next

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users