Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

[ img ]

Moderators: redviper26, mousepl

Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby An_ka » Fri Nov 13, 2015 3:27 pm

Podczas edycji łączenia dwóch dróg o poziomie np. "podstawowym" zauważyłem , że po zapisaniu nowo powstałego odcinka drogi , następuje podniesienie jej poziomu na " 1 " a czasami " 2 "
Czym spowodowany jest ten błąd ?
Proszę zwracać uwagę podczas edycji. :)
Pozdrawiam
An_ka
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 237
Joined: Thu Aug 21, 2014 7:04 pm
Location: Częstochowa , Poland
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby mousepl » Fri Nov 13, 2015 3:51 pm

Nie zdarzyło mi się jeszcze
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3130
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 912 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby An_ka » Sat Nov 14, 2015 10:15 am

Zrobiłem małe doświadczenie.
Dwa fikcyjne odcinki drogi połączyłem.
A to efekt:
https://www.waze.com/pl/editor/?env=row ... =295785216
Segment samoczynnie przeszedł na poziom 1.
W XP sp 3 przeglądarka Google Chrome
An_ka
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 237
Joined: Thu Aug 21, 2014 7:04 pm
Location: Częstochowa , Poland
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby mrcnlsk » Tue Nov 17, 2015 7:59 am

Mnie się to też zdarzyło, trochę poprzeglądałem mapę na żywo, na której to najlepiej widać. Jestem przekonany, że niektóre odcinki, które edytowałem a nie zmieniałem ich poziomu są na poziomie 1 zamiast podstawowym dopiero teraz to dostrzegam po przeczytaniu Twojego wątku.
mrcnlsk
Map Raider
Map Raider
 
Posts: 136
Joined: Mon Jul 14, 2014 8:32 pm
Location: Zabrze, Poland
Has thanked: 68 times
Been thanked: 30 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby maciej_friedel » Tue Nov 17, 2015 12:54 pm

It's Not A Bug, It's A Feature!
Popatrz na ikonę jaka się pojawia w czasie łączenia takich odcinków. To jest prawidłowe zachowanie edytora.

maciek
Location Wrocław, Poland CM, Иж Planeta Sport 350
[ img ]
maciej_friedel
 
Posts: 230
Joined: Sat Dec 17, 2011 11:21 pm
Location: Poland - Wrocław
Has thanked: 12 times
Been thanked: 35 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby mousepl » Tue Nov 17, 2015 2:17 pm

Jakoś nie mogę odtworzyć tego problemu. Łączę, przesuwam, nakładam i nic.
Masz jakieś Howto?
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3130
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 912 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby An_ka » Tue Nov 17, 2015 2:48 pm

Poszedłem dalej Połączyłem obok 3 odcinki. Gdy sie niezwruci uwagi wcześniej mamy już poziom 2.
https://www.waze.com/pl/editor/?env=row ... =296030407
Dlatego się nie dziwię teraz że czasami spotykam poziom 5
An_ka
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 237
Joined: Thu Aug 21, 2014 7:04 pm
Location: Częstochowa , Poland
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby mousepl » Tue Nov 17, 2015 3:12 pm

OK, rozumiem, ale czy ktoś może opisać krok po kroku jak to zrobić? Mi jakoś ta sztuka nie wychodzi.
mousepl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3130
Joined: Mon Nov 08, 2010 4:28 pm
Location: Bielsko-Biala, Poland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 912 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby An_ka » Tue Nov 17, 2015 3:28 pm

Na początku mam dwa odcinki zaznaczam oba z przyciskiem Ctrl. U góry pojawia się most klikam na niego a następnie zapisz. Powstaje droga po jej zaznaczeniu masz jak w przykładzie pierwszym dwa odcinki. Poziom 1
An_ka
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 237
Joined: Thu Aug 21, 2014 7:04 pm
Location: Częstochowa , Poland
Has thanked: 12 times
Been thanked: 19 times

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

Postby Zniwek » Tue Nov 17, 2015 4:18 pm

Skoro klikasz mostek, to logiczne że poziom się podniesie by na Livemap był graficznie zaznaczony mostek...?
Tak jak napisał maciej_friedel wyżej.
[ img ]

PROBLEM, PROPOZYCJA, MÓJ BŁĄD? PISZ ŚMIAŁO NA PW! Obiecuję się poprawić :)
Zniwek
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
 
Posts: 1673
Joined: Sun Mar 03, 2013 10:44 pm
Location: Luboń
Has thanked: 180 times
Been thanked: 169 times

Next

Return to Poland

Who is online

Users browsing this forum: No registered users