Page 17 of 18

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Tue Jan 05, 2016 9:29 pm
by TW-Bolek
Jest taki problem, że przy dzieleniu drogi na segmenty przypisuje się sama prędkość 145 km/h.

Na przykładu tutaj dzieliłem drogę na pół, aby "wydzielić" granice miejscowości.
I się przypisało 145 km/h - samo:
https://www.waze.com/pl/editor/?env=row ... =299478127

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Sun Feb 07, 2016 1:07 pm
by TW-Bolek
Coś się zmieniło w edytorze i wtyczka "speeds" kolorująca prędkości powoduje, że znika menu po lewej stronie i wylogowuje mnie co chwila.
Jak wyłączyłem wtyczkę, to edytor działa normalnie.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Mon Nov 09, 2015 11:30 am
by Vooytek
Ja na razie ustawiłem ograniczenie na kilku ulicach. Na przykład na osiedlu, gdzie jest "strefa 20" :)
Myślę że trzeba będzie po prostu ustawić 50 na razie, a może w przyszłości pojawi się jakaś opcja dodania 60 w nocy.
Podejrzewam że pojawi się to dopiero za jakiś czas, skoro dopiero teraz zacznie się dodawanie ograniczeń. Bezsensu gdyby pokazywało już teraz w aplikacji gdy prawie nie ma danych ;)

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Mon Nov 09, 2015 2:15 pm
by Vooytek
Prawda. Pamiętajcie o ustawianiu tych ograniczeń do 50 jedynie w obszarze objętym faktycznym obszarem zabudowanym ;)
No i naturalnie trzeba sprawdzać gdzie w miastach postawiono na przykład 40 zamiast 50, czy 70 zamiast 50. Bez pośpiechu, nie ma sensu później poprawiać.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Mon Nov 09, 2015 8:50 pm
by Vooytek
Czyli nie będzie czegoś takiego jak u "konkurencji"?
[ img ]
Nie mówię o tabliczce obszar zabudowany, jedynie o znaku oznajmiającym ile możemy na tym odcinku jechać maksymalnie :)

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Tue Nov 10, 2015 12:55 pm
by Vooytek
Na w moich okolicach powoli będę dodawał wszędzie ograniczenia, bo drogi są tutaj w 100% dawno temu zrobione i dzielę segment, jeżeli jest taka konieczność bo ograniczenie przypada w połowie. Nie wiem czy ma to aż takie znaczenie by było idealnie w punkt ale mniej więcej byłoby dobrze ;) Jak będzie różnica kilkunastu metrów to nic wielkiego według mnie.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Tue Nov 10, 2015 3:09 pm
by Vooytek
No cóż. Teren testowy daleko, także powodzenia :)

mousepl wrote:znaku oznajmiającego aktualna maksymalna prędkość nie będzie, będzie prędkościomierz, którego obwód będzie robił się czerwony (kwadraciki dookoła aktualnej prędkości).


W porządku, dzięki za informację.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Wed Nov 11, 2015 8:48 pm
by Vooytek
No właśnie, chciałem ustawić na autostradach ale nie mam możliwości, także na razie robię ograniczenia na węzłach które mam w zasięgu :)

Jarkaz - przyznaj że wyprosiłeś ten obszar ;)

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Thu Nov 12, 2015 1:57 pm
by Vooytek
Myślę że większości z nas ta grafika jest znana :)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... d_2011.svg

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Fri Nov 13, 2015 5:38 pm
by Vooytek
No i wyśmienicie! Czegoś takiego było mi trzeba, bo dodaję jak zwykle nieco chaotycznie i nie będę musiała przeklikiwać każdego segmentu by się upewnić że tam już jest ograniczenie dodane :)
Dzięki za udostępnienie!