Page 1 of 3

Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Fri Nov 13, 2015 3:27 pm
by An_ka
Podczas edycji łączenia dwóch dróg o poziomie np. "podstawowym" zauważyłem , że po zapisaniu nowo powstałego odcinka drogi , następuje podniesienie jej poziomu na " 1 " a czasami " 2 "
Czym spowodowany jest ten błąd ?
Proszę zwracać uwagę podczas edycji. :)
Pozdrawiam

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Fri Nov 13, 2015 3:51 pm
by mousepl
Nie zdarzyło mi się jeszcze

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Sat Nov 14, 2015 10:15 am
by An_ka
Zrobiłem małe doświadczenie.
Dwa fikcyjne odcinki drogi połączyłem.
A to efekt:
https://www.waze.com/pl/editor/?env=row ... =295785216
Segment samoczynnie przeszedł na poziom 1.
W XP sp 3 przeglądarka Google Chrome

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 7:59 am
by mrcnlsk
Mnie się to też zdarzyło, trochę poprzeglądałem mapę na żywo, na której to najlepiej widać. Jestem przekonany, że niektóre odcinki, które edytowałem a nie zmieniałem ich poziomu są na poziomie 1 zamiast podstawowym dopiero teraz to dostrzegam po przeczytaniu Twojego wątku.

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 12:54 pm
by maciej_friedel
It's Not A Bug, It's A Feature!
Popatrz na ikonę jaka się pojawia w czasie łączenia takich odcinków. To jest prawidłowe zachowanie edytora.

maciek

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 2:17 pm
by mousepl
Jakoś nie mogę odtworzyć tego problemu. Łączę, przesuwam, nakładam i nic.
Masz jakieś Howto?

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 2:48 pm
by An_ka
Poszedłem dalej Połączyłem obok 3 odcinki. Gdy sie niezwruci uwagi wcześniej mamy już poziom 2.
https://www.waze.com/pl/editor/?env=row ... =296030407
Dlatego się nie dziwię teraz że czasami spotykam poziom 5

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 3:12 pm
by mousepl
OK, rozumiem, ale czy ktoś może opisać krok po kroku jak to zrobić? Mi jakoś ta sztuka nie wychodzi.

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 3:28 pm
by An_ka
Na początku mam dwa odcinki zaznaczam oba z przyciskiem Ctrl. U góry pojawia się most klikam na niego a następnie zapisz. Powstaje droga po jej zaznaczeniu masz jak w przykładzie pierwszym dwa odcinki. Poziom 1

Re: Samoczynne podniesienie poziomu Drogi

PostPosted: Tue Nov 17, 2015 4:18 pm
by Zniwek
Skoro klikasz mostek, to logiczne że poziom się podniesie by na Livemap był graficznie zaznaczony mostek...?
Tak jak napisał maciej_friedel wyżej.