Page 18 of 18

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Fri Nov 13, 2015 11:49 pm
by Vooytek
Działa normalnie. Wszystkie segmenty z ustawionymi prędkościami są oznaczone kolorami podanymi na czeskiej Wiki :) Już wychwyciłem kilka błędów, gdzie na szybko wpisało mi się 5 zamiast 50 :D

Jedyny błąd w działaniu jaki zauważyłem - gdy odznaczymy ten skrypt w warstwach, to po kliknięciu segmentu drogi nie ma on niebieskiego koloru ale w zasadzie ma to małe znaczenie.


Co masz na myśli z tym działaniem w przeciwną stronę?

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Sat Nov 14, 2015 2:01 pm
by Vooytek
Natomiast przerywany w jakimś kolorze z tabelki oznacza że segment ma różne wartości w obu kierunkach. Wtedy wartość niższa definiuje kolor :)

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Mon Nov 16, 2015 10:18 pm
by Vooytek
Ja na krajówce obok widzę że ostatnia edycja była Twoja a ograniczenia wynoszą 97km/h. Coś się źle zapisało czy jak? Bo na segmencie który podałeś jest 50, może już poprawione.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Fri Nov 20, 2015 8:39 pm
by Vooytek
No właśnie. Są takie różne miejsca i trzeba bardzo dokładnie dzielić odcinek i dodawać to wszystko, jeśli ma być naprawdę idealnie.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Thu Mar 03, 2016 12:11 pm
by Vooytek
Może dla wewnętrznych i prywatnych jest z góry założone, że mają nie więcej niż 20? Czy coś takiego.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Wed Mar 16, 2016 5:53 pm
by Vooytek
Nie możemy ustawiać czegoś takiego. Po prostu 50 ustaw :)

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Wed May 04, 2016 10:02 am
by Vooytek
Dokładnie. Czasami ograniczenie zmienia się w absurdalnie krótkim czasie. Przykład to okolice Poznania, gdzie na wjeździe do pewnych wsi jest przeskok z 90 do 60 i momentalnie 5 metrów dalej 40. Niewykonalne. Takie ograniczenie w aplikacji według mnie najlepiej nadaje się wtedy, gdy na długim odcinku jest na przykład 70 zamiast 90 i albo znak nam umknął albo zapomnieliśmy już ile było te parę minut temu. Zerkamy na ekran i już wiemy że nadal jest 70, o ile jest dobrze ustawione ;)

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Wed Mar 30, 2016 3:15 pm
by zibin75
Kubcio wrote:Na oficjalnym blogu jest o wprowadzeniu limitów prędkości

“What’s the speed limit on this street?” No need to worry, we got this. (...) Today we’re introducing a new feature in Austria, Belgium, Brazil, Colombia, Costa Rica, Czech Republic, El Salvador, France, Hungary, Italy, Latvia, Liechtenstein, Netherlands, New Zealand, Romania, Sweden, Switzerland, Trinidad, Tobago and Uruguay that helps you avoid tickets and drive more safely by notifying you when you’re going over the speed limit (rest of world coming soon.) Whether you’re driving on new and unfamiliar roads or a place where speed limits change with the season, you’ll no longer be in the dark. Waze will keep you aware of your speed, reminding you to slow down and drive safely.


Czekamy na Polskę, choć podobno dużo danych brakuje do włączenia tej funkcji.

Witam,
ktoś może wie jaki jest procent ustawionych limitów prędkości, żeby zostało to włączone w PL? Jeżeli dobrze pamiętam to było ok 50%, a potrzeba minimum 70%.

Re: Ograniczenia prędkości

PostPosted: Wed Mar 30, 2016 6:07 pm
by zibin75
mousepl wrote:Ograniczenia prędkości zostaną włączone od:
A/S: 90%
DK: 90%
DW: 80%

Aktualnie mamy (około):
A/S: 98%
DK: 51,8%
DW: 44,7%

Dzięki za odpowiedż :)
Musimy się jeszcze co nieco wspólnie postarać...
Zachęcam Wszystkich do roboty :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka